ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

Ужасът – 04.03.1977

Земетресението –

страх, кошмар, но и зловеща красота

04.03.1977г. Румъния и България са разтърсени от най-силното земетресение от началото на 20 век.Магнитуд  7.3 по скалата на Рихтер. Дълбочина на земетръсният трус е 94 км в областта на Вранча-Румъния. По официалние данни са убити /затрупани/ повече от 8500 човека.След началото на земетресението в България, около 21.24 часа се усети най-зловещото тресение на земята на което съм бил свидетел. За мое мое лично щастие аз съм свидетел на кошмарът.

Казвам щастие, защото бях на голото поле по време на кошмарът и нищо не ме затрупа, нищо не падна върху мен, нищо не застраши живота ми.

Затова пиша и говоря, че това е истинският страх, кошмар , но и зловеща красота, която сега тук  предлагам като илюстрация, направена с фотошоп-възтановка, за да се види и представи какъв беше ужасът.Разбира се тогава на никого и през ум не му е минавало да фотоснеме невероятното проявлевие на това което видяхме, защото страхът, ужасът и кошмарът беше като знак на природата. Може дори да се каже, че няма словестно измерение.Но с помощта на днешната технология направихме възтановка която виждате по-долу. Веднага искам да кажа, че в света има много фото и видеоклипове заснимани по време на земетресение, но това което предлагам е нещо неизвестно и необяснимо до сега. Има различни хипотези и догадки, предложения , но не и категорични обяснения. Загадка,истинска загадка Ще бъда радостен, ако някой специалист направи анализ и предложи хипотеза за  категорично обяснение на феномена и ще бъде публикувано в бг сайтът на БУМ.

Това е компютърно генерирано изображение на феномена.

Ситуация, която  ще опиша с думи понятни, е колкото  разбираема, толкова и многозначителна. Защото за страхът, ужасът и кошмарът от преживяното трудно може да се намерят словестни измерения. Твърдя го категорично!

За да напиша това тук, бях мотивиран и провокиран от „Странная разноцветная иллюминация в небе над Нью-Джнрси……24-11-2011, 14:15”……

http://oko-planet.su/phenomen/phenomennews/90725-strannaya-raznocvetnaya-illyuminaciya-v-nebe-nad-nyu-dzhnrsi.html

Нещо повече, свидетели тогава,/04.03.1977/ бяха една дузина движещи се пред мен непознати хора от село „Б-ца” и моята жена /бременна в 4 месец/ моят син тогава на 6 год. и моята леля на 60 г., с които се движехме по-бавно поради бременноста на жена ми. Преди да стигнем до селото където живееха родителите ми имаше 0.5 км /това е разтоянието от жп гарата до селото/ и никой не бързаше. Точно пред нас имаше завод за производство на  Пенополиуретан = дунапрен по бг. В момента на главния трус т.е. раздвижване на земната кора, заводът грейна=светна и след това осветлението се изключи-угасна. Това е само за част от секундата. Започна невероятен подземен шум, като от подземен водопад, съчетан  едновременно със вертикално и хоризонтално движение на повърхността на земята. Всичко изглеждаше като движение на морски вълни. Това е първият страх! Настана паника, хората викаха,крещяха, ах, ох, и прочие. Моите близки хора, жена ,син, и леля ме прегърнаха и викаха силно с глас, Боже , ние си „отиваме” къде си, спаси ни! У меня, в паметта ми преминаха като на филмова лента

всички документални филми за катастрофални земетресения, които съм гледал дотогава.Тогава се уплаших, обзе неописум страх.Не може да се предаде с думи. Защото ситуацията не беше конвенционална.

Всички хора бягат, излизат извън къщата , апартамента или сградата, за да не се срине и да не ги затисне. Тук в голото поле,  пътят и дървета встрани няма как да те затиснат и да те убият. Тук страхът и ужасът идва под земята, от това което чуваш като „шум” от това, че няма къде да избягаш и да се скриеш. Просто започваш да мислиш как земята ще те погълне. И в момента на най-силното люлеене на повърхността на земята се появи внезапно зловещата картина, която се опитахме да възтановим с комптехнологията днес. Всичко наоколо засия, дърветата се превърнаха на нещо подобно на новогодишни елхи. Това беше втория ужас и страхът стана още по–неописуем. Пълен, тотален кошмар! А всичко беше кратко, примерно 1-2 секунди. Сега си спомням, че наастина се уплаших до смърт. Настръхнах като зло псе. Сега го казвам без никакво предубеждение, в него момент едва ли някой си е мислил да се прави на безстрашен.

И си помислих, ето това е  край! Всичко свършва,това е краят на живота! За по-малко от 1-2 минути и всичко свърши.  Но започна още по страшния шум, от селото….всички животни започнаха да реват, да издават съответните им звуци. Кошмар! Не чуван, непознат, и провокиращ звуков страх.Това е истина.Само този , който  не е бил свидетел на такова нещо, не можа да го разбере. Аз не знаех какво да мисля. Страхът беше в своя апогей. И тогава реших,  след като  всичко свърши, че трябва да успокоя жена  ми, за да не стане спонтанен аборт и започнах да говоря успокоителни неща. Това е така, защото земетресението затихна и трудно се усещаше. Синът ми запази хладнокръвие!  Хората пред нас също се успокоиха и всеки тръгна където се е запътил. Пристигнахме в жилището на родителите ми и видяхме , че цялата къща е здрава, но вътре  е като от картина на авангардистите-художници. Вътре пълна жилищна разруха, …мазилка тотално напукана, стените разделени и прочие строителни опостушения. Веднага  направих промяна на плановете си  и с мой близък човек тръгнахме  с неговата „Волга” за моя град-Русе. Пристигнахме и видяхме че моята къща е добре и няма разрушение. Само една картина беше паднала от стената…и това е….споменът ми от 04.03.1977 г. След това жена ми роди нормално и сега имам дъщеря, която се радва, че тогава не се е случило това което е най –лошото-жена ми да абортира и дъщеря ми сега нямаше да я има .

Нещо повече дъщеря ми  е имунизирана от такива природни страхове  мисля аз, и съм убеден в това, защото е винаги хладнокръвна и не изпада в паника.Вероятно това е част от генетически предаденото  от нейната майка-героиня, която успя да преживее това ужасно природно бедствие и след това да роди нормален човек!

Затова и положих такова заглавие – Земетресението, страх , кошмар, но и зловеща красота, защото да видиш дървета наелектризирани за миг, това наистина е красиво, но, е важна цената, която си платил за тази красота.Да видиш земната повърхност да се движи като морски вълни, да чуеш предсмъртни животински звуци от едно малко село и да чуеш човешки молби към Бог да ги спаси….това аз наричам свидетелтво за страх, кошмар и зловеща красота. А цената беше доживотен страх и кошмар!. Спомените го доказват.Останалото….другото…другото е друго!!!

Автентичен и документален разказ  от : Лазаров Иван – гл. Кординатор -БУМ, България

 

С благодарност към: Българският уфолог, с прозвището „ловец на НЛО в Бг” Йордан Тилев, който направи абсолютно точна комп. възтановка на събитието по моя разказ


Комантари с латински букви се изтриват автоматично