ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

РУСКИ МЕГАЛИТ СВЕТОВЕН ШАМПИОН

БЕГЛИКТАШ-Бг  ИМА АНАЛОГ В АЛТАЙ

Тук всякакви теории, хипотези и предположения забравете. Защото новите мегалитни открития в Русия разбиват на пух и прах написаното, казаното и внушаването на разни смехории относно произхода, времето на градеж и начини на съграждане  невероятно мащабните постройки по света. Защото известните по света големи, мащабни, гигантски и в същото време невписващи се в днешното уж научно разбиране на миналото по тъжната ни Земя градежи, вече имат достоен конкурент, а вероятно с претенции за първенствуващи рекордни размери. Руски мегалити!!! открити 2012 г.
Добре е да уточним за двойкажиите, които са забравили българската азбука и писмена, та пишат на латиница в Нета, за да са в час когато четат тук. Мегалит идва от гръцкия език, мегалит на гръцки – megalithos  = голям камък. Получил е гражданственост като огромни, мащабни градежи от също така гигантски, незнайно как обработени камъни, а всъщност правилно е да се каже ръкотворни обекти изградени от смайващо големи къмъни. По света е осеяно с такива и географията им още повече влудява т.нар. учени, които за сега нямат никакво обяснение, кой, кога, как и защо е  създал това чудо.
Добре е още в началото да споменем, че се създаде обстановка при която припадахме от смях, когато наши виртуални руски приятели и няколко колеги-уфолози ни изпратиха фотоси на изключително безпардонния обект „Горная Шория” – Русия /виж приложената карта по-долу/
По наша преценка, вероятно този мегалитен обект ще се окаже и новия рекордьор в света на мегалитите изобщо.
Наистина смешно , но и също толкова тъжно, защото стана известно, че самото име на мегалита нищо не говори на широката общественост. Разбира се разни ентусиасти-лингвисти водят словестни битки и има наистина весели становища. Например, че това е наследство на древна праруска цивилизация, че е дело на извънземни, че е съграждано от преселници на загиналата Хиперборея, че е твърде вероятно обектът да е дело на също тако митичната Атлантида и прочие весели мнения. В същото време не е излишно да споменем и че Академична наука и маститите и представители там мълчат като риби и дори не знаят как да реагират на откритието. Ние мислим, че е по-добре да мълчат, за да не чуем поредната глупост. Някой наши съмишленици дори споделят, че  ако т.н. учени открият полемика, задължително ще скрият много информация. Е, сега нищо не се обсъжда, няма въпроси и проблема се забравя. Естествено че и ние ще сторим същото, няма да отваряме дебат, не желаем да провокираме дискусия. Желаем да покажем фотосите, да поразмислите и да се възхитите, ако все още сте запазили чувствата си. Допускаме, че всички сте окати и нека очите не ви подведат, поради което и ние няма да правим никакви внушения, защото не е добър атестат за всички ни. Предварителни заявяваме, че се отказваме от всякакви анализи, коментари, оценки и размисли. След дълго, обстоятелствено гледане на фотофактите стигнахме до извода, че този руски обект поставя в сянка всички подобни градежи по света днес. Свети и блести със собствена светлина и мащабите му правят нормално мислещия човек безсловесен и мълчалив. Разрешаваме си само да предложим малко уточняваща информация.Според сведенията които имаме, откривателя на мегалитния обект Горная Шория /Алтай-Русия/, Георгий Алексеевич Сидоров по бащина линия е донски казак по произход, а по майчина линия е с дворянски произход. Отначало е изучавал казашко войнско изкуство, впоследствие завършава биолого-почвен институт в Томск. Има написани и издадени 7 книги в Русия , различна тематика…..
Сега за мегалита!!!По данни от руски публикации и предварителни оценки, височината на огромната мегалитна стена-градеж-съоръжение е около 40 метра, дължината върху земята /основата/ е около и над 200 метра, височината варира от 5 до 7 метра, а тежината на повечето каменни блокове е около и над 1000 гона. Тук само мимиходом ще отбележим, че най-известния в света и най-голям обработен камък досега се смята т.н. мегалитен камък в Баалбек /Ливан/ – с големина и тежина 1000 тона. Никой, никога, никъде не е предложил приемлива хипотеза за обяснение на това чудовищно ръкотворно изделие въпреки всевъзможните  научните напъни и прочие….

карта на Горная Шория където са открити рекордните магалити-Алтай, Русия и фотос на откривателя…

 

Панорамна снимка на обект-мегалитен градеж Горная Шория-Алтай

Мегалитния градеж Горная Шория отблизо

Снимка-сегмент от мегалитът откъдето е видно че е ръкотворен

Съхранената от ерозията част от градежа-магалит

Ето ,това е мегалита от близо, но долу ще видим и аналогът му у нас- Бегликташ /Бг/

Разбира се българският мегалит Бегликташ е по-скромен,но е аналог без никакви анализи, видно е ,  но е запазен, засега!

Руския мегалит-панорамно

Част от съхранените по чудо огромни ръкотворни камъни в Алтай-Русия

И у нас има съхранени от времето огромни ръкотворни мегалити – Бегликташ

Е, някой мегалити вече са паднали, но ги има….

Виден е мащабът на ръкотворните мегалитни камъни-Горная Шория

Лесно е да се сравни човешката фигура с мащабът на мегалитните камъни

Тук откривателят Г.Сидоров на фона на мегалитните камъни

Огромен ръкотворен камък -Горная Шория…скептиците говорят за природна естествена  ерозия…всеки сам да преценява, защото по-долу предлагаме и  нашенския най-голям обработен къмък -Бегликташ, сами преценете!!!

