ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

кое не е нло

кое не е нло и как да бъдем или да сме….

Когато у нас в България, преди повече от 20 г. истинските и авангардно мислещи, една дузина „средностатистически българи” решиха да излязат от баналното мисловно движение по релсите на съвременното, уж научно разбиране за загадките, тогава никой  не допускаше, че неродените все още днешни интернетвсезнайковци, ще се правърнат и в експерти по проблемите на загадките около нас и с нас. Тъжна работа, но е факт! Защото без изключение, където и когато някой любознателен българин , реши да провери истината или фактологията за нещо свързано със загадките у нас и по света, той попада на изключително манипулативна информация – която е точно и категорично доказателство за наличието у нас  на самопроизвелите се спецове по загадките, въобще! Твърдим го, защото сега ще извадим и аргументите, за да стане ясно и видно за качествените и мислещите нашенци! Останалите, другите…другите нека си гледат и бродят из „нета”. Проблема за куфеенето е техен проблем! Ала за нас остава дилемата, да бъдем ли верни на автентичният ни стремеж към истината за загадките или да сме мишена на всякакви и всевъзможни недорасляци, които хулиганстват като бродяги из интернет пространството и бълват невороятна смрад в душите и мисленето, особенно на младите хора. Прочие…чалгата в интернета е повече  отколкото в някой тв-предавания у нас!!! В БУМ имаме архив от разни писма и питания до нашата организация, специално до изследвачите ни, кое е  загадка, кое не е , кое е НЛО и кое не е…… Разбира се има  коректни въпроси, интелигентни запитвания, но също така и инфантилни закачки, груби иронии и злостни намеци особенно по идентифициране на обекти от фотоснимки и фидеозаписи направени с мобилен телефон.

Това и мотивира екипът ни да сторим тази публикация, за да се сложи някакъв порядък, както мислим ние, в бъркотията и простотията , която битува в нетпространстовото и не само там, дори най-вече в медиите, които в жаждата си за новини правят фатално-пагубни  изпълнения и по този начин се оказват на другата страна на бариерата, която сега разделя уфологията и уж научното изследване ?! и обяснение на въпросите произтичащи от проблемът НЛО и други загадки около нас и с нас. Трудно решихме откъде да започнем, но фактологията  е такава, че дава възможност за избор без предубеждения. Тук и сега ще покажем няколко фотоса, които са пратени до нас с желание да бъдат коментирани или за становище, относно изображенията. Разбира се ние ще спазим конфиденциалността и имената на авторите на фото и видео „обектите” ще бъдат спестени, но това не ни отнема правото да кажем какво открихме и какво разбрахме от желаната консултация с нас. Категорично и безпардонно заявяваме, че нашите становища са наши и всеки който плагиатства, ще бъде поставен на „дъската на позора”!!!

Естествено че ще поставим в началото онези неща които получихме от храбрите и честни професионални бг  фотографи, които ни изпратиха за пореден път фотографии от които става видно , че шансът им да се превърнат във НЛО-фотодокумент не се е случил, защото разумът и мъдростта на тези истински българи е надделял и те са предпочели отново да сътрудничат и помогнат на уфолозите от БУМ. Тук, по – долу представяме снимките им, без да коментираме, кой,кога и как е насътворил фотосите, но задължително ще споменем обстоятелството, че тези снимки е можело да бъдат публикувани в някой вестник и да се превърнат в поредната уфоманипулация у нас.

несъстояла се нло-сензация

уж загадъчни небесни светлини, а пък това е дискотечно шоу

трябвало да бъде нло, но не се получило

уж нло ескадрила….несъстояла се

свидетели на нло….но и фотохладнокръвие

уж НЛО-то изкривява пространството…чиста фотофантасмагория

уж загадка НЛО…а пък е спецфотошоп ефект

 

тук само снимачът знае дали е загадка или спецфотошоп

такива снимки на НЛО се правят само със спецфотоапарат или спецфотошоп

Преценихме че от  архива на БУМ ще е интересно да бъдат публикувани само онези материали, които са значими в контекста на заглавието, а именно кое не е НЛО и как да бъдем или да сме обективни и в същото време полезни с нашите уфозанимания. В началото,  като хронология нека видим  нашият  добронамерен „кореспондент- С.С. от 05.02.2010”…В.Т., който учтиво и възпитано търси отговор на въпроси, които според него са интересни и заслужават неговото питане до нас, което е видно от неговото писмо, съответно и фотодокументите.

