ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

УЖ ЧАСОВНИЦИ В ШУМЕР, АКАД,МЕСОПОТАМИЯ,ГЪРЦИЯ…. ПЪЛНА СМЕХОРИЯ

ЕВОЛЮЦИОНИЗМЪТ, ДАРВИНИЗМЪТ, МАТЕРИАЛИЗМЪТ И ПАПАГАЛИЗМИТЕ ИМ НЕ РАЗРЕШАВАТ СУПЕР ТЕХНОЛОГИИ В ДРЕВНОСТТА

Часовници в древен Шумер, Акад, Месопотамия, дори в антична Гърция!? Веднага казваме, съвременната научна парадигма не разрешава, не допуска, дори анатемосва всеки, който дръзне да афишира свободомислие и изкаже становище невписващо се в догматиката на „т.н. наука днес“. Има изписани десетки, дори хиляди страници в защита на еволюционизмът и дарвинизмът, които всеки божи ден ни внушават, че днешната човешка цивилизация е резултат на някакво постепенно, линейно еволюционно развитие.
Разбира се има критики и тотано отричане на това разбиране. Има апологети, има и скептици. Има и креационистки становища. И какво от това!? Истината не е някъде там! Навярно на въпроса, възможно ли е нашите древни цивилизационни  предци  да са притежавали знания и умения относно супертехнологиите видни от изображения и артефакти преди хиляди години, никой не е потвърдил категорично с „да“ или „не“. Повсеместно се пише и словоблудства особенно когато има и са налице уж автентични артефакти, че уж всичко  е поредната голяма измама, манипулация и спекулация!? Вярно ли е това? Добре…!!!
Мислим, че няма по-убедителни аргументи от стигнали до нас от древни времена текстове, барелефи и подобни артефакти, в полза на становището относно използването на супер високи и авангардни технологии в древността. В исторически план това състояние е еднозначно и категорично документирано върху уж барелефи отпреди 6000 години в Шумер, Акад, и други  древни държави на Междуречието и т.н. Специално показаните тук накрая шумерските изображения от които е видно, че върху ръцете на хората  които уж били владетели на царствата в тези древни времена, уж са изобразени часовници. Това го твърдят почти всички консервативно и ортодоксално мислещи изследвачи на древностите особенно когато като някой си Жозеф Бауер /Josef Bauer/…/много подозрително звучи това име/ публикува 18.10.2009 в Нета фотокопия на берелефни изображения с негов текст ,че върху ръцете на образите уж имало ръчен часовник. Подобни исторически еквилибристики са писали и преди него…няма да им сторим почит и уважение и затова ще спестим имената им. И нетмрежата се претъпка от папагалщина, та до днес.
Само отявлените скептици не са съгласни с подобни писания. Тях също няма да ги удостоим с внимание. Защото според нас върху ръцете на хората от барелефните  артефакти са изобразени някакви технически уреди или пособия, наистина приличащи на ръчен часовник. По-детайлното изследване показва нещо по-особенно, различно и необяснимо засега. Например на подобно изображение върху ръката  добре се вижда, че т.н. часовник има 10 отделни сектора. Няма как часовникът да има по-малко от известните 12 секции. Казано на разбран човешки език изображението прилича и има вид на 10-листна детелина. Ами тогава няма как да се съгласим, че на ръцете от барелефните изображения има гравирани ръчни часовници. Защото…..

                            фото-1

фото-2

   …….горе фото от нета….долу наш сегмент от ръката,“уж часовник“, но ясно се вижда 10-листна детелина….някой има ли еднозначен отговор какво е това…или всичко се свежда до въображението и папагализъм….

Прочие…нещо повече…! Добре е да се разбере, че не съществува никакъв критерий според който трябва да се доверим или да вярваме на тотално всички древни шумерски, египетски и други текстове, респективно техните  преводи и публикации относно историята пр. н.е.. Отдавна е известно на уфологичната общност, че почти всички уж спецове в тази област имат винаги субективно отношение, понякога дори шовинистично и националистично мнение  при преводите, анализите и интерпретацията на шумерските, акадските, египетските и прочие уж исторически и митологични текстове, които може да са и нещо много и съвсем различно от това което ни се внушава. В случая с шумните писания, че уж „изображенията на шумерските царе върху някакви барелефни плочи или т.н. таблички“ показват ръчен часовник върху ръцете им, според нас това е абсолютно смешно свободно тълкуване. Защото споменатия автор на „откритието” Ж.Бауер не показва автентичните барелефни изображения, а някакви фотокопия и ние трябва са вярваме, че това са оригиналните изображения.
…..Налага си да внесем и повече разяснения, за да не бъдем обвинени в някакво личностно отношение към авторът при постулиране на тезата за ръчни часовници. Моля….вижте предлагания сегмент от фото, което показва уж часовник върху ръката на шумерски Владетел!? Но по-детайлното анализиране показва и нещо повече.