До днес никой специалист не успя да предложи тегло, размери и други инфо, само уфолозите се осмелиха  и изчислиха, че този камък тежи стотици тонове, а  този ръкотворен гранит – се намира в Бегликташ, Бг.

Мегалитния градеж Горная Шория – уфолозите смятат, че природата не може да създава такива „козирки“…само неверниците им се подиграват….

Сегмент от мегалитния градеж -отблизо, виден е мащабът и технологията, а баналния извод е че природата и ерозията не може да го сътвори

Горная Шория -зидария от мегалитни ръкотворни камъни,

природата може ли ?

Още от мегалитната зидария – кой, кога, как, защо и много подобни въпроси са без адекватен отговор засега

Горная Шория – мегалитът има и полигонален градеж,казват стройинженерите

Но има още стряскащи фотодокументи за нови и незнайни руски мегалити, които наистина детронират световно известните обекти. Саянските мегалити! Открити в Ергаки-Русия, Сибир. Това е още един малко известен факт за непознатите и необясними руски мегалити в руския Алтай. Не буди никакво съмнение,че тук някога в много-много древни времена наистина са живяли цивилизовани праисторически народи. Хора, които са ни оставили множество мегалитни загадки, които крият в себе си непонятни за нас мистерии и провокации за нашето , уж научно знание и познание. Има отгласи за съществуването на високоразвита цивилизационна дейност в народните предания, митове и легенди на местните хора там. Мястото наречено Ергаки се определя от руснаците и местните хора като съкровище, най-голямата скъпоценност в района, който влиза в състава на планинския Алтай. Мнозина публикации твърдят, че едва ли ще се намери в огромната руска земя по-интересно и загадъчно място като Ергаки, а също така има и твърдения, че безбрежната сибирска тайга включваща и този регион е слабо или малко проучен и вероятно в бъдеще ще бъдат открити нови още по-непонятни и загадъчни обекти. Мислим че не е потребно никакво словоблудство и предлагаме да се вглъбите във фотоилюстрациите, най-достойния коментар на съществуващото там.

Ергаки-Алтай!!!Мегалитен ръкотворен камък, съперничещ на известния мегалитен камът в Баалбек /Ливан/

Някой изследвачи допускат че това е яма-легло откъдето е изваден мегалитния камък…времето ще донесе истината

Всички експедиции не пропускат да огледат мястото откъдето са добивани мегалитните камъни….многовъпросен обект….

Бедна ви е фантазията при обяснение на този смайващ фотофакт…така възкликна един наш приятел стройиинженер и уфоконсултант! А може би е прав, защото досега никой не предложи адекватно обяснение какво е това, как е създадено, от кого ,кога, защо и прочие подобни питания…ние също нямаме отговор и очакваме да се появи подобен….

Само смелите и сериозни уфоизследвачи откриват и намират косвени доказателства за добиването,създаването на огромни ръкотворни камъни и го фотодокументират, откъдето е видно  създаването на поредния мегалитен камък  изоставен и недовършен ,мислим ние…защо и кога…!?

Голям грях бихме направили, ако не предложим да видите и Българския аналог. Това е отскоро известния обект Бегликташ, в покрайнините на Приморско на десния бряг на устието на р.Ропотамо. Тус се намира и бившата резиденция на Тодор Живков край Приморско – „Перла“.
Относно нашия металитен обект също са казани и написани премного смехории. Коректно е да се знае, че за първи път известния бгуфолог И.Лазаров изказа становището, че мегалитът Бегликташ е доисторическо съоръжение. Поради обстоятелството, че досега нямаше известни информациии, от които да се направи сравнителен анализ, сега когато имаме нагледни факти за руския мегалит Горная Шория, вече може да се потвъдри казаното от уфологът, че Бегликташ има праисторически аналог. А може би трябва да се каже обратното, че Горная Шория има аналог в България и това Бегликташ! На този етап от изучаването и изследването, както на нашия, така и на руския обект не може да се направи изводът, кой, кога, защо и как е сътворил мегалитите. Затова е пълна скръб, смехория и веселба да се твърди, че нашите археолози са публикували становище. Защото по наше сведение през 2001 г. скромен екип археолози  са правили единствено  контролен изкоп-траншея около каменните грамади на Бегликташ и са изказали,дори публикували скромно мнение, че обектът е от „тракийския” период на живота по нашите земи. Известно е , че разни видове специалисти у нас са образовани в наши ВУЗ-ове, а там им промиват мислителниците и им внушават т.н. научни знания, според които историята на живота, на човечеството и  древните цивилизациите в т.ч. праисторическите мегалити са сериозно подредени в разни таблици, схеми и графики, които са непоклатими и недосегаеми. Никой от тях не може, не трябва да се проявява като либерално разсъждаващ и да излиза извън границите на догмите, клишетата и весдесъщия еволюционизъм и дарвинизъм. Всеки, който дръзне да го стори бива низвергнат от т.н. научна гилдия, академичната общност и рискува да стане посмешище на нездрав сарказъм и най-неприятното, да  изпадне в забвение. Ала уфолозите не се съобразяват с тези мрачни научни изисквания и спокойно и свободно си вършат изследваческата работа, като изказват, пишат и публикуват абсолютно вероятни и възможни мнения и хипотези за обяснение на всички загадки които призтичат от или корелират с мегалитните градежи у нас и по света. Тук  показахме само няколко илюстрации и то в логичен порядък, т.е. успоредно с руския аналог, за сравнение, анализ и оценка. Всичко останало е друго, а другото – друго!!!

Екип БУМ
П.П. Всички и всякакви реплики, становища и размисли изпращайте на указаните в сайта ни ел.пощи.

 

 

 

 

 Комантари с латински букви се изтриват автоматично