ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

USA ЛЪЖИТЕ = СССР ИЗМАМИТЕ

 ПОЛЕТА НА ГАГАРИН = САЩ КАЦАНЕТО НА ЛУНАТА

На 12 април 1961 г. в 9 часа и 7 минути ( 6 часа 7 минути по Гринуич ) московско време  Юрий Гагарин излита от космодрума Байконур на космическия кораб „Восток 1“ с ракета носител Р-7. Първите му думи в открития Космос са „Поехали !“. Позивната на Гагарин е „Кедър“. Корабът прави една обиколка около Земята, с продължителност 1 час и 48 минути, и се насочва за приземяване в Саратовска област. Тъй като системите за приземяване на „Восток 1“ не са били достатъчно изпробвани, на височина 7 километра Гагарин взема решение да катапултира и да се приземи с парашут. Приземяването е успешно извършено близо до спускаемия апарат. Това е официалната и непроверима до ден днешен „истина” за „първия човек летял  в Космоса”.

Но, сега 51 г. след това „историческо” събитие и след позорният провал на СССР и Съветската наука, не е ли настъпило време да се направи ревизия на случилото си тогава. Защото отдавна има и книги по този проблем, но никой не се интересува и особенно СМИ, защото религиозното им отношение към подобна тематика, никак, ама никак не се вписва в клишетата, схемите и догмите, обсебили мисленето на хората по света, вероятно само в Далечния Изток нещата имат друго измерение. /Отварям скоба…. някой може ли да докаже има ли и каква е разликата между креационистките постановки и „т.н. научни” хипотези и аксиоми за мистериите, тайните , конспирациите и недвусмислените факти по света, около нас и с нас !?”/  Точно поради това предлагам първо да покажа авторът на две книги, за които ние знаем, в които той много елегантно и невъзмутимо е изнамерил и написал блестящо по своята същност, заглавие на творбата си „ ЛЕТЯЛ ЛИ Е ГАГАРИН В КОСМОСА?”, а издателство „ПРЕС-ЕКСПЕРАНТО- София, 1992.,  е поставило и подзаглавие „ГОЛЯМАТА ИЗМАМА”. Ние мислим, че единствено и само издателите могат да направят коментар на подзаглавието.

 

Когато се сдобих с книгата /края ня 1992 г./ на известния унгарски писател,  анализатор и преводач на есперанто, Иштван Немере /Nemere Istv?n; р. 8 ноември 1944г. гр.Печ/ се втрещих до състояние да търся издателството и прочие фактори, за да разбера , дали това не е провокация. Оказа се че книгата е издадена и в Полша, а вероятно и в други държави. В Полша книгата е издадена през 1990 г. Споделях с множество приятели, уфолози и прочие люде, за да разбера какво е становището им. Ще кажа, че най-много се впечатлих от становището на мой, много добър приятел и консултант в заниманията ми с уфология и други загадки в света на археологията /В.В./, който без заобикалки и умувания ми рече следното : „Моля те , не се задявай с моя кумир и идол..”

Та аз вече 20 г. не съм се занимавал с кумира и идола, не само на този мой приятел, а вероятно и безценното „съкровище” на милиони хора по света. Така много години тайх в себе си подозрение към истината за „първият човек летял в Космоса”. Едва когато Интернета предложи възможност за международни контакти, аз за втори път се втрещих, когато подразбрах, че и янките от НАСА-САЩ също са спекулирали и нагло излъгали светът за „уж кацането на Луната / Аполо-11″, 1969 /. Но за тях ще се спра по-долу в това писание. Сега да видим и разберем какво  са надробили СССР и как сме им сърбали попарата.

Естествено, че няма да правя разбор и специален анализ на това малко книжле, но пък ще си разреша да предложа някой специфични неща, като ги цитирам дословно, за да отпаднат всякакви подозрения.

„ Най-важната задача тогава била да се закодира в съзнанието на света, че се е състоял първият космически полет, че първият космонавт е съветски човек, и така макар и по индиректен начин – да се втълпи на света, че става дума за триумф на съветската наука и естествено на социалистическата система. Всички би трябвало да разберат, че станалото доказва превъзходството на социализма над капитализма.Това е могло да има огромно значение за третия свят от гледна точка на по-късните завоевателни планове на Съветския съюз.”-пише И.Немере

А сега, от гледна точна на съвремието ни, следва  и не мога да го пренебрегна, най-тъпото, най-отвратителното и зловещото нещо, което не само младите, не толкова младите и дори мечтаещите за младост хора, не бива да приемат доверчиво както старите, така и новите уж космически  информации. Именно заради някакви наукофилски и прочие идеологически съображения,точно онова с което са промивали мозъците на баналния данъкоплатец не само у нас, а и по света,не само тогава, но и сега,  поради което ще  цитирам от същата книга  дословно, с голямо удоволствие, това което е и иманентната същност на написаното в тази многозначителна творба,  за да ми е мирна душата  дори на онзи свят.

       “ Слава на комунистическата партия на Съветския съюз, на ленинския Централен комитет на партията, начело с Никита Сергеевич Хрушчов – казва Юрий Гагарин на 14 април 1961 г. на тържествения митинг на Червения площад в Москва”

Разбира се ще цитирам още „бисери”, но това е само и единствено защото не мога да преглътна тази гигантска СССР измама, глупостта наречена „Гагарин –първият човек летял в космоса!” Вижте и следващата смехория, която се случва по същото време на нарочна пресконференция за пред света.

