ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

ФОТОГРАФИЯ, УФОЛОГИЯ И ПУСТОСЛОВИЯ

продължение на рубриката “Кое  не е НЛО”

По някакъв странен начин преди време, още в началото, когато стартирахме този сайт, без да подхранваме сериозни очаквания за продължение и развитие на рубриката „Кое не е НЛО” и дори притеснени от арогантността и пустословието което залива интернетпространството относно фактите, процесите и състоянията, документирани във времето от заслужаващи доверие случайни свидетели на загадката, получила гражданственост като НЛО, екипът ни все пак преодоля подозрителността си към фотодокументите относно огромния брой ненадежни снимки на този феномен. Разбира това е така, единствено и само защото у нас все още има честни, почтени и добронамерени фотографи, хора проявяващи здрав интерес, но и  скептицизъм към това, с което се занимават бгуфолозите от БУМ „Мъдромер”. Уточнявам и пояснявам за „грешниците” в интернет, че този сайт има и рубрика „Скептиците”, но никой, никой до ден-днешен не събра кураж и да изпрати скептично становище…каквото и да е то…относно НЛО!

Естествено тук имаме предвид онези бгфотографи, които са българи със зряло и трезво мислене, преди всичко патриоти  и владеещи перфектно своята професия. Защото сами пожелаха да сътрудничат на уфолозите и проявиха завидна грижа към почти непосилната задача на изследователите на загадката, когато трябва да бъде разконспирирано твърдението в различни публикации, че имаме поредната актуална снимка на НЛО. За съжаление медиите не се интересуват от това и трибуната им е недостъпна за уфолозите, които почти  винаги могат да направят съответните анализи и оценки, но това не се случва. Въпреки сарказъма, ирониите и инфантилните им подигравки и безхаберие, тук  им предлагаме бизкористна помощ, без да са я пожелали, за да се спрат всевъзможните пустословия относно феномена НЛО и всичко корелиращо с него. Тук и сега се вдъхновихме за този материал от изпратените до БУМ фотографии, които според авторите можеха да бъдат публикувани в печатните медии, като „случайна снимка на НЛО” при случайни обстоятелства, но тези възпитани и мъжествени българи са предпочели да ни ги изпратят с пояснението , че това са т.н грешки при снимането или неволни прояви на „фотошопа” и че това „не е НЛО”. Това обстоятелство наистина ни окуражава и ни провокира да вярваме, че ще се появят и други качествени фотографи, които ще се присъединят към колегите си, които бяха безкрайно почтени и добронамерени към това което ние се опитваме да вършим също така почтено! Само и единствено  в интерес на коректността сме задължени да заявим, че днешната дигитална фотография е в състояние да създаде толкова качествени „фотоси на НЛО”, че всички опити на наши и на други уфолози по света почти 90% завършват катастрофално като оценка, защото технологиите са много напред от битуващото все още традиционно разбиране за фотография. Въпреки това или точно поради това, ние сме обнадеждени, че ще се появят

и  други честни снимачи на уж НЛО и коректно ще ни ги предоставят в името на истината за феномена. Уверяваме всички евентуални бъдещи наши съратници, че при публикуване на техни фотоси, конфиденциалността ще бъде спазена, освен ако те не пожелаят да бъде огласено авторството им. Ние сме убедени, че нашата бгуфология може да направи своя принос в тази област, ако нашите бгфотографи проявят разбиране и добронамереност към това ние вършим и станат наши истински сътрудници, така както е по цивилизования свят. С последните две снимки илюстрираме как по света има добронамерени фотографи и са съдействали на уфолозите да се разконспирира един класически случай на уж НЛО. Банална фотография на летище със самолет след умело и грамотно боравене с фотошоп се родила качествена снимка на НЛО. Удоволствието оставяме на вас.

Екип на Българска Уфологична Мрежа /БУМ/

#1  не е НЛО

#2  не е НЛО

#3  не е НЛО #4  не е НЛО

#5  не е НЛО

#6 не е НЛО

#7   класика във фотоманипулациите

Комантари с латински букви се изтриват автоматично