ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

„MUFON-USA“ ИЗБРА „БУМ“ ЗА СВОЙ ПАРТНЬОР

  БГ-УФОЛОГИЯТА ИМА СИГУРНО  И НАДЕЖДНО БЪДЕЩЕ

Само и единствено нашенските скептици и нихилисти продължават да мътят инфопространството с всевъзможни антиуфописания и антиуфологични измислици. Точно затова и заради множеството писма и коментари в нашия Интернет-сайт ни мотивираха за тази публикация. Обстоятелството, че там зад океана гласуваха доверие  и избраха за свой представител тук в България Иван Лазаров /създател на русенският уфологичен клуб „Мъдромер“-1990 г. и  Българска Уфологична Мрежа -БУМ/ не е за подценяване и пренебрегване. Нека го кажем иначе, българската уфология беше оценена по достойнство и всякакви напъни на разни нашенски самоназначили се спецове по НЛО, „Извънземни“ и летящи чинии,  освен всичко друго са и тъжно-смешни. Според „т.н. Бг наука“ уфологията е някакво недоразумение. Но, тук и сега ще покажем някой безспорни факти и нека, който е окат внимателно да ги види и ако има съвест, нека се засрами. Защото световна изследователска мисъл и световно известните авторитети във връзка с изучаване, изследване и квалифициране на „надеждни и достоверни уфофакти“ не се нуждаят от епитета „научни изследвачи“, те си вършат професионално работата и не ги интересува какво ще пишат в СМИ. Моля, моля, помислете си , така ли е у нас!?
Първо- вече по света има и доктор по уфология…
Второ- във Франция има  Академия по уфология…
Трето – в САЩ съществува по мащаби, най-голямата в света , изследователска уфологична организация “ MUFON“
Четвърто- Респектираща е мощната  и мащабна уфосистема:“КОСМОПОИСК“ – Международно движение и Общоросийско обществено   научно-исследователско объединение – официализирано след 1980 г.
Пето – Къде сме ние?… след много „родилни мъки“ през 2000 г. по идеята тогава  на уфологът И.Лазаров всяка подробност се избистри и после със съгласието и участието  на няколко наши млади  специалисти,/които по себични причини след време се“отлюспиха“/, се създаде „Българска Уфологична Мрежа“-/БУМ/ ЧИЕТО ИМЕ БЕ НАГЛО ОТКРАДНАТО И ПРЕФАСОНИРАНО…нека историята си каже думата…
В лаконичен план и за сведение на младите българи, така са ситуирани нещата свързани с уфологията в нашето родно уфопространство. Да се знае! Останалото е друго, а другото е друго! Сега напред към същността на публикацията ни.

 

