ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

УФОЛОГИЯТА Е ЖИВА, НЕ Я ЗАГРОБВАЙТЕ С КАРИКАТУРИ

СВЕТЪТ ЩЕ СВЪРШИ, СКЕПТИЦИТЕ -  НЕ !!!

Русенският уфологичен клуб „Мъдромер” създател и на „БУМ” /Българска Уфологична Мрежа/  има памет и се сеща как във времето нашенци иронизираха начинанието, подлагаха на присмех създателите му, използваха доста непочтителни слова при артикулациите си в медиите, които често бяха в състояние на жесток сарказъм и тероризираха създателите, някой злобари постоянно изпращаха протестни, одобрителни и обидни писма и отзиви, до централата ни. Удивителното търпение на „мъдромерите” се прояви в коректно поведение, но пошлостта и наглостта на антиуфологично настроените люде не престана  и продължава до днес. Въпреки всичко и всички стекли се обстоятелства! Не е за спестяване, че и от чужбина имахме разни писма с препоръки, предложения и дори анализи на всичко с което се занимаваме. Но, има нещо което решихме да покажем и споделим, за зла участ на скептици и антиуфолозите!!! Много години премълчавахме възпитано всичко. Сега чашата преля и без никакви угризения взехме решение да споделим какви чудесии сме преглъщали, на какви безумия сме били обект за третиране и т.н. и т.н…..
Карикатури, иронии, сарказъм, злост, подли подмятания, зловещи прогнози, изумителни некролози за нас, всякакви и подробни уфо-анализи с негативен отблясък, въобще всичко онова, което не може да се вмести в графата за уж нормалното човешко мислене. Така и се роди идеята да споделим с посетителите на сайта ни онова, което преценихмие че си заслужава вниманието им. Всичко, което ще представим тук като илюстрации е изпратено до нас от различни посетители на сайта ни, от най-неочаквани места, от добронамерени хора и от злостни и безпардонни хулители, от образовани и невежи, а и от „мекотели” мекерета у нас, които дори са забравили да пишат с български букви. За подобни случай ние винаги повтаряме
казаното от великия философ и религиозен реформатор Ян Хус -„Sancta Simplicitas!”, /преведено „О, свещена простота!/ и казано по повод и във връзка с невежа жена, хвърлила сухи съчки в кладата на която е изгорен жив.
Разбира се направихме опит да систематизираме „посланията” до нас и се надяваме да проявите разбиране разглеждайки представеното тук. Уточняваме, че всичко е направено с добри намерения и характерното за уфолозите чувство за хумор, веселие и надежда, че ще зарадваме всички наши приятели у нас и в чужбина. Тук загърбваме всички обиди отправени към нас и ви предлагаме малка част от архива ни, а и дано повдигнем настроението ви, защото част от изпратеното до нас наистина е весело и ако не беше тъжно щеше да е смешно. Единствено и само нежеланието ни да бъдем арогантни предопредели тоталната ни конфиденциалност, а и анонимността на изпращачите също реши нещата в тази посока. За жалост не можем да споменаваме авторите на фотосите, защото не ги знаем кои са и откъде са. Това едва ли е фатално, защото по наши сведения, повечето от илюстрациите ги има в Интернет, а читавите и грамотни ползуватели на мрежата могат и сами да разберат подробности.

Вероятно някакъв веселяк ни изпраща този фотос с въпрос „Господа уфолози, знаете ли какво е фотошоп?” Сега му отговаряме, много добре знаем за този „касапски” фотометод, но уточняваме, че по времето на Фюрера не е имало фотошоп. Тогава и то в Германия е имало супер-добри фотографи-лаборанти и те наистина са били спецове във фотографската обработка на снимките. Точно поради тази причина, вероятно по нареждане на подмазвачите на Хитлер, Й.Гьобелс е премахнат от оригиналната снимка. Защо , никой не знае отговора. Според нас професионално свършена работа!

Имаме изпратена и политическа снимка – от 1937 г. / наш посетител, далечния Сибир-г.Томск/ На оригинала са Сталин, Молотов, Ворошилов и Ежов-нарком на НКВД. На втората снимка Ежов вече го няма, „Защо, пита нашия добронамерен „приятел”? Е, защо, всеки запознат с чистките, които са ставали тогава в СССР сигурно знае, че любимия политметод на Сталин е спазване на измисленото от него правилото –„ има човек-има проблем, няма човек- няма проблем„ и точно поради това Ежов е премахнат не само от снимката, а и физически е отстранен. Що се отнася да фотоса, ясно е че в болшевишка Русия е имало и професионалисти във фотографията. Вероятно по нареждане на гавазите на Сталин, за да угодничат на Вожда си, е било разпоредено на тайните служби и те са си свършили много добре работата. Обработка на тази снимка и изчезването на Ежов не е единствената, има и други подобни, но тази е класика. Изводът ни е, съвременния фотошоп не е дело на грамотни комспецове, манипулации на снимки е имало, има и ще има. Бъдете внимателни и винаги си задавайте въпроса, кой, кога,как и защо е направил някаква интересна фотография. Неведоми са пътищата фотографски днес!

