ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

ПРИЗРАК БРОДИ ИЗ ДЕЛИОРМАНА

 ТАЛЪСЪМИ КРАЙ ИСПЕРИХ…!?

Уточнение: Според уфологичната доктрина на известния Бг уфолог Иван Лазаров, парапсихологичните „факти“ се съдържат иманентно в Уфологията. Точно поради това представените по-долу парапсихологични появи и проявления намират място в този уфологичен сайт.
Лидерът, официозът и най-тиражният вестник на Русе  пише в три поредни публикации:
в-к „Утро“ /23-24 ноември 2013 г./
….“Мъдромер“ скептичен за чудото на Демир баба : Май е играл фотошопът“
      в-к „Утро“ /11-12 януари 2014 г.
….“US експерти за мистерията на Демир баба : Някой се е забавлявал“
…….Цитат:Мистичният силует на монах с качулка за първи път бе запечатан  на снимки на младото семейство Марика и Искрен Събеви, които на 10 ноември миналата година излизат да се разходят в района с приятели и с 2-годишната си дъщеря. „
      в-к „Утро“ 31-1 юни 2014 г.
…..“Призракът от Демир баба пак изплува в мрака“
Цитат…..“Но всичко се повтаря на 21 май, когато четирима младежи решават да се почерпят на поляната в Сборяново. Дългогодишните приятели Милен Миланов, Атанас Димитров, Радослав Петков и Павел Петков, които учат и работят в различни градове, се прибират по едно и също време в родния Исперих и решават да изпият по някоя бира сред природата“…./Забележете, цитирани са 4 човека, а това е фатално важно за нашите анализи/  
Наистина в нашенския, а и в световния фолклор има многобройни определения за призраци, но има няколко, подобни които в нашия бг.език, традиции, говор, литература  и въобще при общуването ни се използват като   синоними на призраците. Т.е. призракът е нещо което ни се привижда, привидение, видение, привиждане, кошмар, мираж, илюзия, измама, фантом, вампир, таласъм, сянка, дух, двойник, зъл дух, караконджул, страшилище и други подобни. Уфолозите от БУМ и специално  русенските уфолози от местния уфологичен клуб „Мъдромер“
разделиха мненията си относно исперихския призрак. Рационалистите, атеистите и  еволюционистите-дарвинисти категорично отхвърлиха съществуването на призраци. Отявлените скептици безусловно отказаха да обсъждат подобна тематика, защато всичко било губене на време. Единствено хардуфоизследвачите проявиха здрав размисъл и подложиха „фактите“ на обстоятелствен анализ. Дори потърсиха съдействие от чужбина. И резултатите не закъсняха. Сега имаме  налице нещо много хумористично, понякога стигащо до съркастично отношение и безжалостна ирония към авторите, документирали призрак в ареала на АК „Сборяново“, край Исперих.
Според нас наличната публична фотоилюстрация най-добре показва низостта и падението на младите българи, които в стремежа си да получат известност и „авторитет“ сред близки и приятели, вкарват в заблуда сериозни вестникари и дори телевизионери. Затова решаваме повече да не глаголстваме. Има опасност от своеобразно и опасно словоблдство. Вижте фотоилюстрациите, за да направите свой собствен анализ и квалификация.

 … След прецизния оглед и внимателно разглеждане с    увеличение до и над 200% на сюжетите, малко припряно и прибързано нашенските уфолози решиха, че става дума за лошо направена фотошоп-манипулация. И спонтанно  се взе решение да потърсим консултация от задграничните ни колеги и приятели. Разбира се най-голямо довеие гласувахме на експертите от най-голямата световна НЛО  изследователска организация MUFON-USA. От там ни заявиха след специализираният им фотоанализ, че това, което се вижда и е «документирано» не е нищо повече от добра идея за хумор, шега и наистина тези автори на снимката са с добро чувство за комизъм и артистичност. Е, и ние разбираме от комизъм и се посмяхме добронамерено. Карай да върви…Всуе!!!

…Призрак №1.

За да се види и разбере какво е фотографирано от Бг юнаците трябваше да увеличим 200 пъти панорамната снимка и ето какво е видно …..”нещото” е облякло средновековна роба с качулка и никой никога не може да разбере кой е скрит под дрешката
Интересно е че т.г. на 21 май  пак в района на АК Сборяново край Исперих отново и пак млади хора решават след почерпка да направят снимка за спомен. Но….именно тук от тази снимка се разбира идеята им. Освен желанието им за спомен, те проявяват и недалновидност. Улисани в идеята и намерението си да впечатлят вестниците и Тв…забравят че на масата им има 5 чаши…Значи „4-тия човек прави снимката , а петия къде е !?…разбира се петия е човекът с качулката, който трябва да стане и да бъде „призрака”. Гениално замислено! Няма що!
Но тези „номера” могат да прекосят бариерите на СМИ,  не и на уфолозите. Затова с ужасно и зловещо чувство за майтап, хумор и сарказъм пожелаваме на следващите фотографи, когато правят подобни снимки, добре ще е да преодолеят себичността си, желанието за себеизява пред близки и приятели и ако са коректни пред съвестта си, нека се погледнат в огледалото и видят изображението си. Ако се  харесват, да продължат да се подиграват със себе си!
Защото винаги ще бъдат разобличавани.

Призрак №2.

За по-педантичните предлагаме да видят  и направят успореден сравнителен анализ на призрак№1 и този тук Призрак №2. Струва си…особенно за тези които обичат да се забавляват и са преднамерено недобронамерени към уфолозите… Защото вече е доказано, че уфологията не е „лъжица за всеки”…Желаем повече усмивки и доброта в мислите!!!
Без да изпадаме в излишна сантименталност, искаме да кажем на подобни на гореописаните, че е абсолютно безсмислено е да проявяват комптворчество и да създават нови призраци. Уверяваме всички, че и у нас и по света има достатъчно читави и качествени уфоизследвачи, които могат и ще сторят потребното за да кажат почтено и честно, кога има наистина неопровержимо доказателство за проява и състояние на таласъми, призраци и прочие фантасмагории. Ако се случва обратното, това е защото СМИ не желаят да се съобразяват с уфоизследвачите. Ние сме заредени с очаквания и ще бъдем особенно радостни, ако се появят нови и всякакви  „факти“ за паранормално прояви, състояния и процеси относно парапсихологични факти. Наистина ще се забавляваме. Изпратете ни вашите фотофакти. Разбира се ние спазваме конфиденциалността само ако излишно не е споменто обратното. Желаем настроение и веселба от видяното.
….И да не се забравя написаното от авторът в последната публикация на русенския ежедневник: „Така пак остава въпросът – какво е това“…Мъдро и предвидливо казано и написано. Знае ли човек…винаги има обратимости.

Писа призраколог :
Таласъм фон Призраков – БУМ и „Мъдромер“-Русе Комантари с латински букви се изтриват автоматично