Най-мощната, а може би най-старата във времето уфологична организация „MUFON“-USA, е неправителствена частна общност на желаещи да изучават и изследват загадката НЛО. „MUFON“ официално съществува от  31 май 1969 година. По това време е съществувала и известна като Midwest UFO Network  /Среднозападна УФО МРЕЖА/. Когато  интересите на частните уфоизследвачи надрастват границите и щатите на Средния запад-САЩ, организацията им се
разраства и еволюира в световна  UFO организацията, а  името е „променено“, но пак остава същотоо, като се променяня  същността в транскипцията,  „MUFON“, т.е. в превод „Взаимна УФО Мрежа“, и досега така. Любопитно е , че всяка година там се организира Международен симпозиум по проблемите  на  НЛО с участието на водещи и авангардно мислещи  специалисти в областта на физиката, астрономията, космологията и уфолози по света с опит в изследването на уфофакти и прагматично отношение по проблематиката.  Организацията има над 800 обучени експерти и полеви изследвачи /у нас се казва теренни изследователи по места, а я се си помислете, колко подобни формации има у нас…знаете ли ги, и кои са те, освен БУМ!?!??/ за подобни загадки и още толкова доверени и надеждни поместни специалисти в различните краища на света.  Имат напълно компютъризирана система за наблюдение, анализ, управление и квалификация на всички и всякакви уфоинформации по света. Впечатляващото е ,че МУФОН имат свои представители, /според тяхна терминология  „национални директори“/, в съответните оценени по достойнство от тях, държави по света. Също така добре е да се знае, че уфомрежата им обхваща 39 държави по света, вероятно сега България вече е  40-та държава.
В настоящия момент Международен изпълнителен директор на МУФОН-САЩ е  Дейвид МакДоналд /David MacDonald /. Човек с изключително богата професионална, творческа и изследователска биография, в това число професионален авиопилот, водолаз и експерт по проблемите на НЛО.. Само за сведение, преди него шефове на МУФОН са били:
1969–1970: Allen Utke
1970–2000: Walter H. Andrus, Jr.
2000–2006: John F. Schuessler
2006–2010: James Carrion
2010–2012: Clifford Clift
2012–Present: David MacDonald
Естествено, че най-интересното и исторически важно за нас  е , че същия този г-н Д. МакДоналд се прояви като истински приятел на България и именно лично той е инициатор за включване на страната ни в световната уфомрежа. Това го могат само авангардно мислещите. Жестът му е проява на перспективно мислене, обусловено от големият му уфологичен опит. Защото той ни „подаде ръка“, показа посоката и  бъдещето на родната ни уфология. Така ние вече сме в „семейството“ на голямата световна уфология.  Тук е мястото да споделим, че е мното тъжно и дори срамно пред международната  уфосистема обстоятелството, че все още има нашенци, които, когато „имат документирани факти“ за нещо необичайно и аномално в същото време пренебрегват нашите опитни бг-експерти в БУМ и все още изпращат „находките“ си  в MUFON-USA с надеждата да получат „световно признание“. Жалко, много жалко за тези себични българи. За сведение на всички, техните сведения се препращат при  нас в БУМ за проверка, верификация, анализ и квалификация. Да се знае. Всуе!!! Ала бъдещето на БУМ, респективно качествените и надеждни български уфолози вече имат сериозна трибуна за своите изследвачески находки, които могат да бъдет уважени  единствено и само чрез протекцията на БУМ, в световната общност от доказани спецове и експерти по проблемите на НЛО и корелиращите загадки. Не е за подценяване това обстоятелство, мислим ние!
В порядъка писанията по-горе, не може да пропуснем  нещо изключително важно за нас тук в България. През 2013 г. 11 януари, Дейвид МакДоналд е на делово посещение във Франция. По негова инициатива там се провежда международна конференция с всички поместни и национални в съответните европейски страни представители на МУФОН. Той  е безкрайно лаконичен и заявява: „Ние искаме да дадем тласък напред в създаването на  реална световна мрежа за информации на наши доверени експерти и всичко свързано с НЛО в съответните държави и наши представители по света“. Споделя, че „идеята на МУФОН е жест за обединение на изследователите в глобален мащаб“ а това вече, както разбираме ние, получава одобрение и разбиране. Той казва , „че всяка национална уфоорганизация ще запази своя идентитет, независимост и специфика, но споделянето на идеи и информация в рамките на МУФОН, ще доведе наистина до напредък в решаването на най-голямата загадка пред човечеството, т.е. НЛО и корелиращите необяснимости..“
Става видно от различните му интервюта, че „….той е оптимист за световната взаимна система за информация – MUFON, при изследвания, анализ  и квалификация на реални факти за НЛО , а това има  големи перспективи във времето“. Ако това не е авангардно и мащабно мислене, какво е тогава….!?
Ние от БУМ също сме обнадеждени и сме убедени , че нашата скромна БУМ организация има бъдеще. В т.ч. и всеки частен и независим български уфоизследовател, който се интегрира с нас може да разчита на съдействие, помощ и консултации. Оказа се, че алтернатива няма. Само и единствено обединението, взаимопомощта и съвместителната дейност при изследване и  изучаване на реалните факти за НЛО могат да намерят отговорите на загадката  НЛО в рамките на световното обединение на уфоизследвачите!!! Скромно и оптимистично, накрая можем да напишем, че БУМ и приятели се надяват на истински напредък в нашата Бг уфология. След като ние положихме невероятни усилия и  направихме , това което трябваше да се направи, България да влезе в световния уфообмен, резултатът не се забави! Проправихме път  на нашата Бгуфология в световната уфомрежа и вече единствено и само разумността и чувството за коректност между бгиследователите на НЛО у нас може да допринесе за авторитета ни пред светът… а това е залог за напредък!
Прочие, желаем категорично да заявим, че според нас цялостният социално политически живот у нас е „нещото“, което много години и до сега влияе негативно и нихилистично по законите на инерцията на  житейското, творческото и иновационното уфомислене на българите. Е…не е ли това обстоятелството, което забави много години интегрирането ни в световната система  за НЛО автентични и оригинални уфоинформации!? Но нещата вече са в „нормалното“ си русло!!! Проблемът е в нашенският тотален нихилизъм, отвратителния сарказъм и сатиричните реплики, писания и понякога безумни артикулации на самоназначили се у нас уфолози. Според нас  загърбването  уменията, знанията и опитността на българските уфолози е пагубно и ужасно.

