ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

КАМЕННА СИМФОНИЯ

КАМЪНИТЕ ГОВОРЯТ – НИЕ МЪЛЧИМ !?

Вероятно това което виждат очите ни ,трябва да ни подскаже, че когато камъните „говорят“ т.е. това което е визуална реалност, категорично трябва да провокира, най-малко здравия разум, че нещо става.Нещо не е наред. Нещо тотално обърква учебникарското ни мислене.И  това няма нужда от словестни еквилибристики, фактологията е налице, видна е, документирана е.Екипът на БУМ е силно заинтересован да разбере , дали ще се намерят смелчаци, които след като видят мащабната илюстрация тук, ще продължат да бъдат вироглави и безпардонни апологети на „т.н. научно“ обяснение за загадъчните каменни чудесии,     категорично не вписващи се в никакви рамки,схеми и клишета при обяснение на загадките , вече не само на Земята, а и на Луната. За нас не е толкова символично да изкажем мнение, че всичките, взети съвкупом каменни загадъчности наистина ни звучат като някаква каменна симфония, чийто автори едва ли някога ще разберем кои са!? В този смисъл и като продължение на умозрителната ни звукововизуална картина относно предлаганата фактолигия , допускаме, че не трябва да се очаква от нас представяне в публикацията класическото разбиране за симфония със своите структури -алегро -адажио – менует – сонатно алегро и прочие…Защото , само уточняваме, за разлика от класическите музикални симфонични структури , ние слагаме акцент само върху отделните, разпръснати по Земята каменни факти и нямаме намерение да „оркестрираме“, а по-скоро да заострим вниманието ви върху най-безпардонния факт – снимки от Луната! Точно поради това лунната ни соната започва с увертюрата наречена „пълзящи камъни върху Луната! В сайта на НАСА : http://lroc.sese.asu.edu/news/index.php?/archives/517-A_Recent_Journey.html#extended беше публикувана снимка от Луната, където се вижда почти праволинейно постъпателно движение на голям каменен отломък.Това чудище било заснето в област в близост до лунния  връх Шилер-кратер.От изображението е видно, като че ли камъкът подскача  и оставя ритмични следи, подобно на музикалните ритми. Затова тук цитираме първоизточника: Изображението е ~ 500 m през NAC M109502471L [НАСА / GSFC / Аризона държавен университет].И всичко това е под егидата на:(Arizona State University),които работят съвместно с (NASA’s Lunar Reconnaissance Orbiter Camera -LROC)…http://lroc.sese.asu.edu/news/index.php?/archives/517-A_Recent_Journey.html#extended. Без коментар, защото рискът да изречем някоя тъпа глупост или да се възпроизведем във всезнайковци полубогове е 100%, което няма да е добра атестация за нас.Поради това удоволствието от съзерцаването на фотоса е само ваше, а умуването ви е личен проблем.

Ала симфонията започна и ние продължаваме с много известните, а може би не толкова популярните у нас „пълзящи камъни в САЩ“. Само уточняваме, това е географска точка от картата но САЩ, а според техните наименования, се нарича Racetrack Playa  т.н. „писта playa“.Наистина уникално място.Защото е установено че големи и не толкова големи скални камъни се движат по повърхността без никаква човешка намеса.Т.н. учени и досега не са намерили адекватно обяснение на феномена. Ала има и глупави обяснения колкото си поискате. Например , че вятъра движел камъните по дъното на пресъхналото езеро.Смях в залата!!! моля, вижте абсолютно правоъгълното движение на един от камъните…!!!През 1976 г.американски екип прави сериозни опити за разгадаване на феномена…но както и се очакваше, само тъжни и смешни хипотези.Тук за любопитните и подозрителните  уточняваме, че тази „писта Playa“ е всъщност пресъхнало езеро върху чието интересно дъно именно, пълзящите или „плуващите“ камъни оставят прекалено загадъчните следи.Езерото се намира в Националния парк „Долината на смъртта“,Inyo Каунти, Калифорния.