        „ В състояние на безтегловност и ядох, и пих, и всичко това  протичаше така, както на Земята.” -казва Гагарин

На въпрос от залата по време на пресконференцята Гагарин повтаря : „ Безтегловността не оказва влияние върху работоспособността.Безтегловността не оказва влияние върху биологичните функции на човека.”

Това е първата грешка на „режисьорите”, които още тогава са избрали най-лесното решение, като са му заповядали да не се занимава с въпроса за безтегловността и да казва , че всичко е протичало така , както на Земята. Вярвали са, че така няма да го хванат в никакво противоречие и няма да го накарат да разказва какво е преживял там горе. Тук уточнявам , че „режисьорите” са онези люде чийто имена не се знаят и авторът на книгата уточнява: „Режисьорите не са разполагали с много време за подготовката на спектакъла /уточнение мое- става реч за световния спектакъл/ и точно поради това сме принудени да използваме тази дума, защото още не знаем имената им -  пише И.Немере. А Гагарин е бил изнамерен в последните часове или най-много в последните 48-72 часа, само толкова време са имали режисьорите за подготовка на световния комунистически спектакъл. Защото някой податки показват, че нещо не е наред около полета на Гагарин.Тогава синът на знаменития руски авиоконструктор на самолети Илюшин, Владимир Илюшин  е бил включен като  участник в космическите проекти  и се е намирал експериментално в кабината на космическия кораб „Восток” във времето на 8 -9 или 10 април 1961 г., но полетът, експериментът с него претърпял неуспех. А след полетът му и приземяването на космическия модул, той бил в ужасно състояние- не е за пред хората. Но тогава важното е било не истината , а това което трябва да покажат на света, т.е.  дали ще успеят да покажат на света вълшебната приказка , как  са  изпреварили американците. А В.Илюшин бил в такова състояние , което не ставало за показване, по понятни причини, ужасно приземяване и физическо обезобразяване, потрошен от кошмарното падане на Земята.

Сега задължително трябва да отворя скоба, видна от това което ще бъде по-долу, за сведение и в памет на загиналите, не по тяхна вина, а заради дивия болшевизъм.Не съм много сигурен дали трябва да се вярва на информациите които се появяват в Интернета, но пък съм убеден, че има неща които повече не трябва да се премълчават. Защото ако е вярно, че в СССР са експериментирали с изстрелване на „космонавти“ още 1957 г. а и след това, и то не на пригодни за космически полети апарати т.н. космически кораби , а на управляеми балистични ракети и жертвите  и неуспехите са потресаващи, тогава за каква съветска наука за какъв напредничав и прогресивен социалистически напредък да си говорим!? Това си е живм кошмар и нищо повече. За ненормалните  и дебилните болшевишки властолюбци, човешкият живот е нямал никакво значение. Прочие за янките важи същото, но за тях по-късно. Защото ето кратката и непълна справка, която показва кретенизмът на болшевишките наукофили и идеологически заслепените „граждани на СССР“, които са се „самопожертвули“ в името на доказване първенствуващата световна роля на съветската наука и  КПСС тогава.Тъжна работа! Но чуждестранните информационни агенции тогава са си вършили работата, както подобава на професионалисти и затова днес можем да видим в архивите им потресаващи неща във връзка с множеството жертви, загинали при безумните съветски „космически“експерименти. Разбира се доста време преди Владимир Илюшин  и Юрий Гагарин загиват следните цитирани по долу:

Алексей Ледовски,

Сергей Шиборин,

Мария Громова,

Андрей Митков,

Пьотр Долгов,

Иван Качур,

Алексей Белоконов,

Генадий Михайлов

и Алексей Грачев,

като за последните трима е известно, че са съобщили от космоса: „Условията се влошават, защо мълчите?… Скоростта пада, светът никога няма да разбере за нас!“ Наистина шантава работа! Защото ако към този тъжен поменик добавим и несъстоялия се и планиран първи полет на човек в космоса Валентин Бондаренко, загинал на 23.03.1961, по най-нечовешки и кошмарен начин, като е изгорял в някаква експериментална камера, тогава нещата стават още по зловещи.