Здравейте,
Изпращам ви две снимки и един видеоклип, които направих собственоръчно преди няколко дни (дата се вижда от Properties на файла, 31 януари 2010).Виждат се две стъпки – подобни на човешки, но не съвсем. Интересното е, че са на боси крака. Стъпките са с размер 9 см – от върха на палеца до края на петата. Стъпките бяха само две, както се виждат. Нямаше следи по-нагоре или по-надолу, нито встрани. Интересното е, че стъпките се намират от вътрешната страна на прозореца на терасата на моя апартамент. Апартаментът е на третия етаж. Позицията на стъпките е приблизително метър и 20 над нивото на пода. Стъпките предполагам са се появили в деня на заснимането (два дни преди това ги нямаше), в голямия студ, когато стъклата бяха замръзнали. Стояха там три дни, докато не ги избърсах собственоръчно.Нямам никакво обяснение. Имам интерес от подобни феномени, но за пръв път заснимам нещо лично. Поздрави,

Ние от Бум отказваме да правим каквито и да е анализи и квалификации на това което и вие ще видите сега, защото е пълен абсурд да се измислят разни красиви фрази, епитети, квалификации и определения, когато фотофактологията  сама по себе си е красноречива и всеки мислещ българин може да направи своя си извод. Прочие /отварям скоба/ ние мислим, че у нас особенно когато нещата са свързани с нещо необяснимо, неясно, тайнствено и неподдаващо и невписващо се в рамките на т.н. научни формули, рамки и клишета, задължително трябва сработва механизмът за хигиена в мисленето, обратното е гибелно за уфологията. Защото опитът ни показва, че задръстеняците от разни „диамат”, „исмат”, „дарвинизъм”, еволюционизъм”, и нароилите се от тях други „изми” са единствения  препъни камък   по пътя и напредъка в издирването на истините за загадките по света въобще.

детска стъпка върху замръзнал прозрец !?

това е ситуацията откъдето е сниман клипчето 2010 г.

вижте оригиналът …..http://www.vbox7.com/play:1b6d0f0160

Естествено , че ще продължим с още любопитни и интересни фотоси изпратени да нас. Но нека видим и интелигентните питания , относно това което изпращат и това което очакват да разберат от нас!!! Тук разбира се спазваме и хронологията…т.е. връщаме се назад във времето и сега когато вече няма за какво да се притесняваме….показваме нещата такива , кавито са …:

Някой си И. К. ни изпраща фотоси и пита:

„Уважаеми, снощи над гр.София, около 04.30 часа успях да заснема странен светещ обект, който се задържа на небесклона над 1 час. Приложени Ви изпращам 3 бр. снимки заснети с iphon. Ако можете да различите светещата точка над града е добре и да я увеличите. Снимката е направена от кв. Горна баня. Наблюдавах я и с бинокъл. Приличаше досущ на светеща емблема на Мицубиши.”

ние нямаме коментар…защото всичко може да се превърне в празнодумие

Уважаемият  Б.К. е безпощадно категоричен и пише до БУМ: „Здравейте, живея в Бояна и направих   снимки на НЛО от 26.06.2011  в промеждутъка от 22.20 -22.30 ч. Същите които са заснети на видео от Асен Йовов .Ако имате интерес ще ви разкажа какво точно видях.”

 

Но въпросният Асен Йовов,  казва: „Всичките обекти идваха от горе, от към Витоша, и отиваха в посока към морето. Нямаше звук, само светлина беше. Големи кръгли дискове бяха, обаче много ярко червени като огън.” А ние показахме , че това са китайски фенери.

тази снимка на Асен Йовов е категорично изображение на китайски фенер на височина 1000 метра

Тук препоръчваме на уважаемия Б.К. внимателно да разгледа собственото си заснимане и да го сравни със заснетото от А.Йовев и ако е в състояние да прави сравнителни анализи нека го стори сам за да стане наясно със себе си. Защото наистина  Б.К е документирал нещо много интересно,но не може да бъде идентифицирано от нас….по много причини.

