ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

ИМА ЛИ ИСТИНА ЗА НЛО

ПРОВОКИРАН КОМЕНТАР ЗА НЛО……

Във връзка с публикацията ни „нло наука мълчание 2012” в БУМ се получиха много яростни, дебелашки,злобни, но и интелигентно написани писма, като във всички се настояваше за наш коментар. Естествено че коментар може да се прави само ако има надежна и заслужаваща доверие информация. Но, сега такава почти няма. Поради това ще се позовем на изрядно интелигентен  посетител на нашия сайт, който ни писа два пъти и се е подписал като „Петър”, а и коментарът му заслужава внимание.

„От записа /<em>странно как е направен толкова ясно запис</em>/ ясно се вижда, че обектът лети под облаци, изглеждат пересто-купести, които се образуват в атмосферата на височина около 6000 м. На височина 100 км., където е линията на открития космос, няма облаци…????. Е, какво лети на записа и на каква височина? Или е майтап или е някакъв вид шпионско самолетче.”

                         моментна снимка на „нещото“ от видеоклипа

 

Уважаеми „Петър” всичко, което си написал е точно така.Ние  по същия начин разсъждавахме преди публикацията, по същия начин мислим и сега, поради което ти благодарим за качественото разсъждение. На този етап все още не можем да „изкопаем” някаква автентична и достоверна информация. Разбрахме , че този клип с този странен обект е публикуван за първи път от някакъв неизвестен за нас все още жълт вестник. Поради което си разрешаваме следните умозрителни рамки.

Първо, обектът е много добре осветен, няма сенки,което пък води до извода, че е сниман от земята, а такива снимки се правят с много качествен и скъп, понякога правен по поръчка фотоапарат или фотокамера с със съответно скъп и специален обектив.

Второ, това заснимане със сигурност не е правено във орбита, а понеже е написано че е направен над Тихия океан, това още усложнява анализа. Защото трябва да е налице някакъв суперстатив, съоръжен със жироскопичен баланс, за да се балансира вълнението във водата, иначе всяко малко люлеене на палубата на кораба променя гледната точка най-малко 20 км.

Трето, ако клипа е правен от професионалисти, тогава със сигурност можем да допуснем че създаването на тази сензация е направена с помощта на мощни компютри, а и така икономически би било по-изгодно за манипулаторите.

Накрая можем да постулираме и становището, че не е невъзможно да се направи такъв видеоклип, но ракетостроителната и авиационната промишлености никога не биха допуснали да изтече такава информация, особенно за иновациите отнасящи се да военните структори.

Според нас това е компютърна спекулация и манипулация, но тук също възникват въпроси, каква е целта, каква е мотивацията, кой плаща и кому е нужно това!? Съответно изразяваме благодарност към осмелилите се да ни пишат.Очакваме новите ви писма.

Екип БУМ     Комантари с латински букви се изтриват автоматично