Има сведения, а и информацията е непроверима и вероятно изобщо унищожена, защото се оказва че КГБ си е вършило по-добре пъклените задачи по поръчка на Главните инквизитори над съветските „опитни мишки-наречени космонавти” по онова време. Тук ЦРУ и ФБР са изостанали, а може да знаят всичко но мълчат. Правилото е измамниците да са солидарни с лъжците.  Без коментар… И тук продължаваме с това което особенно ни интерисува – Владимир Илюшин, син на известния авиоконструктор Сергей Илюшин. Има съобщение в западните СМИ, че на 07.04.1961 г. е извършен успешен пилотиран полет с уж космическия кораб „Россия“ с космонавт Владимир Илюшин в околоземна орбита. И…забележете, това е само 4 дни преди Гагарин. Според чуждестранната информация Илюшин е направил три обиколки на земна орбита, и при приземяването се случва непоправима злополука. Но фаталната несполука е в обстоятелството, че при приземяване оборудването на спускаямия апарат отказало и той паднал /приземил се/ в някакво китайско село, но все още жив. Оказва , че дълго време“първият космонавт“ е в ръцете на маоистката комунистическа власт и там не му разрешават  той да напусне Китай. И това е заради непонятните прояви на „братска китайска компартия“, която по това време е несъгласна с ширещата се тогава „идеологема“ за култа към личността на Сталин. А Мао Дзедун се интересувал от всякакви и всевъзможни тайни за пътуване в космоса. Интересно е, че китайците се заели с незабавното лечение и рехабилитация на Илюшин, защото е бил „потрошен“ при приземяването. Тогава в Съюза вземат генерално решение, т.е космонавтите да не се приземяват с капсулата, а да се катапултират от 7 км. височина, защото човек може да понесе претоварванията. Точно поради това тримата  космонавти /Андрей Борисенко, Александър Самокутяев заедно с американският им колега от НАСА Роналд Герън/ след това се приземиха успешно от апарата „Союз ТМА 11″.  Тук  трябва да спомем, че „първият човек” завърнал се жив от космоса, всъщност е вторият излетял космоновт-астронавт и успешно приземил се жив, и това е    американецът Алън Шепърд, което косвено означава, че Юрий Гагарин никога не е бил в космоса…

Тогава за  комунягите, които властват в СССР и за негодниците в т.н съветска наука настанало напечено време. Трябвало да се потърси друга персона – друг космонавт,който да бъде показан пред света. Само че трудността идвала от това, че експериментът не можел да се повтори.Нямало е повече ракети „Восток”. А и вестта за извършения експеримент с космонавта „Х” /т.е.Илюшин/ вече била плъзнала и „режисьорите”  не са имали време за подготовка на друг полет. Поради това руснаците са били принудени да инсценират  ролята на Илюшин с друг човек, за да накарат света да повярва, че  първият човек е излетял на 12 април 1961 г., върнал се е невредим  и се казва Гагарин – пише И.Немере. Ние допълваме, това не е било проблем и никаква нередност, защото отдавна е знайно че свръхсекретоманията  там е била на висота.

Отново и пак от книгата на И. Немере: ”През първите дни наистина нямаше никакъв материал, който да доказва, че Гагарин действително е бил в касмоса. Кацането не беше заснето на филмова лента. Едва много по-късно показаха един кратък филм за това как Гагарин се качва във „Восток”. Той би могъл да послужи като автентично доказателство само в един единствен случай – ако го бяха излъчили в телевизионните новини още на 12 април вечерта или  най-късно на 13  преди обяд. По-късно този филм не струва пукната пара, защото може да е заснет след фиктивния полет”. Добре, вижте и това тъпо писание.

        „Полетът на Гагарин: световен триумф на съветския народ” /съветската преса , април 1961 г./

Естествено че най смешните и инфантилни, дори нескопосани  изявления на Ю.Гагарин  се съдържат в : негово изказване – /ТАСС, 13 април 1961 г./ където той казва ясно и точно. „Добре знаех, че приятелите ми, целия съветски народ следят с внимание космическия ми полет. Твърдо вярвах, че партията и правителството са винаги готови да ми се притекат на помощ, ако се окажа в тежко положение”.

Защо това изказване е тъжно-смешно, ами това означава, че дори Н.С.Хрушчов  и дори Л.Брежнев са били готови да полетят след него с друг космически кораб, за да спасят смелия син на Партията и Съветския народ! И Тук възниква смехорията не отговаряща на истината….как съветския народ би могъл да следи с внимание космическия му полет, когато е бил осведомен за цялото събитие едва след приземяването му. И пак и отново:

        „Изстрелването на космически кораб с човек на борда – блестящ успех на социалистическата наука.” /Съветската преса ,1961 г./

       Едно от подозренията следва от :”Че уж Ю.Гагарин сам бил решил и избрал да се приземи в пилотската кабина /модул/. Ами това е крайно подозрително. С изключение на Гагарин, всички останали пилоти на „Восток” са се катапултирали при кацането-приземяването! Няма да ги изреждаме. Важното е , че нито един от тях не е останал в кабината на модула, не се е приземил с нея.”

Още странности свързани с приземяването на „първия човек завърнал се жив от космоса” и неприятности !? Защо, ами ето защо….пише изследователя И.Немере в книгата си.

        „На другия ден, след „успешното приземяване на първия човек летял в космоса” в-к „Советская Россия” пише, че „по време на приземяването Гагарин  е бил облечен в скафандър със син цвят. Самият другар майор Гагарин, обаче в мемоарите си споменава за оранжево космонвтско облекло, а двата цвята едва ли могат да се сбъркат”. /курсив bold-мой /