Следва още по удивително питане до БУМ. Нека всеки прецени и да реши за себе си, как и какво би отговорил на такова интелигентно и изискано писмо, след като се запознае с оригинала на текста!?

Оригинално писмо ——–От: Г. Ц.
Относно: НЛО До: vorazal46@abv.bg БУМ
Изпратено на: Вторник, 2011, Юли 12 19:29:37 EEST
да ми кажете тва на кво ви прилича ….или грешка на апарата     /Курсив наш /

тва на вашата снимка ни прилича на любовна шега с уфолозите в БГ, а ние никога не протестираме против подобни шеги….обичайте се , ако още сте заедно!!!

Разбира се има и българи, които след като не могат и не знаят какво да направят, когото видят на електоснимките си нещо непознато и почти необяснимо за тях, веднага хукват да разпращат фотосите си на „разни места” и очакват да им се признае, че са станали свидетели и автори на снимка на оригинално  и автентично  НЛО,…но това вече е нещо друго! И това е и добре, но все пак има и друго, уфологично становище…..ами ако авторите на това непознато и непонятно нещо, са пожелали да се позабавляват и нещо важно, когато те  умишлено са търсили особенния и специалния ракурс на снимане, тогава следва и нашето даване на публичност на подобни изяви. Защото Уфологията е сериозно нещо и ако все още у нас има навлеци, които искат да се прават на интересни за угода на собствения си егоцентризъм…нека са живи и здрави. Ние сме затова, да им бъдем и коректив и в същото време именно те да се съобразяват с БУМ-уфолозите, защото опитността не може да бъде подменена от никакви научни фрази и манипулации. Има такъв прецедент и при нас…..вижте го. След като не могат да намерят потвърждене за „уникалната си НЛО-снимка”, тези юнаци, вероятно влюбени млади хора, вероятно вече са се отказали да притесняват уфоизследователите, защото от фотоса им лъха и преднамереност и невежество и нещо друго……

Следва нещо , което не бихме желали да казваме какво е , защото е пратено до нас „за консултация” , а ние  имаме еднакво отношение към „питанията” поради което и решихме да го покажем тук. А  дали изобщо си е струвало времето ни  да се занимавамее си остава за наша сметка.  Но нашите изследвачи, които винаги похождат с чувство на отговорност и сега , за разлика от друг път не си потрошиха нарвите и знанията за идентифициране на „обекта” като за нищо банално, точно обратното, решиха че това е поредния „факт” в нашия архив, който трябва да е с ясна „физиономия” и това го доведе тук в сайта.

 

Относно:Снимка на нло 

 Дата:Понеделник, 2011, Август 15 01:10:27  

Здравей , казвам се П. И. от София .  Вчера докато си качвах снимките от морето попаднах на нещо интересно , като качих едната снимка (снимано е някъде близко до Бургас) в първия момент ми се стори че нещо е минало пред телефона (и се оказа че наистина е така) оставям изводите на вас аз не можах да разбера какво е това . Ще ви изпратя умален формат , ако имате интерес мога да пратя и цялата снимка по скайпа . Обърнете внимание в средата непосредствено под облаците . Аз също доста се интересувам от темата , но досега не бях хващал на живо нещо толкова странно , много съм любопитен какво е вашето мнение по въпроса „

Само който не е виждал какво представляват елдалекопроводите в полята на България, само той не може да види и тук върха на високоволтов електропровод. Дали е фотошоп или специално търсен ракурс за снимането, това само авторът знае.И въпросът е защо е нужна консултация с БУМ…тук подтекстът е прозрачен и дори смешен. Например…я да ги видим тия от БУМ колко чинят и прочие…но пък ние си знаем цената и възможностите…това е за сведение на следващите юнаци,които искат да ни проверяват!?