Защото…за онагледяване на последният абзац може да послужи винаги модерната и актуална Франция. Там самият президент на Френската републиката е взел на отчет, дава субсидии и наблюдава отблизо френската уфологична система с названието „GEPAN“ (Groupe d’Etude des Phenomenes Aerospatiaux Non identifies), в превод :( Група за изследване на неидентифицирани космически феномени, де юре създадена 1988 г.). Съвсем лаконичното ни уточнение се отнася за предшестващата „ЖЕПАН“пак френска организация „Centre national d’etudes spatiales“- CNES“ в превод,  научна организация, която управлява космическата програма на Франция. Основана е 15.12.1961,  при управлението и протекцията на популярния френски политик и президент, ген. Шарл де Гол. Така и до днес, всички френски президенти и ръководители на държавата им имат под „крилото си“ уфолозите и организацията им.
За нас е прекалено любопитно, защо французите са прикрепили обновената вече „GEIPAN“  към  дирекцията на космическия център в гр.Тулуза – Франция! Мислим, че вероятно това е така, защото при французите отсъства сарказъм, ирония и подло подсмихване на журналята им, когато става реч за НЛО. НЛО-то на френски му казват „OVNI“ -Objet Volant Non Identifie“, което на английски е „UFO =Unidentified Flying Object“, като и при двата акронима смисълът е един и същ – Неидентифициран летащ обект! При фрацузите е така, въпреки, че има още една дузина уточняващи информационни опции…Това ни уточнение и пояснение е преди всичко за бгнаукофилите и грозните бгуфоскептици.
Но има нещо още по-интригуващо. За първи път в света и специално в областта на уфологията, там във Франция е създадена „Уфологична Академия“! Де факто на 21.07.2007 г. във френски СМИ е публикувано юридическото постановление за създаване на Академията на уфологията.
Само за сведение на уфонесретниците – Уставът за създаване на  „Академия на уфологията“ е  подписан на  5 април 2007 от членовете на първия постоянен съвет, съставен от Gerard Lebat, George Metz, Jean-Claude Venturini, Gerard Deforge Christian-графиня, Jacky Kozan. Прочие…всички са представители на академичната френска мисъл. Ние от БУМ… питаме , къде са те, къде сме ние…!? В настоящия момент ръководството и членове на френската Уфоакадемията са специалисти в своята си област, но изявени авторитети в световната уфология.
John TOMLINSON
Gerad LEBAT
Claude LAVAT
Jean-Claude VENTURINI
Georges METZ
Thierry LEVAUDEL…