Според авторът на книгата това е грешка, фатална грешка. Но… да видим още смехории и абсурди, които не трябва да бъдат определяни като грешки, а като нагли измами. Според същия , цитиран вече вестник, Гагарин най-напред се бил срещнал с обикновени селскостопански механизатори на полето. Съгласно писанията на тогавашната съветска преса имало и друга версия. Т.е. според първата версия кабината на Гагарин се приземила  на полето и космонавтът излязъл от нея без чужда помощ!?. Е, това вече си е жив майтап, защото до ден днешен няма случай, когато космонавти да излизат сами от космическа спускаемата кабина – мислим ние. Но..има и друга версия, а според нея  “в центъра на село Смеловка възрастна селянка погледнала нагоре  към небето  и забелязала нещо необичайно. Изтичала на улицата /тук къде изчезна полето, а и как може възрастен човек да изтича!?/ и видяла че и маха човек облечен в странни дрехи”! Ужас! Всеки нормален човек би се напикал от страх…!? Но вижте какво следва, а това вероятно «режисьорите» не са предвидили и дори не са си помисляли, че може да се случи. Цитирам:

„Гагарин пише: Щом стъпих на твърда почва „/Откъде?От какво? В каква екипировка? –бел. на автора И.Н./ се огледах и забелязах една жена с момиченце, стояха там до шарено теленце и ме гледаха любопитно. Тръгнах към тях, а и те тръгнаха към мен. Но колкото повече се приближавахме един към друг, толкова по-бавно заприсъстваха те. И това не е чудно, защото аз бях все още в яркия си оранжев космонавтски комбинезон  и странната гледка плашеше тези хора. Такова нещо те още не бяха виждали.” Следва още по- ироничното за нас ,цитираме го: „Аз съм руснак….другари…..тукашен! – извиках аз, след като свалих шлема си, но от силната възбуда и мен ме побиха тръпки.” Жената беше Анна Акимовна Тахтарова, съпруга на лесничей, с шестгодишната си внучка Рита. -Да не би от космоса, а? – попита тя малко несигурно. – Представете си, от там! –отговорих. – Юрий Гагарин! Юрий Гагарин ! – развикаха се те…Ето това бяха първите хора , с които се срещнах тук на Земята след завръщането си от космоса. Обикновени съветски хора, колхозници…”

Пълният, категоричният абсурд идва от дивото обстоятелство, че как така се е случило, че преди да бъде огласено  това световно събитие „доблестните колхозни труженици са знаели името на „първият съветски космонавт приземил се успешно”!? Та нали доблестния другар майор Гагарин  и неговото успешно излитане и приземяване беше оповестено точно 35 минути след като той вече беше на Земята!? Следователно тази сцена от постановката за световното  и представително болшевишко шоу  не е било  предвидено в едоактния спекакъл, но фактите са еднозначни и не подлежат сега на никаква проверка.

Просто трябва да вярваме! Да,  ама не! Защото Гагарин не е пристигнал от космоса – ако въобще през този ден е бил по тези места – просто може да са го хвърлили с парашут в покрайнините на село Смеловка и всичко е о,кей!”  /курсив наш- и.л. и БУМ/

…… И накрая с желание да не бъдем досадни, не можем да се въздържим и да не цитираме това, което  с днешна дата се акцентира без никакви аргументи, но пък болшевишката цензура  го е позволила – кой знае защо, само те си знаят, макар че ние се досещаме за какво иде реч…но всуе…!!!Интернационализмът, това е мотивът, причината и всичко друго , което можете да си помислите от дистанцията на времето. Безпардонно и без никакви задръжки авторът И.Немере го казва  ясно и точно:

„Партията, която се намираше изцяло под влиянието на централната руска воля, не би могла  да понесе, първия руски космонавт да е, да речем, някой киргиз с дръпнати очи, калмик или украинец, да не говорим за някой от прибалтийските републики или пък случайно евреин.” /курсив наш-И.Л./

Това , ако не е расизъм, какво е, хайде де, вие мъдрите българи и наукофили, отговорете какво е ? Добре, вижте ,прочетете и запомнете, това по-долу, а не да продължавате да бъдете жертва на спекулации, дезинформации и манипулации.