  калифорния-1

калифорния-2

    калифорния-3

  калифорния-4

            калифорния- 5

         калифорния -6

      калифорния-7

калифорния- 8

   калифорния-9

калифорния-10

Няма никаква потребност да уточняваме, че в нашата каменна симфония най-известните обектите с абсолютно правилна сферична форма, каменни къбла, се намират в държавата Коста Рика – Южна Америка. Някой изследователи твърдят че именно там те са най-многобройни, като числото им надвишава цифрата 300 и повече.Има публикации, които съобщават че възрастта им е около и над 12000 хил.години.Също така има твърдения от експерти, че повечето сфери-кълба  са създадени от твърди магмени скали, но има и отделни  случай, при които кълбата са от утаечни, седиментни скални материи.Тук е сега няма да споменаваме какви са „т.н. научни“ обяснения и хипотези, защото са несериозни и дори смехотворни. Убедени сме , че мислещите хора сами могат да си направят извода, кой,кога защо и как е сътворил тези феноменални каменни сфери.Защото обстоятелството, че са разпръснати на най-неочаквани места по Земята, по високи плата, в домовете на днешното население там, в непроходими блата и пр.е колкото многозначително, толкова и непонятно за днешния човек.А нивото на днешното ни ученическо познание продължава да ни внушава тъжно-смешни  еволюционистични хипотези и обяснения, за целта на създаването им, дори и кой,кога и как ги сътворил..

     коста рика-1

  коста рика-2

   коста рика-3

   коста рика-4

    коста рика-5…дай боже всекиму в двора такъв интериор

Следва истинска екзотика.Каменната симфония е с нов декор- на океанския плаж.Огромно количество каменни сфери-кълба с огромни размери на плажа по крайбрежието на новозеландското селце Моераки.Абсолютно идеални сфери, някой от които са с кристално гладка повърхност, други обрасли с морска флора и фауна.Местното население-маори, обяснява произхода и същността на каменните гиганти като божествен.Разбира се и тук на фантазьорите им се привижда извънземна намеса, но това е несериозно, за нас.Според „т.н. официална наука“ гигантските каменни кълба са образувани от дребнозърнест пясък и глина, които са се циментирали  по непонятен за сега начин.Възрастта им се оценява на милиони години.Има и  абсурдни и парадоксални хипотези, като най-известната е, че идеално правилните каменни сфери са се образували по естествен начин, така както се образуват бисерите в черупките на мидите.Разбира се има и мистично-религиозни догадки и предположения, въпреки смехотворната им същност, но ще споменем само, че според тях това били дините  на св.пророк Илия!?.Едно е сигурно и то се споделя от повечето изследвачи на загадките, че тези каменни кълба-сфери са най-големите  от известните досега по света.Защото има и други места по земята с подобни необяснимости. Фотосите  носят повече информация и затова оставяме всичко на вашето въображение.

