ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

КАРТИНИ СВИШЕ, РИСУНКИ ИЛИ ПОСЛАНИЕ…!?

УНИКАЛНО, АВТЕНТИЧНО, БЕЗАЛТЕРНАТИВНО

 

Съществува огромно число поети, белетристи, драматурзи, баснописци, художници, скулптори, рисувачи и дузина още изкуствосъздатели, които е прието да наричаме творци. И сигурно е така. Спор не може да има. Тези люде ги е имало, има ги и ще ги има. Тук в скоби отбелязваме, че кичът не влиза в нашите сметки сега. Защото в изкуството те, кичтворците по принцип никога не могат да бъдат нищо повече от смях, ирония и хумор. Но тук сега сме изпълнени с позакъсняло желание да представим нещо уникално. Непубликувано да сега в България, а вероятно несъществуващо и по света, като форма, идея и реализация. Допускаме, че древната притча „по-добре късно – отколкото никога” може да извини нашето закъснение.  Единствено и само вие можете да направите оценка, дали и изобщо, може ли представените тук фотокопия на уникалните творби на Добринка  Бончева от гр.Русе – България, създавани през 1992-93-95 г. са нещо познато. Защото по наше мнение това са невероятно  интересни и многовъпросни, в същото време и нямащи аналог по света произведения на човешки ръце. Уточняваме, че „нещата” които създаваше тази дама, вероятно са няколко стотици-повтаряме, стотици- защото никой никога не е имал възможност да ги преброи като количество. Дори предполагаме, че са над хиляда. За съжаление, всичките ни сегашни опити да открием тази дама останаха безуспешни, което може да означава, че броят на картините-рисунки ако тя  е продължавала да твори са огромно число. Прочие…всички творби са създадени, рисувани, сътворявани върху кадастрон – специална бяла и плътна хартия за чертежи… Размер 70х100 см.,190 гр. Материал известен в училищните среди като подходящ за подвързване и рисуване.

Предварително  поясняваме, че качеството на фоторепродукциите не е задаволително. Преди 20г. такива бяха възможностите на русенския уфологичен клуб „Мъдромер” чийто уфолози първи оцениха по достойнство феноменалния факт, единствени удостоиха с внимание необикновенния случай и скромно  документираха това, което беше достъпно.Надяваме на разбиране относно качеството на предлаганите фотоси. За нас и всички, които имат сериозно уфоизследователско отношение към подобни факти, съвременното изискване за перфектни фотодокументи не може да бъде  критерий за оценка. Ние сме убедени, че фактологията е над всичко. Точно поради това обстоятелство вижте фоторепродуциите и вероятно ще се осмелите да ни изпратите ваши  мнения, отзиви и становища. Според нас това е най-безпардонното нещо, което можете  да сторите в името на загадките и необяснимостите. Всичко останало е друго, а другото е друго…запомнете го.

По настояване на русенските уфолози, в интерес на посетителите на този сайт, искаме да направим и следните пояснения. По онова време /1992…1995 г./ в Русе битуваше разбирането /а може би и до сега/, че подобни творби могат да бъдат създавани само от хора които трябва да бъдат квалифицирани  изключително деликатно от специалисти в областта на човешката психика и здраве!?. Например нашите уфологични консултанти тогава д-р И.Стоев /интернист/ и д-р В.Биков /психиатър с многогодишна клинична практика/ ни увериха, че авторката на „картините” не е под въздействието на минорни настроения / т.е. тъжно, потиснато, печално, меланхолично състояние на авторът на картините-рисунки, когато е творила/. Фактът тогава  и нашето уфологично дирене доказа становището и разбирането на лекарите.

Авторката беше в блестящо, преъвъзходно емоционално настроение, когато се съгласи да направим няколко фотокопия  за местния всекидневник – тези които представяме сега. Пишещия тези редове е със същото впечатление. Нещо повече, авторът на тези редове притежава, има и моментно създаване на картина – рисунка за спомен, ала това е нещо лично и тук няма да го представим.