В средата на 70-те години подготовката за полет на български космонавт, предвиден в програмата “Интеркосмос” от 1967 г., навлиза в решителната си фаза. По взаимно споразумение между социалистическите страни първо ще лети по един космонавт от трите страни с най-голям принос за програмата: ГДР, Полша и Чехословакия. След това останалите ще пратят свои граждани в космоса по азбучен ред на държавата. На този принцип четвъртият чуждестранен космонавт ще е българин, петият унгарец !? Къде сме ние…на последно място…я си помислете, при некадърниците и жертвите също трябва да има порядък и степенуване!? Само дебил може да разсъждава по друг начин. Нали нашият умилително наричан научен БАН-капацитет е бил уж водещ в „космическите програми” тогава…моля, моля !? Защо сме на последно място. Отговорът е у вас! Това беше само своеобразно „лирическо отклонение.Накрая, за да  прекратя разходката в изумителните находки на И.Н. си позволявам да цитирам и следващата лъжа и спекулация на СССР и т.н. „съветска наука” тогава, защото дори в Библията пише /това не е само за вярващите християни, не знам защо има все още такива/ !? : Лука 12: Няма нищо покрито, което да не се открие, и тайно, което да не се узнае. Нека поясня, тук по-долу няма никаква шега, смях и ирония, а че е тъжно, се разбира от следните редове. Гагарин съобщава, че „ летейки над Съветския съюз можах да различа обработваемите земи от полята….Видях Южна Америка и тя е много красива!” Пълна скръб са тези първокосмонвски дърдорения. Чиста лъжа. Защото когато в западната половина на СССР, в московския часови пояс  е например 12 часа на обяд, то в намиращия се на запад от него южноамерикански континент  е с 6-8 часа по рано /Ю.Америка също се дели на няколко часови пояса/. Когато в Москва показват да речем 2 часа през нощта , в Ю.Америка е едва 8 часа вечерта. Ако обаче в Москва е например 8 часа сутринта, то над Ю.Америка се стеле нощен мрак, защото часовниците там показват 1 часа след полунощ! А според официалните писания „ по време на полета на Гагарин в СССР е било ранно утро. Космическият кораб е тръгнал в 9 часа и няколко минути по московско време от Байконур. Според официално съобщените данни, стартът се е състоял в 9часа 07 минути, а в 9 часа и 22 минути корабът е преминал над Южна Америка, т.е. тогава  когато в спомената част от Земята всички кротко спят, защото там е нощ. В Източната половина на Бразилия е 4 часа сутринта, малко по на запад там е 3 часа сутринта, а в района Чили е 2 часа през нощта. Следователно тази част от Земята е била покрита от тъмнина и прелитащият над нея „космонавт” не би могъл да види  нищо от нея. Изводът – Гагарин нагло е излъгал ! Добре, простено му е, толкова е знаел география, това казал, но къде са „режисьорите” – те са наглите и лъжците, мислим ние. Тяхната гигантска некадърност се вижда и от още едно нещо около полета  на Гагарин, което меко казано не е било съвсем в ред. Факт е,  че ракета, която излита от централната част на СССР в 9.07 часа, по никакъв начин не може да премине над половината земно кълбо за 15 минути. Защото ако това беше истина , то пътят й около Земята щеше да продължи не 89, а само 30 минути. Прочие, ако този космически кораб е преминал над половината земно кълбо за 15 минути, как е възможно за малкият „скок” от Ю.Америка до Африка, да е имал нужда от 53 минути – от 9.22 до 10.15 ч.?! Ала  Юрий Гагарин с присъщите си липси на общи и ограничени  знания, също така простичко заявява: „На кораба нямаше никаква фотографска апаратура, така че снимки не са правени. А значи няма какво да се публикува.”   Крещяща бомба!!! Защото най-елементарното нещо би било първият космически мъж да направи, ако не голям брой снимки, то поне десетина  от тази височина, която дотогава никой не е достигал и той би бил първият!? Дори само за да могат да ги показват като доказателство. Трудно е да се представим, че такова уникално за световната история пътуване, космонавтът не е имал на разположение със себе си фотоапарат. Защото преди това руснаците и американците изстрелваха  различни съоръжения  по посока на Луната  и в тях имаше фотоапаратура  с която за първи път бяха направени и първите  снимки на обратната страна на Луната!? Без коментар!!!

Както споменахме в началото няма да анализираме книгата на Ишван Немере, а цитирахме само някой многовъпросни и многозначителни епизоди. Точно поради това сега в края, като завършек на това писание не можем да се въздържим и да не предложим още един кошмарен извод на авторът. Стана ясно например, че всекидневникът на комунистическата партия на Унгария „Нейпсабадшаг” на другия ден 13.04.1961 г., четвъртък , на другия ден след след предполагаемия полет на Гагарин, е бил преиздаден 25-30 минути след като рано сутринта са го продавали вече. „Сгрешения” вестник незабавно е бил прибран от улиците и вместо него са распостранявали новоиздадения, с героят Гагарин. Но, знаменателното е и че в английския вестник  “Daily Worker” може да се прочете от онова време заглавието “The First Man in Spaсe”, т.е. „Първият човек в космоса”. Завърна се жив – но страдащ от последствията на полета”. Знаете ли какво означава това? Че този вестник /близък до средите на комунистите- бел.моя/, както очевидно и много западни вестници, дори на другия ден не са писали за Гагарин, а за онзи истинския първи космонавт, с чиято роля е трябвало да се нагърби Юрий Алексевич Гагарин, тъй като онзи първият е претърпял катастрофална злополука…..” И  в края на книгата си И.Немере, пише, че „както и да посегне човек към делото „Гагарин”, все се натъква на лъжи.Те само засилват първоначалните ми предположения. Тази работа „вони”.

Прочие авторът през зъби произнася и написва зловещия си извод . Книгата ми се появи вече на латвийски, печата се в Литва, вероятно скоро ще се чете  на украински, а също така и на някой кавказки езици – но всеки екземпляр, изпратен на руска земя безследно изчезва, някой  московски издателства напразно търкаха праговете  за разрешение, тамошните преводачи са били съветвани да не се занимават с тази книга.”  Ала ние мислим , че безсрамната „лъжа Гагарин” може да се онагледи с написаното пак от И.Немере. ”Заслужава да се помисли и върху това…защо някогашните съветски космонавти навестяват от време навреме с цветя в ръце паметника на загиналия Владимир Комаров загинал  точно 24 април 1967,  но никога не отиват при статуята на Гагарин ?” Ако това е така и е вярно, трябва да приключим. Защото ако и Западът е знаел нещо -  а без съмнение е знаел много, както за това, така и за други подобни неща – защо е мълчал, защо мълчи и днес ? За „делото” Гагарин също мълчи !