      моераки-1

      моераки-2

      моераки-3

      моераки-4

      моераки-5

      моераки-6

      моераки-7

      моераки-8

      моераки-9

     моераки-10

Сега, точно тук е мястото, където ще поясним защо каменната симфония има и подзаглавие – камъните говорят – ние мълчим!? Ето какво мислят и казват умните академични люде.“Въобще на кого и защо са нужни тези камъни? Ако тези камъняци не съответстват на научните теории,с тях просто не трябва да се занимаваме“   /Арсен Розенгрийн- САЩ -МТИ/! Е те това е простата истина.Не трябва да се губи време и не бива да се занимаваме с ненужни неща.Камъните сами говорят за земната история, ние трябва да мълчим!? Това всеки може да го оцени по достойнството на научното си мислене.Ние точно поради необременеността си продължаваме с може би най-фрапиращата информация за каменни сфери-кълба. Русия! Каменни кълба в Русия!? Доскоро никой не е предполагал подобно нещо,но то е факт. Надежно и качествено документиран.В рамките на днешна Русия се намира архипелага „Земя Франц-Йосиф“намиращ се в най-северната част на Русия, но доста отдалечен от материка.Архипелага е съставен от многобройни острови.Но най-известния вече е остров Чампа.Там също се намира и своеобразно плато с такива кълба,назовано като Мангшлак, а недалеч от „форт Шевченко“ се намира идентично място с каменни кълба и се нарича Туриш.Това е за сведение на перфекционистите. Целия  островен архипелаг  е осеян с многобройни каменни кълба-сфери с идеална форма, като че ли са манифактурно производство. Наистина зашеметяваща информация. Почти на северния полюс, каменни сфери,  кълба с идеална форма.Някой от тях са с диаметър 2 метра, а може би по- големи, направо исполински топки!Няма данни колко са тежки, но всеки читав инженер може да пресметне колко е теглото на такива топки. Кой,кога, защо и как ги е създавал, никой не знае.Разбира се ниските температури там и въобще климатичните въздействия са си казали думата. Има доста каменни кълба, които са ерозирали, но това не пречи да бъдат включени в общия симфоничен каменен ансанбъл.Тук трябва да бъдем обективни и да споменем, че руските изследователи подхождат към проблема към загадката с приемливо чувства за хумор.Браво!Според тях следите от вулканична дейност са налице, но удивителното е  и , че от вулканичната дейност има малка „планина“-връх с височина около 170 метра, приличащ на спящ лъв и около него са разположени  черни скални кълба с абсолютно правилна форма, които са разхвърлени в околния каменно-пясъчен плаж-крайбрежие,все едно деца са си играли с детски топки. Някой приятели и колеги на изследователите подхвърлят шеговито, че това навярно са футболните топки на Боговете, които са си избрали точно това място, така да се каже накрая на света, защото там е спокойно и тихо, въпреки арктическия студ.Ами божествена дейност,ние само можем да се удивляваме. Останалото…другото…другото е друго!

                     русия-мангшлак-1

             русия-мангшлак-2

                     русия-шергала-1

                русия-шергала-2

                       русия-шергала-3…тест за мислещите

сателитна снимка на о-в Чампа

                  о.чампа-2

                  о.чампа-3

                   о.чампа-4

               о.чампа-5

                       сащ-р.колумбия-портланд

               франция

P.S. Докато подготвяхме публикацията наши колеги и приятели в чужбина ни изпратиха и тези последните два фотоса.Което означава че такива каменни кълба-сфери има и в САЩ и във Франция, а вероятно и по цял свят. Така загадката става още по загадъчна.А нашата каменна симфония завършва и удоволствието от съзерцаване на фотосите е единство ваше.

За контакти:vorazal46@abv.bg  /navibalkanski@abv.bg

За скептиците, наукофилите и всякакви неверници тук предлагаме списък на линкове: http://lah.flybb.ru/topic3250-30.html /http://lah.flybb.ru/topic3250.html /http://www.znania.tv/?p=13479
http://matadornetwork.com/trips/photo-essay-new-zealand-by-pedal//http://nanoworld2003.narod.ru/forum/12/052.htm /http://lah.flybb.ru/topic3090-375.html
http://www.liveinternet.ru/users/1758119/post126614692//http://lroc.sese.asu.edu/news/index.php?/archives/517-A_Recent_Journey.html#extended /http://www.123rf.com/photo_760733_two-rocks-and-theie-trails-on-the-racetrack-playa-in-death-valley-national-park-california.html /http://www.google.bg/search?hl=bg&gs_nf=1&cp=58&gs_id=7&xhr=t&q=Racetrack+Playa+in+Death+Valley+National+Park,+California.&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1468&bih=699&wrapid=tljp133017889691600&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=VOtIT6yoMseX8QPA2rmkDg /

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Комантари с латински букви се изтриват автоматично