ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

НЛО НАДНИЧА КЪМ „МАДАРСКИЯ КОННИК“

УФОЛОГИЯ = ИНТЕЛИГЕНТНОСТ, ДОБРОНАМЕРЕНОСТ, МЪДРОСТ

Казваме го направо, когато в Българска Уфологична Мрежа /БУМ/ получаваме запитвания, становища и различни видео  и фото факти за заснето нещо необичайно и непонятно, се опитваме да бъдем вежливи и обективни в отговорите си.Разбира се има случаи, когато ни изпращат груби, невъзпитани и нагли кореспонденции, които не биват удостоявани с никакъв отговор. Тук и сега сме приятно провокирани от несъмнено интелигентни хора, които ни изпратиха техни лични, семейни или иначе казано банални панорамни снимки. Интересуват се от нашето мнение и квалификация за „обектите, които са документирали“ случайно.Публикуваме ги с тяхно съгласие и благодарност за доверието.

„Здравейте екип БУМ.Искам да попитам дали за Вас би преставлявалоинтерс да получите като прикачен файл фотографии на възможен НЛО? Снимките са направени преди няколко дни в района на Мадарски конник, с цел да се заснеме интересна форма на облаците.При разглеждането на снимките по-късно, обаче в далечината ясно се забелязват 2 (два) летящи обекта, единия от които много наподобява на популярния вид  летяща чиния, а другия (кръгъл,като топка) е по-малък и асоциативно навява на мисълта, че е пуснат от „кораба майка”. За съжаление не разполагам със съответната програма за зумиране и изчистване на образа, за да видя без никакво съмнение за какво точно става въпрос.Тък като снимките са направени съвсем неотдавна, от върха на скалите над Мадарски конник, район силно енергиен и необичаен,то не изключвам възможността наистина да съм заснел НЛО. Ето защо Ви моля да ми отговорите с Вашето становище.Иматесъгласието ми да публикувате  във Вашия сайт.С уважение:Г-н Валентин Несторов Варна“

Разбира се ще направим малки пояснения и уточним някой условности, които са потребни за случая. По наши сведения снимките са направени с „фотоапарат -NIKON, модел – COOLPIX S3100, software- COOLPIX S3100V1.0, експонация -1/400 sec.,дата -23.04.2012 -13.56 ч.Тъй като ние сме убедени, че този вид фотокамери са с превъзходни качества, изключваме оптичните грешки, а цитираните данни са предназначени за отявлените скептици и техните апологети. Ще представим автентичните, оригиналните снимки върху които не е видно нищо необикновено. Но след малка елементарна интервенция, без фотошоп разбира се, веднага се виждат необикновени „неща“. За съжаление, обектите са на голямо разстояние и при прекаленото „зумиране“ т.е. увеличение, визуализацията се влошава и поради това ние предлагаме максимално допустимото увеличение, от което става видна формата и големината на тези обекти. Нашето становище е, че сем. Несторови са късметлии и са имали шанс да документират класическо НЛО и вероятно някакви сателити свързани с него. Трябва да отбележим , че много рядко се случва да бъдат заснети през деня такива обекти. Прочие след консултации с наши приятели и колеги в чужбина, разбираме, че не е изключено , това да са някакви супер съвременни високотехнологични секретни летящи машинарии, които имат прозвището „летящи чинии“. Разбира се, такава хипотетична постановка не е за пренебрегване, но ние сме склонни да заложим на споменатото вече НЛО. В същото време ще бъде недопустимо, ако не споменем, че само и единствено на основание на фотографиите не може да се правят категорични квалификации. Опитът го доказа и поради това, нашето твърдение, че на тези снимки е документирано НЛО трябва да се разбира и възприема по презумпция, поради липса на друго по-адекватно становище. Накрая искаме  да изразим становището, че  в уфологията, т.е. при изучаването, изследването и категоричните квалификации на и при наличие на „факти” за НЛО и корелиращи необяснимости и непонятности, това може да се случи единствено и само, ако свидетелите и свидетелствата идват от почтени, добронамерени и интелигентни  нашенци, а най-добре ще е , ако са притежатели на изконната българска мъдрост В тази публикация това се потвърждава.. По света нещата са ситуирани иначе. Ала на нас до гуша ни дойде от инфантилни, груби и направо глупави  бг „факти” които получаваме и поради това не ги  коментираме. Факт установен от нас. Въпреки всичко или точно поради това, с радост и оптимизъм ще продължим да приемаме всичките ви  всякакви и всички ваши комуникации с БУМ. Ако започнете да ни анатемосвате, препоръчваме ви да се обръщате за всичко което  ви интересува във връзка със загадките у нас и  по света  към акАдемиците и научните ни патриотари. Ние сме едни от вас, но имаме опит и опитност по тези проблеми, поради което нямаме никакви притеснения. Заповядайте с вашите провокации и злобни въпроси. Нямаме никакви проблеми, защото сме на ваше разположение. Останалото е друго…а другото е друго!

Екип БУМ  

               увеличение за прегледност

                класика- НЛО…. или „летяща чиния“….кой знае…!?

                       стрелката показва къде е „нещото“

                      непонятни, неизвестни и загадъчни „обекти“! Ами ако са сателити на показаният по-горе  НЛО, какво друго е – питаме ние от БУМ, вероятно е старата шапка на дядо ми!?

Категорично, еднозначно и единствено вие имате исконното право да разсъждавате, анализирате и постулирате, каквото ви подсказва интуицията и дано разумът и аналитичното ви мислене надделее над всичко. Вероятно тук и сега последната дума трябва да имат нашите информатици в БАН-спецове по фотоанализи, защото те не тачат любителите, както те определят уфолозите. Хайде, чакаме ви на указаните от нас пощенски адреси.Последният абзац е от Хаджи ал джибутев ибн фараон пирамиденбърг…с уважение  и респект!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Комантари с латински букви се изтриват автоматично