ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

РИЦАРСИПЕД = ВЕЛОСИПЕД

СЕНЗАЦИЯ В ЗАМЪК ШАТО – ГАЙАР -ФРАНЦИЯ

Франция, Горна Нормандия! Времето на крал Ричард Лъвското сърце / Англия -1157-1199 г./! Време на бурни, глупави, суетни и нескончаеми войни между Англия и Франция. История, това е !Но, този английски крал имал по-мащабни амбиции и построил на извънанглийска земя, замък и то на територията на  изконната френска територия, в Горна Нормандия, замъкът „Шато Гайар“, в превод е нещо като „Веселия замък“! И ето че през 1852 г. руините на замъка били обявени за исторически паменник на Франция. От тогава  всичко е оплетено в загадки и сплетни, та до времето от 1885 до 2000 г. се правят епизодични разкопки.Ала вероятно поради британската  суета…през 2008 г. английски учени от Бристолския университет, начело с проф. Джон Уйлямс получават разрешение да продължат прекъснатите археологически проучвания в района на замъка. /Къде сме ние, къде са те..!?/ При разкопките от англичаните са намерени нови и неизвестни досега уникални велосипедни артефакти и това разбуни мирния свят на археолозите, инженерите и историците. Намират прадядото на днешния велосипед, което според „думите “ на разкопвачите-археолози, ако трябва да се използва шеговите название,, хрумва има да го кръстят  според епохата му, епохата на рицарите,   „Рицарсипед“, което означава предтеча на съвременния велосипед! Което пък  означава, че велосипед е имало преди 900 годии. Изрично казваме…… без коментар!

Естествено, че разкопвачите-археолози са много внимателни и деликатни към датировката, но се оказва че днешния велосипед има предистория и тя тази предистория, която  не се знае от пенкилерите в „уикипедията“,  е лоша поличба. Хора, българи , защо и докога ще вярвате на тези новоизлюпени енциклопедисти, които пишат ето какво :

 “Първите велосипеди виждат бял свят в Европа още през 18-19 век.“ …….. Тотален смях в залата….!!!

Проверете го в „уйкипедия бг“…нарочно не им поставяме интернет адреса, защото са невзрачници и не желаем да им правим реклама! БУМ им отвръща на ударът, който ни направиха! Те си го знаят! А сега нека всеки четящ българин да знае, че уикипедията е един менторски и ненадежден информатор. И това е така, единствено и само защото смехориите и глупостите които се списват там са чудовищно неверни. Следващите по-долу факти показват други неща. Моля, моля, това не е целеносочено , а просто съвпадение с това, което пише в „уикито“ и това което представяме тук, но пък фактологията тук елеминира  разните  там  „уики” справки и позовавания. Хора четете, гледайте и анализирайте инфото от качествените Нетсайтове, не си губете времето с „ГМО” информация, ако искате да поддържате добра хигиена на мисленето и дейността си.

Разбира се при разкопките край този замък се появявяват необичайни за „т.н наука“ факти и археолозите викат на помощ инженерите от Кембрийдж, които имат опит в тези дейности и категорично постановяват, че „артефактите“ при разкопките са точно копие на някога съществуващ велосипед…преди 9 века, а може би и повече, мислим ние?! Защото в световно известните епиграфики има податки и инфо за колелото преди новата ера, а вероятно и  дори за велосипеди, на това е друга тема , която ще представим по-нататък в нашите публикации….

„Това е наистина много интересна находка – възкликва професорът в Бистолския университет Джон Уйлямс – велосипед преди 9 века, но истината е че по време на разкопките не възникна никакво съмнение, дали това е някакъв фалшификат или пореден опит на смахнати възпроизводители на древности“! Ние точно тук искаме да споменем за кретенясалите производители на „житни кръгове”  по света, на „древни монети”, на „праисторически артефакти”, на „исторически документи” и прочие, замисляте ли се понякога, всичко това кой го прави, защо и кой е заинтересован това да е така…!? Пазарна икономика, няма проблем, правиш бизнес, печелиш пари…а тези които се занимават с търсаческа и изследваческа дейност…да пият по една студена вода….парите …това е важното, а вие замисляте ли се че тези пари са от вашия джоб!? Прочие….невзрачностите  в нашата история, колкото щете….Пример: и досега не могат „т.н.учени” да установят и да „отсекат” великите Кирил и Методий  българи ли са или скрити зад поредната конспираторология, азбуката им българска ли е или те са били славянски агенти под прикритие, ние българи ли сме или славянобългари, държавата България, българска ли е или славянобългарска, у са имало ли е турско робство или нещо по интелигентно, християнизирането на българите доброволен акт ли е или груб, брутален и античовешки произвол на Борис Бг цар, наречен Богоугодник и дори светец, и дали той не не е българоубиец!? …можем да спомен още една дузина подобни примери за това, кой трябва да пие по една „студена вода”! Разбира се, че това отклонение от темата беше потребно само и единствено защото у все още се слугува на чужди авторитети и недолюбващи ни съседи…..!?

