ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

БУМ АНАЛИЗ – МАЙСКИЯ КАЛЕНДАР НЕ Е ФАТАЛЕН

ИНДИАНСКИЯТ КАЛЕНДАР НЕ Е ДЕЛО НА МАИТЕ
Големият, всеземния, неземният  и зловещ майски календар , вече има и поредната интерпретация, за която ние вече писахме, но сега, нещата имат и „т.н научна “ аргументация“. Затова не можем  да спестим и това становище. Ще цитираме без никакви съображения за това , което се тиражира в интернета. Защото, ни писна от окултизми, мистики, блаватизми, дъновизми  и психарски интернет писания! Е, нека да бъде така, както трябва да бъде , пък да става каквото ще, въпреки , че има люде, които са невероятно непревзимаеми, те имат твърдаглавие, което дори  „т.н. наука “ не може да преодолее.

И така, да се знае, че „календарът на Маите“, това вероятно е едно от най-загадъчните неща запазило своята актуалност, от някаква високоразвита цивилизация в миналото по американския континет , сравнимо само с НЛО, Стоунжейдж, пирамидите и прочие загадки, дори и у нас,  е  наследство от отминалите времена.

Оказа се, че  при Майте пристигнал някакъв мъдър с блестяща  кожа  и висок ръст бял  Човек, който подарил на майте /уточнение за насведущите-това е централна Америка/  т.н. „майският  календар“ и дори майската писменсност !!! Това го има в легендите и сказанията на днешните индианци в САЩ и Мексико….вижте видеоклипа!

А майският календар има начало и всичко завършва  точно на 21..12. 2012 г., което не е като при другите  календари!?. Това всъщност, според митовете и легендите им е завършек на „великата епоха на Ягуара“ продължила 5000 години  и на тази дата ще настъпи епоха на  разрушения -  какви са никой не може да определи. А  след това ще настъпи Великата епоха на Белият Ягуар, която ще започне с тези години на смърт и разрушения! Това ще продължи до момента, докато завърши т.н. . обновяване на човечеството. /Бум-мнение : пак и отново морал и етика – защо, тук е въпросът!?/

Съвременните специалисти в областта на астрономическите събития и явления имат свое становище  по отношение на „майския календар“. Те категорично твърдят, че денят 21.12.2012 г. не е случаен. Според този календар и дата, тогава е особеното разположение на планетите. Това е зимното слънцестоене и тогава / 22.12.2012/ ще се състои астрономическо събитие, което се случва на всеки 25800 г. Интересно и недоказано е твърдението, че Слънцето в този момент ще се окаже в една орбитална линия с „тайнствения енергетичен център на нашата Галактика“. Умни, мъдри, знаещи и „т.н. научни спецове“ твърдят, че в деня на зимното противостоене /астрономическо явление/, т.е. на 22.12.2012 г. ще се случи асттрономическо събитие, което се случва само един път на 25800 години – което означава, че нашето Слънце ще се окаже на една линия с някакъв тайнствен енергетичен център на нашата Галактика. /Бум бележка – в същото време никой, никога не е направил и оповестил какво означава, каква е същността на този енергетичен център!? Това корелира със становището на мнозина специалисти, които от доста време пишат и анализират т.н. научни терминологии и питат – защо все още никой не е казал и написал що е това енергия !?/ Прочие с такива астроявления съвременната човешка цивилизация досега  не се е сблъсквала и това ще бъде първото и вероятно последното стълкновение с подобни факти.

Изследователите на Майската цивилизация твърдят, че началото на майският календар е фиксиран  и започва да отчита времето от 13.08.3144 г. преди нашата ера, което означава, че този календар е съществувал 2000 г. преди да има Майска цивилизация!? Тук ще отбележим обстоятелството, че според древните предания там, на този ден и дата, по волята на Боговете, е започнала нова епоха. Според тях след като са анализирали достъпната информация стигнали до извода,  че тази дата обърква цялото „уж научното  и надежно“ разбиране за историята ни./Тук пак и отново ще сложа ударението и въпросителния – всичко е резултат само и единствено на насаждания ни от учебниците еволюционизъм и дарвинизъм, питам докога!?/

Моля, моля, припомнете си, че по това време /3114 г/ преди нашата ера започват, началото е на почти всички династии в Египет, тогава е възникнала и Месопотамската цивилизация,шумерска, плочките с  триъгълната писменост  а също така е бил, уж построен загадъчният Стоунхейдж и подобните градежи в Перу, Боливия и прочие загадки по света…! Нека го кажем така, по това време в различни места по нашата Земя, вероятно се е случило нещо подобно на своеобразна културна и цивилизационна революция!? Изводът е, че тази „културна революция“  не само е създала невероятни строителни градежи с непонятна за нас технология, но в същото време ни е оставила в наследство и материални факти, които никой до ден днешен не може да обясни – мегалити и прочие смущаващи „т.н. наука“, технологии, които не се вписват в съвременното ни уж научно разбиране за процеси, състояния и възможности на древните ни предци, които не се побират в рамките, схемите и догмите на академичните манипулации в почти целия ни обществен и познавателен мир и душевност. Наистина всичко това е истински взрив в развитито на познатата ни човешка цивилизация. Факт! Защото до тогава, според нашите учебникарски знания  всичко се е движило по някакви „еволюционни“ закони  и пътища, докато не са се появили тези високи знания, които внезапно създали високо развити цивилизации по цялата ни планета!? Тук въпросът е , откъде, как и защо се е случил този взрив в развитието на човечеството!?

Разбира се има различни версии и хипотези за този качествен скок на човечеството. Има дори невероятни,  глупави и инфантилни тези, но с тях няма да си хабим нервите сега. Важното е , че няма единно мнение, откъде и как се е появил майския календар, и досега никой не го е публикувал и афиширал, което не означава че няма тъпи, смешни и глупави публикации по въпроса за този „календар“.Нека има…имането на различни становища и хипотези не вреди на истината!

Ето тук ще припомним, че има и правдоподобна версия, за този майски календар. Защото някой заслужаващи доверие изследвачи търдят, че при Майте е пристигнал някакъв непонятен и неизвестен дори за тях мъдър, с блестяща бяла кожа и с висок ръст Човек, който изобретил майската писменост и им подарил този календар. Вероятно, според изследвачите това е станало 1300 г. преди нашата ера, по време на олмекската култура, както е известно от археологическите датировки. Да им вярваме ли,…. не знаем!? Защото нали „т.н. наука” твърди, че митовете, легендите и преданията са ненадежден източник на информация, ала вие имате право на собствено становище.

Прочие главната загадка на майския календар се крие в обстоятелството на датата на свършека на календара и съответно на света!?. И всички, без изключения очакват дали изчисленията на „т.н. наука “ в лицето на астрономията ще се потвърдят или ще отидат на майната си!!! Защото какво означава твърдението на самите наследници на майте, които и днес повтарят твърденията на предците си, че на 21.12.2012 г. Четвъртото Слънце завършва епохата си и започва епохата на Петото Слънце, което те наричат епохата на Белия Ягуар, който ще въстанови природния баланс на Земята и нещо повече, това ще бъде обновяване на човечеството…каквото и да означава това!?

 Екип БУМ – за контакти…..  vorazal46@abv.bg  …./  navibalkanski@abv.bgКомантари с латински букви се изтриват автоматично