                               фатоси -“без думи“………….

Кръст!!! Христинянски кръст или нещо подобно или друго, какво е изобразено на гърдите на човека от този барелеф?
Добре, нека се разходим в препълнения склад от видове християнски кръстове. Започваме с египетския фараонски кръст-анх, гръцки кръст, келтски кръст, константинов кръст, коптски кръст, кръст котва,  кръст на кръстоносците, кръст крослет, латински кръст, кръст с листа на детелина, лорански кръст, малтийски кръст, кръст на мира, кръст на освещението, папски кръст, патриархален кръст, кръст на свети петър, кръст потент, разпятие, руски кръст, диагонален кръст, свастика, тау кръст, червен кръст железен кръст, дотук 27 вида християнски кръстове.

Ние мислим, че има и шумерски кръст. Да се знае!
Не само че е възможно, но е много вероятно, че нито Фюрера нито нацистките умници са изобретили формата на т.нар. кръст за храброст при награждаване за проявена смелост и мъжество. Те директно са плагиатствали образеца от шумерския кръст.Няма алтернатива.

Точно тук е мястото да припомним, че и у нас през 1987 при с. Крамолин, Севлиевско бе открит глинен калъп за изготвяне на просфорни печати за хляб,… според археолозите. Разбира се че е прекрасно и по-добре да се види изображението, за да може всеки да направи своите си изводи. Ние само припомняме, че този ценен предмет е датиран към 5 век от н.е., но също така мислим, че не бива да се доверяваме на подобни датировки, а и да е вярна датировката, добре ще е да не забравяме обстоятелството, че авторите сътворили тази форма на калъп за кръст няма как като християнски творци да не са заимствали тази форма от древните цивилизационни артизображения…..

                                ……….Български кръст….т.е. намерен по нашите земи!!!

Добре…ама наистина излизаме извън релсите,когото невзрачни люде пишат смехории относно кръстовете по света….ние в БГ  имаме нещо автентично и то категорично прилича, идентично е по форма с шумерския кръст, вижте го внимателно….

Е, тук спираме и няма да се отвличаме с анализа на т.н. „гръцки часовник от о. Антикитера” защото и тук има премного свобода и словестни алабализми…, но ще покажем фотосът му за сравнителен анализ, ако някой пожелае да поумува…Защото според нас това е нещо съвсем другои вероятно инерцията в мисленето на съответните анализатори, отново и пак вкараха папагалите в руслито на пенкилерството. Време е да се вземат в ръце, ако могат.

…..Нещото наречено „часовников механизъм“ е намерено във водите на гръцкото крайбрежие, на дъното на морето разбира се.

Часовник на дъното в морето- гръцки води…!? Та питаме, поради какви причини не може да се допусне, че това което е видно върху ръцете на изобразените люде видни от Интернетфотосите не е някакъв механизъм за корабоводене или подобен уред от други географски места по света,случайнo попаднал в гръцки морски води преди мнооого години!? Има ли смел човек със собстнвена хипотеза да ни предложи да я публикуваме, ако да – добре, ако – не пак добре, което означава единствено и само едно нещо – аналитичното мислене вече е на пълно изчезване. Тъжно, но ако е вярно става смях.

Прекалено интересен и почти зашеметяващ аргумент в полза на разсъждението ни относно изображенията върху ръцете на уж древни шумерски барелефи, че не са часовници, са няколкото фотоса по-долу. Да, това не са часовници, а уреди за корабоводене т.н. астролаб    /Astrolab/. Продължаваме да се учудваме на безумните писания в Интернет, където някой нашенци като папагали повтарят всички смехории написани във връзка с ръчните часовници на древните шумери.

