ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

СНЯГ, ПЯСЪК, ТРЕВА, РИСУНКИ

ЕСТЕТИКА, КРАСОТА И ТАЛАНТ

Ние казваме така, отдавна е известно на сериозните и качествени уфолози, че има автентини кръгове в полята навсякъде по света, но има и непочтени, сребролюбиви и алчни хора по тъжната ни планета, които със своите примитивни средства и подходи опорочиха този удивителен феномен. Но, не за това ще стане реч тук! За това ще отворим тема в някоя от следващите публикации на БУМ.

Сега , по идея на целият ни екип , възхитен от това което масово се тиражира в Нета, решихме, че е потребно да вземем отношение, само и  единствино защото естетиката и красотата трябва да бъдат приветствани! Почти всички сайтове в които се тиражират тези удивителни човешки постижения не се интересуват кой е първия който се е досетил и кой е предприел идеята за рисунки върху снега, плажа /пясъка/ и в полята върху флората. Ние тук желаем да се опитаме да систематизираме нещата , за да бъде по – сериозно всичко, което ще покажем за радост на човешките ви очи.

Първите мащабни рисунки върху снега! Тези красиви и  удивителни т.н. „рисунки“ завладяват въображението на всеки, който обича хубавото и неподправеното в света на изкуството. Затова уточняваме, първият човек на когото е дошла тази прекрасна идея е американката Соня Хеинричсен /Sonja Hinrichsen / заедно с нейните 5-ма приятели и съмишленици. Тя сътворила прекрасните си идеи върху сега на тихо и спокойно място в /Rabbit Ears Pass/ Скалиститите планини, щат Колорадо. Има уточнение, снегът трябва да е пресен, времето идеално, слънчево и тихо и достъпът да е възможно най-добър. Разбира се накрая трябва да има „някаква“ възможност всичко да бъде снимано от „птичи поглед“, но те  вероятно нямат проблеми точно с това последното -  снимането. Всичко е въпрос на пари и техн.възможности, а там те ги имат в изобилие. Уточняваме, „тези пътеки-рисунки“ се създават с т.н. индиански „снегоходки“.

Иначе казано, този екип от 6 човека под ръководството на Соня Хейнричсън са създали огромен закачлив снежен орнамент, който наистина впечатлява дори само с проекта си. Не трябва да се забравя, че тук е необходима и съответната логистика. Но, прави впечатление, че проектът е така ситуиран, че  не обременява  и се вписва идеално в „служебните“ пътеки! Накрая имаме красота и радост за окото.

Съвсем естествено идва редът на англичанина Саймон Бек, който използва снегът върху замръзналото Савойско езеро /Швейцария/ и под формата двигателна терапия или точно поради това по цял ден, когато времето разрешава прави разходки и по предварителните си идеи създава невероятни изображиния. Разбира се  това го вдъхновява и той усложнява „рисунките “ си до положение, когато ако те бъдат снимани от „птичи поглед“ придобиват вид на „ЗD-ефект“. Удивително постижение. Браво, казваме ние! Никак не е за учудване обстоятелсвото, че лично той проявява интерес да фотографира творбите си …. а и както всички знаем там на запад от нас, тези „неща“ се продават и се печелят добри пари. Сега някой потребители на този факт започват да философстуват и да теоретизират  неговите  зимно-снежни постижения. но това е  почти бузсмислено. Това е положението. Който го може, може го! Всичко е въпрос на естетически усет, страст към красивото, любов към необичайното, креативност /каквото и да значи това/ наличност на автентична идея, способност да реализираш идеите си, и най-важното да не си задръстеняк, каквито у нас ….дал бог много се навъдиха!? Ние сме убедени , че този  Саймон Бек е бил добре запознат с автентичните изображения във флората по света и е направил качествени заемки, иначе няма как да се обяснят някой негови тотални повторения от фигурите в полята на Англия и прочие. Но това не може да смъкне оценката за постиженията му на това което е сътворил- мислим ние! И пак снегоходките на ескимосите, иначе в снега не можеш да се движиш, останалото е въпрос на иновции и идеи, които за нас тук са нещо непонятно и непостижимо, фактите са налице. Както пише един посетител на нашия сайт, вече всичко е измислено, а ние не допускаме че това е така, надяваме се българинът да бъде следвашия, който ще направи някакви рисунки, може би във облаците….!?