Но, да продължим темата на публикацията. Интересно е, че при „спектралния анализ образците при разкопките показаха наличие на восък, твърдят археолозите” направили това интересно разкритиие в замъка „Шато Гайар” . Вероятно восъкът  е бил използван за консервация на обекта, тъй като видимо велосипедът е направен от стомана и така восъкът го предпазва от корозията, коментират спецовете от Кембрийдж. Особенно внимание отделили за обяснение движението на велосипедните колела. Според изследвачите на находката, вероятно колелелата са били обвивани с конски косъм и груба говежда кожа, за да се избегнат съресенията при движението. Още по-интересно е, че се разкриват и зъбчати дискове – колелца за което те мислят, че това е първата конструкция на велосипед с такава транасмисия плюс интересните на вид педали.

Така се появява Андрей Кастилес / с потомствени рицарски корени/ , един от собствениците на аукционната къща „Сотбис“, вещ човек в бизнеса с антики. Оказа се че той бил страстен колекционер на всичко свързано с велосипедите.  Той привежда пример за древността на велосипеда, като в случая предлага на археологическите изследвачи да видят графиката на световно извесния художник Ботичели, върху която има изображения на велосипед. Това била илюстрация на „Божествена комедия“ от Данте и там 1:1 има нарисуан велосипед. Шок и ужас за историци и археолози, а пък тези от Уикито, нека се скрият и не се показват, срамотно е !  Никой не им е крив, че са професионално деформирани, мислим ние. Защото великия Ботичели има и живописно платно върху което също има изписан, нарисуван велосипед със всичките достойнства на живопистта  на автора. И така, нека споменем само някой известни, многозначителни и безпардонни художници, които също така назад във времето са рисували велосипед, което е абсолютно доказано от изслездвачите на това постижение на древните и предци. Отклонение…онези там в „уикито“ защо не вземат да пият по една студена вода и  да се разкарат от погледа ни.!?

Немския художник Ханс Холбайн /1497-1543/ също е нарисувал велосипед в една от своите картини, но следва да кажем и за също така великия художник Ян ван Айк /1385-1441 / който по някакъв фантастичен начин е нарисувал велосипед  в негова картина, за което някой мислят, че той е и изобретаел.Този художник наистина е смайвал тези които виждат картината му, защото много много точно е изобразил педалите, колелата  и прочие детайли. За знатните велможи от онова време това е трябвало да означават „високо стоя, далеко виждам“….!А находката в „Шато Гайяр“ е потвърждение за информацията с която са разполагали тогавашните художници. /Отваряме скоба….а дали не е така и с художниците, които са вписвали НЛО-то в своите картини !?/ Тук възниква въпроса, дали в произведенията на римските автори Салустий, Лукиан и Светоний, които са преведени на френски /1230-1240/ , дали и те не са писали точно за велосипеди в някой от своите трактати…думата имат качествените и внушаващи доверие историци и изследвачи на древността.Точно тук трябва да повторим римскито правило или мъдрост, разбира се станала заемка от рицарите през уж тъмното средновековие, както все още се пише в нашите учебници:… „Прави каквото трябва, пък да става каквото ще…!“ Съвсем естествено и ние допълваме тази сентенция, като повтаряме и казваме така….прави каквото трябва И КАКТО ТРЯБВА, пък да става каквото ще!!!  Останалото..другото…другото е друго…. казва винаги главният агностик в БУМ.

екип БУМ и Лазаров Иван, гл агностик в БУМ….за контакти : vorazal46@abv.bg   / navibalkanski@abv.bg

за неверници, скептици и подозрителните.ето и справка… http://www.indrikov.com/richard.html

следват илюстрациите по хронологичен ред….

          1-  замакът „шато гайяр….Франция

    2-….разкопките

3-    фрагментите намерени при разкопките

   4-   фрагментите сглобени от кембрийдж-инженерите

  4-    реставрация на автентичния моделел

     5-  това го е знаел и рисувал великия художник Ван Айк…1385-1441…!?

     6-    някой може ли да застане против великия Ботичели

       7- фрагмент от Ботичели-графиката

  …Ботичели картина…!?

…Х.Холбайн…велосипед… 1497- 1543….!?

    велосипед „краля слънце“…!?

П.П. Категорично и еднозначно оставяме коментарите във ваши ръце, разбира се ако спазите правилата за коректност и адекватност на видяното

 

 Комантари с латински букви се изтриват автоматично