Малка и кратка визитка. 10 дек. 2011 г. е избран Постоянния съвет на членовете на „Академията по Уфология“ и ще бъде актуален до 19.11.2015 г. Може да бъдат написани множество интересни и любопитни факти, около конструирането и раждането на тази първа в света Уфологична Академия, но ние имаме още и други задачи за тази публикация. Продължаваме  с нещо още по внушително. Нека това бъде обица  за нашата „т.н. наука“. И дано се осъзнае ката такава.
Пак и отново, но не във Франция, почти като прецедент в съвременната „уж наука“ има и уфоизследовател, който защитава дипломна работа /докторат/ и след това е титулован като „Доктор по уфология“. Според нас, това обстоятелство трябва да наскърби всеки самовнушил си у нас , че е истински „научен“ изследовател и в същото време тотолно да заклеймява уфологията, като нещо смешно, тъжно и безперспективно! Ужас!!!
Не е ли тъпо, глупаво и инфантилно, това което днес се внушава на младите хора /предимно студенти/ , че НЛО=УФО е несериозна и смешна дейност, а в същото време по света тези, които са по-напред от нас във всяко отношение, да произвеждат „доктор по уфология“…!? Иначе според нашите транскрипции той трябва да бъде „д.уф.н.“! Ето го този човек, вижте го и мислете , каквото си желаете.