Извънземно…ама дали е такова….!?

ETI , ще рече Extra Terrestrial Intelligence. Анонимен юнак без калпак ни изпраща това послание. Според него истинските, настоящите автентичните неземни същества изглеждат точно така. Няма що, не протестираме, но сме сигурни първо, че никой не е виждал такова човече и второ, питаме кой, кога, как и дали е сигурен че съществуват Извънземни!? Ние не знаем отговора, ще бъде добре ако разберем истината подкрепена с факти.
……Прочие следват изумително интересни карикатури, изпратени ни от различни краища по света – Русия, Украйна, Швеция, Канада, Чехия, Латвия, САЩ и разбира се от милата ни България. Впечатлителното е, че всички са изпълнени с голяма доза скептицизъм, недобронамерена ирония, злъчни намеци, зловещи подмятания, простодушен хумор, сатирични подсказки  и не по-малко напомняне за обречеността на Уфологията. Да, всичко е тотално насочено против уфологията и уфолозите – доброволни изгнаници в обществото ни днес. Но, изследването, изучаването и търсене на истината за НЛО, Летящите чинии и Извънземието не е „запазена марка” единствено  на т.н. наука и обслужващата я система от организирани скептици. От доста години уфолозите трайно са завоювали своето изследователско място в общественото пространство и все повече утвърждават значението и смисъла за съществуването на това ново направление в човешкото познание и знание. Само и единствено времето ще покаже и докаже безалтернативността на уфологията.  Тук предлагаме подборка от подходящи за нашия сайт карикатури-рисунки. Все пак трябва и да съобразяваме  и щадим особенно  добронамерените посетители тук. Тайно се надяваме да сме повишили настроението ви и това да се отрази на отношението ви към уфолозите . Всичко останало е друго, а другото – друго !

фото№1

…..Тук всякакви коментари ще бъдат тесногръди, пристрастни, ограничени и доста притеснителни за истината, ако тя съществува….

фото №2

….допускаме, че адресът не е само до Бг…и по света има такива  елементи…

фото №3

….дори „предците ни“ са мислили, че Извънземните и „Чиниите им“ са виновни за глад, недоимък и природние бедствия, затова ги загробват….!?

фото №4

…истинска загадка…защо рисувачът се съмнява в наличието на древни необясними паметници ..има го по целия свят…дори  у нас!?

фото №5

Това бостанско плашило ни подсказа, че има Бглюде, които и от това се плашат и…се подиграват най-вече на уфолозите…??? Коректно ли е -питаме ние!

№ 6

….дядката като детегледач успокоява извънземното дете… Синко те гледат порно..почакай още малко!!!!!

фото №7

Новогодишни подаръци-помощи от Извънземните…еее. това вече е майтап за децата и прочие…

фото №8

…отказваме какъвто и да е коментар…срам, позор и научна дивотия…относно Пирамидите…

фото №9

….тук  могат да се правят всякакви коментари и обсъждания…ние се въздържаме…идеята е многопластова!!!

фото № 10

Това е категорично доказателство за твърдението на уфологът И.Лазаров, че летящите чинии не е проблем за уфолозите-има ги и ще ги има…дори в архитектеуата и строителството у нас….

фото № 11

….“извънземните“ не знаят, че кражбата на чистачки и автостъкла е Бг патент…да внимават!!!

фото №12

….Защо ли земните все още вярват в Извънземните…ами ние сме си тук от векове…!?!?!?

фото №13

…Ние не пием „менте-алкохол“- и затово дрегера не показва употребата му…вие се откажете от ментетата!!! в обаратен случай катастрофите ще продължат…мир вам Земляни!!!

№14

….вероятно привличаме  Извънземните с нашите вестникарски информации..кой знае, може и така да е …

фото №15

Е…еее това е оригинално…зарибявене на малчуганите с  уфология…може би това са бъдещи уфолози!?!?

фото №16

…. нашият“ изпращач“ на този фотос и задаващ въпрос, пита какво мислим…. Отговорът ни е …изискано, уж научно зарибяване на млади-невръстни  хора, но и много очебийно внушение…защото и прочутия случай с Розуел-СЬЩ  не се доказа еднозначно и категорично…а това съща е в графата на фотошопинга- кой, кога, как и защо е сътворил този „случай“ в това число   и фотосите за намереното „извънземно“  там някъде в дивия Запад на САЩ, това е генерален проблем и едва ли докато сме живи /нашито поколение/ ще се се разбере!

Екип БУМ и клуб Мъдромер

 

 

 

 

 

 

 

 Комантари с латински букви се изтриват автоматично