Но…, има и още по-интересни и озадачаващи въпроси-питания до БУМ, като например…… следващото:  „Ivailo kasa :Четвъртък, 2011, Август 18 00:59:33 EEST Здравейте днес (18,8,2011) точно посока летището в 12,15 видях 2 червени обекта в небето.Не бяха самолети тъй като тяхната светлина е мигаща а на тези беше постоянна…движеха се сравнително бързо без резки движения и изведнъж изгаснаха…след 5 мин се появи 3ти обект пак червен и успях да го заснема с телефона за около минута видео..пак без резки движения летеше и изгасна..
Не карам никой да ми вярва но знам какво видях и знам как изглеждат самолети в небето вечер.те не изчезват изведнъж
.”

На Ivailo kasa, благодарим ти за уникалното „видео”, но , това което ти си документирал не подлежи на никакъв анализ, защото няма елементарни кординати… от което да става видно  при какви обстоятелства е заснето „видеото”, а те обстоятелствата и кординатите са особенно важни за анализа…Разбира се, че „никой не трябва да ти вярва, защото ти знаеш какво си видял”…и това е най-важното…за теб. Но навярно знаеш как се гледат клипове заснети от мобилен телефон и поради това нямаше потребност да занимаваш уфолозите от БУМ. Е…ние проявяваме  търпимост и толерантност към подобни ситуации, но няма да се правим и на пенкилери…т.е. че можем и знаем всичко свързано с подтекстовите питания-въпроси до нас. Ивайло, днес във ерата на цифровата фотография  е абсолютна глупост някой да твърди, че ще разпознае фотошопа от автентичните фотофакти, особенно ако нещата са свързани с НЛО и други корелиращи „фотофакти”! Прочие ние мислим, че твоят „видеодокумент”  заслужава доверие и ние не те обвиняваме в нищо, но в същото време твърдим, че не е възможен какъвто и да е анализ. Остава презумпцията че си зеснел нещо необяснимо и не толкова банално…видно от приложения от нас фотос, свален от твоето видео. Разбира се, че ние ще бъдем благодарни и на други подобни „видеофакти” изпратени до нас, което ще обогати нашия „НЛО-фонд” за радост на тези което ще дойдат след нас и се надяваме в бъдещето  да има и да се появят по-качествени анализатори от нас и оптимизмът ни се простира до разгадаване на тази изумителна загадка наречена НЛО !!! У нас В България!!!

Естествено няма да пропуснем и сторим уважение към една бгдама, която е директна, пряма и за разликка от бг уж мъжете е безкрайно точна, подробна и перфектна в щенията си до БУМ, без дори да го пояснява….От: Z. G. Изпратено на: Вторник, 2011, Юли 26 19:53:38….Пиша Ви за да Ви поясня подробностите по заснемането на непознаните за мен обекти. Снимките са направни на 16.07.2011 г. в 0 часа 58 минути, с фотоапарат SONI
Cyber-short 7,2mega pixels.Посоката на движение на обектите беше от изток на запад, по точно от Южен пьрк
към ж.к.Овча купел. Скоростта на движение невероятно бързо.”

Г-жо Z. G., безкрайно сме радостни за изпратения фотофакт до нас, но  също така ще признаем, че въпреки усилията на нашите анализатори и на консултациите което поискахме в чужбина, на този етап нищо категорично не може да бъде постановено, защото не е възможно да се направят сравнителни анализи /поради липса на база подобни данни/  и поради това сега остава становището на БУМ, че вероятно сте заснели нещо , което няма аналог и то вероятно ще влезе в графата на необяснимите неща и нещо повече, в раздела за непонятните и необяснимите неща от гледна точка на т.н съвременна наука.

Ние от БУМ сме убедени и продължаваме да мислим, че дезинформациите, спекулациите и манипулациите свързани с проблематиката известна като НЛО-загадките по света и у нас продължават да са актуални , които в нашия сайт показахме много скромно, но и с потребната отговорност. Вече има отглас особенно  у недоброжелателите ни и прочие…. и най-вече по света, защото има хора които и майка си биха продали за „30 сребърника” в името на дискредитирането на уфологията ! Става отскоро ясно, че дори и от нашенци се прави това майцепродавство….!!!!Съдба….българска!!!!! Но това е тема за някоя от следващите ни пубикации!!!  Ала, кое не е нло и как да бъдем или да сме…., вече трябва да сте го разбрали….!!!

Екип БУМ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Комантари с латински букви се изтриват автоматично