ето това е авторът на снежната красота

 

 

 

Е, те това вече е шантава работа! Да правиш изображения и фигури върху пясъка на плажа. И то не къде да е, а на плажовете в северна Калифорния! Американецът Джим Деневан /Jim Denevan/ прави още по удивителни неща на плажа в северна Калифорния. Като професионален художник той  с часове си губи времето и рисува върху пясъка  т.е. най-недълговечните изображения, като използва океански отливи и вероятно творбите му траят колкото е времето на отлива. Твърди се, че неговите рисунки върху пясъка са със 17 годишна давност, през което време той е създал стотици фигури!?, които сега могат да се видят само върху негови  архивни фотографии. Е….тук трябва да споменем, че освен талант, вдъхновение, иноваационно мислене, естетически и художествен талант трябва и премерен и качестен авантюризъм, без който е немислимо да се заемаш с тази пясъчна авантюра. Но, точно затова пък удоволствието да ги съзерцаваш е неповторимо, особенно ако си там на самото място.

Ето тук е радостта, очарованието и възхитата от видяното

Пак ни изпревариха, реклама в полеви условия, т.е. в различна и подходяща за това флора и  да бъде видима от въздуха, т.е. от ниско летящите частни самолети, а това на запад от нас е нещо нормално и дори… класика! Париимащите богаташи, фирми и частни лица са поръчали, а можещите  професионални художници и зеленокнижният  стимул си е свършил работата! Тук не може да има никакво съмнение. Дори непрофесионалният изследвач на загадките, не може да изрече друго становище. Добре и тук казваме браво! Защото не може да бъде опровергано становището, че когато е налице талант, умения,талант  и „стимул“, а може би най-вече свободен дух  и идеологическо безгрижие, тогава художниците или  мислещите с категориите на естетиката и артистичността, както е видно, могат и правят наистина неща, които са радост за окото. Моля…моля, къде у нас е ригистрирано подобно мащабно творение!? Затова и ние се присъединяваме към всички, които заявяват , че това не е изкуство, а необикновенна игра с въображението и предназначено за нас, за радост на очите ни.Останалото е друго..другото…е друго казваме ние от Бум.

         Разбира се, че щеше да бъде недопустим грях ако тази световна фирма       пропусне шанса си да се вижда логото и от въздуха

Еееее, те това пък за нас българите е почти невъзможно…по няколко причини, сами си направете извода и анализите. Рисунки върху асфалта в центъра на който и да е град у нас. С изключение на детските радости, които понякога си разрешаваме. Но, тук, по света , имаме професионализъм, имаме реклама, имаме и иновации, имаме вдъхновение свише, имаме и неподозирани за нас хрумвания, които иначе ние мислим, че ще задръстят бг-мисленето, имаме мащабно и футуристични , реализирани идеи, налице е и свободния художествен дух…някой смелчага нека да докаже обратното. Според нас това не е асфалтово мислене, не е улично издание на някоя „жълтурка” , не е и онова нещо, което младите българи си мислят, т.е. далечен отглас, рефлексия и плагиатство от ерата на рок,ендрола и хипи-модата от 60-70 тях години. Това според нас е наистина проява на свободния Дух и реализация на идеи и то точно на младите хора по света. Дай Боже и у нас да се случи, но …който го доживее, нека да  запамети в компа си или където и да е този факт , а нашата оценка, е моментна и ние мислим, че това е проява на свободния човешки дух. И на онзи свят ще се радваме и гордеем , ако  българският дух е освободен от норми, рамки, схеми и тъпия академизъм в света на изкуството, където и да се реализира той!!! Тук и сега желаем полет на мисълта и радост за окото на всички , които посетят и видят неподправената красота, сътворена  от духовни люде. И запомнете, останалото, другото, друго  е друго!!!

екип БУМ и приятели

за контакти……vorazal46@abv.bg     navibalkanski@abv.bg

тук даваме линкове за неверници и подобните им:http://copypast.ru/2012/02/24/masshtabnye_snezhnye_risunki_ot_sonja_hinrichsen_5_foto.htmhttp://www.adme.ru/vdohnovenie-919705/risunki-na-snegu-356655/lhttp://www.adme.ru/pridumano/risunki-na-peske-290755/http://www.adme.ru/kreativnyj-obzor/reklama-v-phttp://www.adme.ru/kreativnyj-obzor/asfaltovo-reklamnye-illyuzii-23731/olevyh-usloviyah-23805/http://www.adme.ru/kreativnyj-obzor/asfaltovo-reklamnye-illyuzii-23731/

 

 


 

 

 Комантари с латински букви се изтриват автоматично