ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

КОЙ, КАК, ЗАЩО, И ДОКОГА ЩЕ НИ ВТЕЛЯВА ?

АМИ АКО Е ВЯРНО !?


Първа уводна фотография от видеотклипа


Втора уводна снимка от филма на Ч.Чаплин

През 2010 г. Интернет  взриви научнотехническата общност с видеоклип показващ видеопремиера на нов филм на Чарли Чаплин. Режисьор бил някой си Джордж Кларк и милиони хора по света видяха, как през 1928 г.в рекламния клип за филма „Цирк“ жена разговаря с  идентичен или напомнящ днешен мобилен телефон. Появиха се безчет коментари и становища. Много впечатлително беше мнението, че  на видеоклипът е документиран разговор на жена, която множество анализатори възприеха като представител на бъдещето. Доказателство!? Нещо подобно, каквото виждаме днес по улиците. То не бе конспиративни мнения, то на бе налудничави хипотези, то не бе хумор и сатира! Но, най-шумните бяха тези отричаха автентичността на видеоклипът и че е пълна дивотия да се мисли и говори за мобилен телефон по онова време. И така  бавно и закономерно шантавата информация, която носи този клип, както се появи, така и отшумя и почти се забрави. Докато….

Първа уводна снимка от втория видеоклип

Втора уводна снимка от втория видеоклип

Трета снимка от втория видеоклип

Докато не се появи ново, Второто,  още по шокиращо видео. Този път по-либерално мислещите лансираха идеята, че на видеото е регистрирана пътешественица във времето! Иначе откъде, накъде през 1938 г. ще има мобилен телефон в ръцете на някакво младо момиче!? И следва много сериозна справка. Някоя си Гертруда Джоунс /great grandmother Gertrude Jones/ и била уж само на 17 г., което означава че сега е около 92 годишна е работила през 30-те години в завод  на промишления гигант Dupont, споделила нейната правнучка днес.
Машинарията-безжичен телефонен апарат в ръцете на младата Гертруда тогава наистина е бил безжичен телефон телефон създаден в завод в Leominster, Massachusetts – уточняват бабата и правнучката Гертруда Джоунс. Конкретно, младата тогава прабаба случайно попаднала в кадър, докато  разговаряла с останалите участници в телефонния експеримент. Разбира се има и уточнение, че около и вдясно зад нея са и самите експериментатори!? Разбира се скептиците и техните платци не вярват на тази почти идилична и фантастична история.
Но, добре е да се знае, че още през 1940 г. фирмата „Motorola“ е създала и пуснала в пробна експлоатация устройство за телефонна комуникация, което на английски жаргон звучало и  като „Walkie-Talkie“, но според някой изследвачи, мобилното устройство дори не е можело да се държи с една ръка. Има и друга подобна информация, но като че ли всички тогавашни експерименти са били „безуспешни“ !? Интересно е , че никой не предлага достоверна информация по тези проблеми.  Защо и докога…!? Изглежда някой умишлено ни натиква в конспираторологията. Всуе!
По наше сведение първите патенти за действие и работа на външни-полеви
транзисторни уреди /мобилни тел. апарати/ са регистрирани в Германия през 1928 г., а в Канада е било сторено още на 22 октомври 1925 г. на името на австрийско-унгарския физик Юлия Едгард Лилиенфйлд. Пак  по онова време 1934 г.немския физик Оскар Хейл е патентовал транзистор за използване в полеви условия!? Според наличните сведения, подобни транзистори са на базата на обикновен електростатичен ефект на полето, известни като „МОП-транзистори“. Т.е според физиците-уфолози на „Мъдромер“ това е съществено различно и по-просто решение от известните вече биполярни транзистори, които са патентовани много по-късно. Ние не сме убедени, че масовият потребител днес използващ  комптехникита  дали знае, че МОП-технологията днес доминира над биполярния транзистор,респективно  и технологията основана на това изобретение. Това е доказано след 90-те години на ХХ век, вероятно във връзка с публикаци относно обстоятелството, че в лабораториите на „Bell Labs“ някой си  Уильям Шокли, Джон Бардин и Уолтер Браттейн през 1947 г. първи са създали действащ биполярен транзистор и го са демонстрирали още тогава на 16 декември с.г.!!!
Прочие тук и сега нямаме никакво желание да се разхождаме във  JSM-историята по откриването, експериментирането, масовото производство и тоталното навлизане  на мобилните телефони в живота на днешния човек. В Интернет има достатъчно информация, претъпкано е със сведения относно тази авангардна технология.Всеки може да освежи паметта си и едва тогава да прави анализи на това, което тук предлагаме. Точно поради тази причина много внимателно изгледайте клиповете и ако у вас се породят нелицеприятни въпроси към нас, уверяваме ви, че ние едва ли ще можем да ви отговорим. Защото ние също задаваме въпросите- кой има интерес да ни баламосва с тези клипчета, докога ще го прави? Защото ние допускаме, че ще се появи може би и трети подобен видеоклип! Но също така се питаме, АМИ АКО ВЯРНО това което виждаме на видеокадрите, тогава не е ли време високогласно и категорично да заявим – престанете да ни втелявате!
Ние от уфологичният клуб „Мъдромер“-Русе в подобни случаи си повтаряме древната бг притча -“не ви желаем нито меда, нито жилото“ – защото както вече е широко известно мобилните телефони не са безопасни за човешкото здраве.
екип на КГПА „Мъдромер“-Русе
Следват двата видеоклипа…вижте гиКомантари с латински букви се изтриват автоматично