Ние нямаме коментар по фактологията. Ние имаме наше, лично наше становище. Ами ако всичко това което е представено в книгата на И.Немере е вярно и е еднозначно по своята същност, тогава защо  трябва да си заравяме главата в пясъка като щраусите, не е ли по адекватно да се започне една обективна и непредубедена дискусия, и всичко да бъде аргументирано, ако все още някъде съществуват автентични свидетелства и документи за „случая Гагарин”, което според нас е покрито в научната и пропагандната мъгла. Не можем да спестим и някой различни мнения и истъпления от становището написано ту, предимно от наукофилите, апологетите им и не само те. Има, съществуват и подозрения, че тази книга е плод и резултат на политическа поръчка, чиято цел по онова време е да подкрепи падането на СССР от сцената на световния политически театър. Има резон! Но това ще си проличи от следващите страници, посветени на „лунното кацане”!!! Защото има стотици, не… хиляди публикации, твърдения, „доказателства”, скептицизъм и незаинтересованост от и  за прословутото американско НАСА-кацане на Луната.

Тогава…, какво да се прави, пак ли да се мълчи и да сме обсебени от страх да говорим и пишем, за да изразим и другост, различно разбиране и становище. Ето какво твърди пропагандната класика. Аполо 11 (на на англиски Apollo 11) е първият пилотиран космически кораб от програмата Аполо на НАСА, чийто екипаж достига и каца на Луната. Корабът излита на 16 юли 1969г. от космическия център Кейп Кенеди-Флорида с екипаж Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Едуин  Олдрин  на 20 юли 1969 спускаемият апарат „Ийгъл“ успешно каца на Луната. Нийл Армстронг е първият човек в историята на човечеството стъпил на Луната. И като че ли най-важният пропаганден лозунг изречен тогава и артикулиран  от Нийл Армстронг е :“Една малка крачка за човека-един голям скок за човечеството“. Много добре назубрено изречение!     Уточняваме, от нищо и от никого не се съобразяваме, и ще се позоваваме само и единствено на Интернет информации, защото у нас в Бг няма подобна  литература, а  дори да има тя не ни интересува, защото много добре знаем кой , как и защо е насътворил смехории и  апологетичните научни текстове, каквито могат и правят всички блюдолизци наукофили по света. Кво да се прави….пазарна икономика, ибрикчийска система, който се навежда по-ниско има по-голям шанс да се накичи с титли, звания, чин, сан, пост, дори ордени. А другите, редовите, средностатистическите консуматори на информация трябва да вярват, както в религиозните, така и „.т.н научни” догми, чийто клишета, схеми и постулати се различават понякога от религиозните само по изящната словестност и позоваване на шумните нобелови авторитети.

Още в началото ще се цитираме небезизвестния, но също така вероятно добре платен публицист и распостранител на дезинформации, което по нищо не се различава от тоталните спекулации и манипулации, които уж били рожба на т.н световна конспирация. Сега е на мода да се говори и пише за конспирации, но къде са те, кои са, кой ги ражда, защо ги има, каква е целта, кой плаща за това!? За нас това са думи, думи, думи…, а защо се артикулират и от кого, вие си отговорете. Писна ни! Затова напред към онагледяването, което има силата и мощта на разумния анализ да бъде на нивото на фактологията дори да генерира повече въпроси и проблеми, отколкото ние допускаме.