                                  ф-1

                                  ф-2

                                   ф-3

                                   ф-4

……Уточняваме специално за папагалите-пенкилери, които винаги имат готов отговор на въпросите произтичащи от стотиците загадка  в нашия свят. Току що видяните фотоси могат да бъдат възприети и като часовници…нали!? Но не са, подобни има стотици в световните музеи поради което беше наложително да направим сравнителни анализи.  

Всуе! Не е наш проблем! Ала искаме да припомним на ужасните умници в Нета, че в древния епос „Махабхарата” има текстове за „нещо” което Арджуна използвал при своите бойни действия, и то не е нищо повече от някакво техустройство, уред, апарат или система за комуникация в бойните редици на подопечните му войски….моля, моля, всеки четящ човек може да го провери…ние само го припомняме. Според нас върху шумните и тотално безпардонно тиражирани в Нета барелефни изображения на уж ръчни часовници преди 6 хил. години, са видни и разбираеми поне два очевадни факта противоречащи на тоталната  папагалска часовникарска интерпретация. Защото….
Първо, върху ръката на фигурата /уж преди 5-6 хил./  има изобразен не часовник, а миниатюрен апарат, уред или техпособие с форма на 10-листна детелина. Някой наши уфоконсултанти и приятели не на шега споделиха, че тази форма на „уж часовника” има вид на гей-украшение, но без никакви аргументи, т.е. гей-модата тогава не отстъпвала по оригиналност от днешните супер неадекватни гей-арт прояви. Педерасията и педераслъка не влизат в нашите досегашни уфопубликации  , уфоанализи и прочие уфоспецифики. Така и сега ще върим напред без да се задръстваме с подобни гей-дрънканици.
Второ, върху каменните стели или глинени плочки, уж от шумеро-акадско време /преди 6-5 хил. години/ има изобразен много специфичен знак-кръст !!!. Впечатлителното е , че този кръст удивително много прилича на нацисткия железен кръст, а и тотално е идентичен с  глинената форма с кръст за отливка при правене на християнски просфорни печати за хляб открити в България!? Кое е първично и авторско като вид и форма!?
Според нас вероятно е точно обратното, разни знаци, символи и прочие са сътворени в дълбока древност за ни донесат инфо и ако сме дорасли ще го проумеем,  иначе да вървим на майната си с всички съвременни модерни зомби системи за затриване и туширане на човешкото мислене.  …Но засега има само попагализми и никакви иновации.  Ами тогава, какво да се прави!? Нищо!!! Вероятно е потребно да се внуши на хората, че единствено и само тяхното собственото и неповлияно от никого човешко мислене е в състояние да промени нещата в полза на вярно и обективно отношение към загадките.  Защото ние не сме последната инстанция за истините относно , не само на уфозагадките, но и всички и всякакви необяснимости около нас и с нас. Поради това никой не трябва да очаква наш отговор за всички и всякакви въпроси произтичащи от разглежданите тук проблеми!
…Искаме накрая да кажем, че трябва категорично да се разбере важното обстоятелство, а именно когато става реч за загадки, необяснимости и обвити в мъгливото мислене на себични хора относно древностите на днешното човечество, единствено и само необременените от научни догми, правила и постулати, само  читавите уфолози могат и правят адекватни „диагнози” т.е. квалификациии на загадките около нас и с нас. Оказа се, че само уфолозите могат и винаги ще са в състояние да изкажат вярно, актуално и адекватно становище по тези ужасно интересни и трудни за отговор въпроси. Защото го доказаха!!!
Всичко останало е друго, а другото е друго.
Естествено че накрая ще представим наличните  в Нета фотоилюстрации за уж часовниците се надяваме вие сами да решите дали истината е някъде там!?…. или обективна истина не съществува относно древностите по тъжната ни планета.  

  Екип БУМ

фато-1

фото-2

фато-3

фото-4

фото-5

фато-6

фото-7

фото-8…..уж часовник….сегмент наш !?

П.П……….. Продължаваме да сме убедени, че  автентичните фотоси  за илюстрация  съдържат повече информация от всичко друго и са  абсолютно категорични в интерес разбирането, че онагледяването на загадъчностите и необяснимостите е без никаква алтернатива. БУМ- уфолозите от началото на съществуването си и до сега работят на този принцип.

 

 

 

 

 

 Комантари с латински букви се изтриват автоматично