Martin Plowman, автор на The UFO Diaries

Коментарите във в-к „Стършел“…дотам сте я докарали вие бгскептици-смешници

През август 2008 г.  университета в Мелбърн-Австралия го удостоява с докторска степен по културология-уфология, т.е. проследяване, изследване, изучаване и квалификация на НЛО. Разбира се в докторатът задължително е представена и историята на този феномен. И така той вече се превръща първият в света „Доктор по уфология“! Както за академичните институции, медиите, така и за уфологичната общност. Дотук написаното няма място за банални анализи, академични оценки и апологетични уфологични становища. Факт!!! Разбира се, съвсем естествено ще кажем и нашето скромно мнение. Така трябва и е нормално…….
Другите хора по света или са невмеяемо зомбирани и нямат представа, що е това UFO=НЛО и поради това продължават много години сериозно да изучават, изследват и изучават тази загадка, съпътстваща човечеството откакто го има на тъжната ни планета. Или ние тук в нашата мила Татковина съвсем, ама съвсем сме закъсали, начело с родната ни „уж бгнаука“ и всичко свързано с НЛО и корелериращите феномени.
Защото търсенето, изследването, изучаването и квалифицирането  на истината за всички и всякакви загадки около нас и с нас  не е приоритет на окултистки, езотерици, и всякакви смахнати, добронамерени уж „информатори свише“, „осенени свише“ и прочие „уж професори“ ограниченомислещи нашенци. Практиката досега у нас и фактите показват, че  нещата имат съвсем понятна фактура ….т.е. трябва, необходимо е , задължително е да се правят всевъзможни полеви изследвания, измервания, адекватни анализи и квалификации, когато има свидетелства и свидетели на нещо необяснимо, особено ако е надеждно документирано. Като пример можем да споменем обстоятелството, как ние от БУМ, респективно русенският уфологичен клуб „Мъдромер“ първи у нас документираха бързорастящи кръгове от трева и направиха потребните лабораторни анализи /които у нас никога, никой  не е правил, ала самоназначилите се нашенски учени-бгуфолози артикуларат без свян ужасно-смешно-тъжни определения/ Само за сведение…лабораторните анализи показаха, че няма никаква естествена причина за бързото израстване на кръговете, /по точно е да се говори за пръстени/ от ливадна трева. За любопитно-любознателните казваме, че че в нашия сайт вече има публикация по тези  проблеми.   Естествено резултати от лабораторните анализи не се харесват на „т.н. наука“ поради което там упорито мълчат. Ала продължават да цитират чуждестранни квалификации, без да съобразяват нашите изследвания. Абсолютно отвратителен атестат за нашенските „т.н учени“! Ала за съжаление, освен БУМ никой не правил и не прави това и именно тук е гадостта наречена бгнихилизъм! Причини хиляди…не ги коментираме! Защото мястото на  професионални уфолози от БУМ е точно тук и ние нагледно го доказахме в съответните публикации, а мястото на „т.н.бгнаука“ е на бунището. Без съображения и извинения!
Въпреки, че у нас има сериозна група експерти в своята си професионално-познавателна област -  доказани уфоспециалисти – обединени в единствената за сега у нас автентична Българска Уфологична Мрежа /БУМ/ за съвместна изследваческа дейност
с реални и еднозначно доказани факти за НЛО у нас в България. Въпреки това никой не желае да съобрази това обстоятелство. Точно тук е мястото да споменем за нашенския нихилизъм, за който споменахме по-горе. По-разбрано казано, налице са антибългарски настроения и практики. Никой / специално СМИ/ не желае и още по-тъжното, не се съобразява с БУМ и съответните експерти по проблемите на нашенските загадки. Традиция и практика е всички да отправят взор към академичната нашенска „т.н.научна мисъл“ и когато от там се получи пълно мълчание…същите тези хора хукват по света и на-вече в САЩ да дирят истината за някакво „документирано“ от тях неясно и необяснимо явление или факт. Тъжна работа! Дай Боже това да е инцидентно! Що е време, напред е!!!
Казаното и написаното тук и сега е със 100% проверяемост  за т.н. „НЛО сведения и факти“ в България, които незнайно защо биват „тайно“ консултирани от наши приятели и колеги зад океана.. Ние тук и сега не желаем да разискваме този чисто бг-банален уфонихилизъм, виден от   публикувани в  „УЖ уфосвидетелства“ в претенциозните  нашенски „уфосатове“ и прочие пак нашенски „уфосмехории“, препращани в САЩ за мнение и обяснение. Това  са  бгуфопроблеми, които създават пълно и тотално дискредитиране на тази изключително сериозна изследваческа материя. А вероятно и своебразен присмех и ирония в чуждестранните уфосреди, поради създавенето на  внушение, че ние тук в Бг сме „аборигени“ и имаме потребност от качествени задокеански мнения и становища. Така ли е…помислете!!!
Разбира се налице  е  пълно и тотално нехайство и незачитене на българската уфология, която има признание по света, а нашенци продължават със своя нихилизъм и явно презрение да демонстрират тихо чуждопоклонничество, видно от множеството писма , които са адресирани от наши задгранични колеги до БУМ. Тъжна, но понятна за нас от много години, чисто нашенска бгситуация. Във всички области на обществения ни живот. Това е положение днес! Другото е шикълкавене, лигавщина и напудрена с високопарни научни слова  уфоеквилибристика.
Кой, кога и как ще разреже този бгуфологичен  „гордиев възел“ ние не знаем, но сме убедени, че днешните млади българи, които проявяват траен и творчески афинитет по проблемите на НЛО не само у нас, а и по света, ще изнамерят правилния алгоритъм за търсене на правилния отговор на загадките  свързани с НЛО и корелиращите загадки у нас! И това със сигурност ще стане реалност по време на планирания от нас Национален Бг уфологичен събор тази година. Убедени сме! Ала още по-изискана ще е конфигурацията на предвидения уфосъбор у нас, когато получим конкретна информация за резултатите от предстоящата международна конференция /симпозиум/ в САЩ организиран от MUFON с участието на изявени и авторитетни световни изследователи на НЛО и корелиращите загадки с този феномен. Прочие, поканата до нас да участвуваме на този международен уфофорум не се реализира единствено и само заради финансовото ни състояние. Ние не сме извън бедността!!!
Точно поради това твърдим и вярваме, че Бгуфологията има бъдеще. Ние трасирахме пътя, сега са на ход младите, честните и надеждните българи. Ако у нас все още има трайно заинтересовани търсачи на истината за НЛО, ако има желаещи да участвуват в предстоящия у нас събор по уфология, предлагаме им да участвуват в събитието, като изпратят своите послания на указания в сайта тук електронен адрес. Ние мислим, че патриотизмът и родолюбието имат и уфологично измерение! Нека всички проявят сериозно и делово отношение. Останалото е друго, а другото е друго!
екип БУМ, Иван Лазаров и уфоприятели



Комантари с латински букви се изтриват автоматично