По законите на елементарната логика вероятно отначало трябва да направим летящ старт с един от най-шумните и с водеща роля в световните „конспираторологии” -   Ричард Хогланд (Richard Hogland), а дали е такъв нека всеки направи собствена оценка. В неговите многобройни и различни изяви има и едно интервю в което той е абсолютно категоричен и беспардонен. На въпроса Какво е вашето отношение към разпространеното мнение, че американците никога не са стъпвали на Луната? А епизодът с кацането на космонавтите – просто е заснет в киностудио?…той е базкомпромисно категоричен“.“Това е лъжа. Основавайки се на доказателствата от НАСА, които аз събирах и анализирах 20 години, мога да кажа, че този слух – в действителност е премислена военна дезинформация. Тя е разработена, за да се скрие какво в действително е открила НАСА на Луната. В нашата нова книга „ Тъмната мисия: неизвестната история на НАСА” (Dark Mission: the Secret History of NASA) е описано как в качеството си на научен консултант на новинарската агенция CBS News аз говорих в лаборатория за реактивни двигатели на НАСА по време на мисията на „Аполо-11”. Това беше през юли 1969 г., когато първите астронавти се завръщаха от Луната. Основавайки се на това, което видях там със собствените си очи, аз вече съм уверен, че началото на лъжата „Ние никога не сме били на Луната”, е поставено от самата НАСА. Това беше своеобразна застраховка, за да не зададе никой никога страшния въпрос: „Какво НАСА в действителност намери на Луната?”. Смятам, че създаването на „Мита за Луната” осигури на НАСА увереността, че и занапред ще може да скрива всичко, свързано с „провалите” в програмата по изучаването на Луната. Да скриват, че на космонавтите са били поставени секретни задачи за всички безценни древни извънземни технологии, образци от които са били открити там. /курсив наш И.Л./   Истината е, че едно такова „уж изтичане но информация” и други подобни, които не липсват в информационното пространство са слабо и мижаво копие и подражание на това което са сътворили руснаците по същото време/ да се прави разлика между руснаци и СССР/ , а те са ненадминати досега, майстори на т.н „деза”, нещо което изследвачите на мистериите по света много добре знаят какво значи. Тук, не ние в стила да споменаваме повече имена, на уж говорещи и пишещи за 100% истина за кацането на американците на Луната. защото например наш човек от БУМ /Българска Уфологична Мрежа/ успя да направи интервю с един такъв все още жив „агент” на спецслужбите на САЩ и на практика всичкото което той споделя е пълно копие на това, което говорят и пишат и другите подобни. Затова мислим, че е необходимо и да се самоуважаваме. Отново и пак ще повторя, нека фотосите , снимки да говорят сами за себе си. Истинската същност на американските „Аполо“, кацането на Луната или как, кой и кога е фалшифицирал полета до Луната!? http://www.oko-planet.su/science/sciencecosmos/3178-podlinnaja-sushhnost-apollonov-ili-kak-gde-i.htm На web-страницата на „ОКО ПЛАНЕТЬI“ са представени неоспорими доказателства за това, как,къде и кога НАСА са фалшифицирали полетите до Луната, приземяването на Луната и излитането от Луната при всичките 6 мисии по програмата Аполо.И това е въпреки увереността на мнозина апологети за верността на „лунната авантюра“ на янките. Известно е , че учените от НАСА още през 1960 г. добре да са знаели, че пилотирани полети до Луната са невъзможни и точно поради това са предприели стъпки към фалшифицирането на лунните мисии.Т.е. фалшивите лунни снимки на НАСА са били сътворени на различни места, кото тези в KSC [Kenenedy Spase Center], JSC [Jonson Spase Center],LRC [Langley Research Center], и разбира когато  е било потребно, някой снимки са били правени на избрани места в пустинята. Трябва задължително да се спомене и за Ленгли-секретен изследователски център на НАСА. Защото всички файлове имащи отношение към полетите на мисиите Аполо се съхраняват там, заедно с други артефакти, включително изгорената капсула на лунния Аполо. Трябва да се знае и разбере, че в Ленгли има всевъзможни средства за фалшифициране на всичко, което си помислите, в това число космически пейзажи,орбитални апарати и прочие.Всичко това следва по-долу.Ние категорично отказваме да правим какъвто и да е коментар. Единствено и само можем да изразим становище по иманентната същност на тези известни и некоментирани от никого информации, факти и доказателства, чийто обстоятелствени проверки и съпоставителни анализи са невъзможни. Искрено се надяваме някой да се осмели да направи свои коментар по указания начин. Поради това постоянно заявяваме, че трибуната на БУМ е открита за всякакви коментари, съображения и мнения. Радостта, омерзението, злъчната ядовитост и псувните ви от разглеждането на фотосите е изцяло ваша!

екип Бум и И.Лазаров-гл.агностик в мрежата

№1 -Обърнете внимание на фалшивата повърхност под крана, построен през 1963-1964 г.с височина 76 метра, и може, пригоден е и е конструиран за да се използва при имитации за кацане и прилуняване на уж лунния модул

№2 – кранът „създател на лунни полети“,  приземявания и премествания на „астронавтите“ в различни направления, вече е ерозирал и ненужен

   №3 –   същият  НАСА-кран, показан в началото, но сниман от Google Edrth което означава че и досега тази платформа съществува..защо ли!?…може и да потрябва мислим ние

               №4-  ето тук под специалният кран е създаден подходящ лунен интериор и всички фотоси трябва да бъдат автентични, уж!?, ала по-долу ще се разбере и който е окат ще види подробностите

       №5 -  точно на тази нощна снимка, режисьорите в студиото не са съобразили, че долу се виждат кабелите за осветителните прожектори! А ние мислим че дори само тази снимка е достатъчна да докаже лъжата, измамата и манипулацията! Фотосът накрая!!!

                    №6-     20 юни 1969,  това е фото направено един месец до „кацането на Армстронг на Луната. Аполофанатиците не могат да кажат нищо…мълчат!!! ???

        №7 – наистина тази снимка е толкова приблизително идентична до лунната повърхност, че никой няма да се усъмни ако не знае , че направена в  студио…почакайте да го видите по-долу

               №8 – Н.Армстронг през 1970 г. прави експериментални снимки тук,за да бъдат показани на света, като достоверни факти  за кацането на Луната

  №9 – Интересен метод на снимане,където спокойно „астронавтът“ може да движи краката си, чийто снимки после чрез „изправяне на астронавта“ ще покажат как подскача по лунната повърхност

     №10 –      Фотоанализаторите са успели да идентифицират на тази снимка  Donald Hewes  , /крайния вдясно/,направена през 1967 г. в компанията на директора на космическия  център в Хьюстън Robert R. Gilruth, /в центъра на снимката/ и изпълнителния директор на LRC Charles Donlan /втория вдясно/заедно с двама чиновници, вляво на снимката, направена точно под съоръжението-кран.

                     №11 Това е същия Donald Hewes, за който се смята , че е правил повечето и успешни снимки за мисиите на Аполо

          №12 – отново същия кран и лунния модул, където се експериментират уж маневрите в близост до лунната повърхност.Това е публикувано в „James R. Hansen, Spaceflight Revolution: NASA Langley Research Center.