Вярно е и, че имаше и още по-невзрачни становища. Голям процент от консултациите ни тогава имаха и нелицеприятни определения. Само в информативен план ще споменем за отношението на различни и разни местни „капацитети”, които споделяха банални и наукофилски разсъждения. Вие преценете след като видите и разгледате творбите, дали според ширещото се тогава, а и до днес масово разбиране за подобни факти, че авторката е била обсебена от:

………невежество, смут, омраза, завист и т.н.

………мистицизъм, окултизъм, скептицизъм, езотеризъм

………екзорсизъм, тайнственост, загадъчност, спиритизъм

………меркантилизъм, комерсиализъм, есенциализъм,

………екзистенциализъм, либерализъм, комунизъм и прочие

„изми”, които властват у нас повече от 20 години.

Прочие….много интересно и дори впечатляващо е, че в Интернета никъде не открихме и не намерихме аналози на картините които ще видите тук. Това наистина ни мотивира и дори провокира да направим тази публикация. Но…открихме нещо впечатляващо тук:

http://www.filibe.com/para.html”  и не се сдържаме да ви го представим защото, е изумително и потресаващо. Съвет към всички вас, как да създавате „автоматична поезия, рисуване и дори писане”….желаем ви напредък и успехи!!!!

Традицията ни е винаги да предлагаме и наше становище относно това което публикуваме. Промяна няма. Нашето становище за тези уникални, безалтернативни, трудно асимилируеми рисунки-картини е, че те корелират с т.н. латентно художествено мислене в тази дама, което по някаква непонятна за нас причина „избухва” и се реализира във форми изразяващи духовната същност и състояние  на човека, който създава образите и формите. Ние не сме съгласни с разбирането на някой парапсихолози, че подобни мисловни материализации са в резултат на „внушения свише”, едва ли не Там от Горе са движили въображението и ръката на създателя на изображенията.

Защото и точно поради това поставихме на последно място творбата-рисунка-картина в края на публикацията ни. От нея категорично, безпардонно кристално ясно се подразбира, кой, как и защо е отпушил шишето със затворения дух на дамата създала огромен брой картини-рисунки-послания !!!!

Изискано и без никакви словестни гимнастики, накрая желаем размисъл, аналитичност и мъдрост на всички посетили този сайт при оценката на представените творби, а дали това са картини внушени свише, дали са инфантилни рисунки или послание което очаква да бъде декодирано, дали фактология е уникална, автентична и безалтернативна, всичко е единствено и само ваше дело. Ние коректно и обективно си свършихме работата, сега вие сте на ход. Радостта и удоволствието от разглеждането е ваше, а надеждата от обективни коментари и мнения  ще остане само за нас.

Лазаров Иван и екип „Мъдромер” -Русе

Фотокопията са подредени според нашето моментно мисловно състояние!!!

 

1- Според нас това е мащабно мислене…картината го показва, защо и как..не ни е понятно

2 – Има корелация със световно известните „холивудски“ кино- произведения, но ….

3 – Тук възникват размисли всякакви…

4 – Никаква идея няма всред уфологичните среди, какъв е смисъла на изображението

5 – Тук за първи път се появява цветен нюанс в идеята на авторката…

6 – Почти непонятно и необяснимо за уфолозите изображение, защо…!?

7 – Вероятно това е тест за архитекти и …уфолози…какво е това…!?

8 – Изображение за размисъл или нещо по-конкретно….

9 – Никаква идея или становище за видното тук…..

10-  Последна илюстрация от нашия архив….и показваме фотокопието накрая, защото всеки анализатор може да си възпроизведе собствена обща картина от видяното досега, за да си създаде конкретна представа  за мотивите, причината и творческия порив на създателя на рисунките-картини т,к.

…….всички фотоилюстации са собстеност на БУМ и клуб „Мъдромер“ -Русе…..

 

 

 Комантари с латински букви се изтриват автоматично