            №13 – Висококачествено студийно изображение на 20-футова сфера, която може да се върти от елмотор поставен отдолу и идеята е да бъде по съответния начин декорирана като имитация на въртяща се Луна.Вляво е пано върху което също ще бъде декорирана лунна повърхност, но обърнете внимание на релсите долу, върху които се движи кинокамерата.Холивудски професионализъм!

               №14 – Тук вече се вижда окончателното моделиране на показаната по-горе снимка на сферата.Наистина внушително професионално постижение.Не трябва да се забравя и обстоятелството, че при тази дейност са взели участие мнозина и те са се подписали за тотално доживотно  мълчание и пазене на тайната, иначе ги очаква доживотен затвор, лишаване от пенсия и прочие.Кошмар!

              №15

             №16 – Тук вече е прекалено интересно. Снимки №15 и №16 имат обща характеристика, защото, фалшификаторите пренасят гипсови копия от картон върху сферата с четката за рисуване.Интересно е че гипсовите модели са направени по реални снимки на Луната с телескопи , и така всичко върху сферата се доближава максимално до реалностите.

                   №17 – НАСА твърди, че това е изображение на обратната страна на Луната, направена от „Аполо -8″. Но…пак смях и срам за янките.Защото тази снимка категорично е фалшификат, поради единствен факт -“Аполо-8″ никога не е напускал околоземната си орбита и поради това, как е направен този фотос!?

         №18 – Пак и отново сравнете снимка №17 и тази, за да видите как и двата фотоса са на абсолютно черен фон, защо!? Ами това говори само за себе си.Защото така лесно може да бъде правен ретуш на снимките, а е знайно че фалшификаторите изобщо са „забравили“ да поставят звезди, защо!?

          №19 – Наистина много качествена панорамна находка. Блестящо реализирана идея на НАСА- режисьорите.Защото, единствената цел е била колкото се може по-малко земни пейзажи, които после лесно могат да бъдат ретуширани като лунни фотоси и да бъдат публикувани за масова консумация, а ние простосмъртните трябва да ги възприемаме като автентични! Тъжна работа!

           №20 – Тази снимка е направена в KSC. Обърнете внимание на чисто земния пясъчен пейзаж, който трябва да наподобява лунни подробности и  каменистия интериор на Луната.А защо астронавтите са си смъкнали скафандрите -питайте НАСА – фалшификаторите, ако някой все още е жив!? Който желае може да се порови в Интернета и ще види тази снимка като автентична, уж направена на Луната! Е стига сте ни правили на маймуни, стига толкова!….

              №21 -Това е снимка на Buzz Aldrin в капсулата на „Аполо-11″,която уж вече се е върнала от Луната.Но забележете, че през илюминатора на капсулата се вижда само мъгла, която много напомня светло-синя димка приличаща на земната атмосфера, това също е аргумент, че тази капсула никога не е била в по-високо от земната орбита. Изводът който се прави дотук в тази удивителна публикация-разкритие е, че всяка мисия на „Аполо“ от №8 до №11 са били изключително та околоземни  орбитални полети! Надяваме се че всички видяха внимателно фотосите и си направиха изводите. Ние няма какво да добавим.

Но….накрая, както споменахме по-горе, ще си разрешим само да  акцентираме точно върху три снимки, които са достатъчни да елиминират всички и всякакви празнодумци, наукофили, скептици и изповядващи вяра в „т.н.наука“. Нека все пак разгледат предлаганото от нас, защото тук няма спекулации и  фалшификации за да създават мъгла в разсъдъка на мислещите хора. Повтаряме, само тези три снимки са достатъчни да спрат всякакви и всички анализи, дискусии, форумджийски и подобни инфантилни артикулации. И за да бъдем още по акуратни ви предлагаме и линк, където ще видите най-ужасяващо компрометиращата снимка със завидно качество, защо там долу се вижда кабел на Лунатя, до лунния модул!?: http://www.lunaroutpost.com/gallery/astronauts/pages/as11_40_5874.htm

            КАКЪВ Е ТОЗИ КАБЕЛ НА ЛУНАТА….!?

            Всичко е фото-наса!!!Да се знае. А на този фотос сянката на сащ-байракът защо го няма? Това нещо заедно с кабелите изпраща всичките USA-лъжи да общуват със СССР-измамите

Не можем да спестим  „съветите“ и намеците които ни направиха някой, добри хора и винаги ни подхвърляха да бъдем по-внимателни и скромни по отношение на тази публикация. точно поради това накрая ще цитираме създателя на русенският уфологичен клуб „Мъдромер, а също така инициатор и създател на Българска Уфологична Мрежа /БУМ/ Иван Лазаров, който казва така :“Какво нещо е скромността, това е добро и приемливо понятие, но то  е изключително важно само за  на тези , които нямат други достойнства“ Той е убеден, че бъдещето на бг уфологията ще пребъде единствено и само , ако се появят млади хора, необременени от суета, егоцентризъм и истински вярват, че в света на загадките има хиляди неща , които очакват своите необременени откриватели!

екип БУМ

 

 

 

 

 

 Комантари с латински букви се изтриват автоматично