ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

НЛО В БЪЛГАРИЯ! ДНЕС , УТРЕ И ДО КРАЯ НА СВЕТА……..

НеЛеОНЕЗНАНИЕ, НеЛеОНЕРАЗБИРАНЕ, НеЛеОНЕКОРЕКТНОСТ……..

Защо е потребно да кажем няколко встъпителни слова!? Естествено и разбираемо е, че на днешния българин трябва да му се припомня и спомене, че когато създавахме /1990 г./ русенския уфологичен клуб „Мъдромер” всички днес нароили се като мравуняк БГ уфо-сайтове и авторите им са „минавали прави под масата” и  изглежда още не са прастнали. Това не е обвинение , това е констатация. Това е факт! Останалото е друго, а другото, друго. И поради това, там има много въздух. Точно поради това беше налице  небходимост от някой уточнения и прочие, които вече публикувахме в изряден тон…Който може и иска да провери дали това е вярно  нека го стори. Акуратно и обективно. Всуе!

Сега напред, нагоре и никога назад, това е нещото, което ни движи и мотивира. Защото БГ нло-историята, спомените и фактологията са хубаво нещо, но когато нараняват нечие его и уж нло-достойнство, тогава е добре да спрем дотук.

Знаем много добре, че у нас има  няколко човека, които са обсебени и самовнушили си, че са единствените в Бг, които знаят всичко за НЛО, могат винаги и навсякъде да отговарят на всички и всякакви въпроси, ала никой не се осмелява да ги стопира когато пишат, дърдорят и изпълват ефира с уфопразнодумие. Жалко, но и тъжно и за всички.

Нека споменем само едно обстоятелство.  Всеки читав и грамотен българин днес може да види в Нета и съответните Бг-нлосайтове, как едва ли не всеки божи ден в небето над Родината ни има,  фоторегистрирано е НЛО. Е, това вече  не можахме да го  преглътнем. Това е и главната причина и мотивация, за да положим в сайта си сега  нло-тематиката.

Преди всичко и защото, както ще стане ясно по-долу има нашенци, които отиват дори  в чужбина /САЩ/ и докладват там че са фотодокуметирали в България НЛО. Наистина ако не беше толкова скръбно и тъжно, ще е наистина смешно. Ала…  да вървим напред.  В архива на Българска Уфологична Мрежа /БУМ/ и русенския уфологичен клуб „Мъдромер” пристигат писма придружени невинаги от фотоси, в които преди всичко има запитвания  „какво е това ?”. И ни изпращат в повечето случаи снимки направени с мобилен телефон /JSM/”. Много рядко има сведения за време, час, място, посока, характеристика на видяно-заснетото и прочие обстоятелства, които да придружават снимките. Ала настоятелните питания „какво е това” винаги са задължителни. Поради това винаги в нашите отговори до питащите са придружени с изискване да ни информират за споменатите подробности. Но не винаги получаваме обратна информация. И така завинаги се изгубва ценна информация за възможно-вероятното.

В нашия уфопрофесионален език приехме да назоваваме тези обстоятелства като БГ НеЛеОНЕЗНАНИЕ, НеЛеОНЕРАЗБИРАНЕ, НеЛеОНЕКОРЕКТНОСТ……..

Молим всички, чийто „свидетелски” имена ще бъдат деликатно публично оповестени тук ,  да проявят разбиране и ако имат нещо за протестиране, да го направят на познатите им адреси. Ще се стремим нещата тук да бъдат в систематичен порядък. Ала това зависи и от значимостта на фактологията, както ние преценихме. И това е продиктувано от базата информация, която притежаваме. Всичко останало е друго, а другото …е друго!

В началото поставяме нещо почти уникално, както по своята анонимна значимост, така и защото изображението намери своите аналози. Това обстоятелство наистина наклони везните в посока към по-сериозно анализиране и квалифициране. Прилагаме оригинала на писмото до нас.

„Nikola Zhelev

                До:  vorazal46@abv.bg

               Относно: izvanzemnite idvat

             2013, Декември 18

           Файлове: (1) Прикрепен файл”

Въпреки анонимната /кой си ти, откъде си, защото всеки може да напише “аз съм Nikola Zelev”/ лаконичност на „сведението ” видно от писмото до нас, ние проявихме необичаен интерес към фотообектът. Защото, забележете… прикрепен фаил към ”относно: izvanzemnite idvat”.  И нищо повече…,кога, как, с какво е направена, марка модел на апарата, време, място, обстоятелства, други свидетели и прочие подобни пояснения въобще не съществуват. Така информацията за това „извънземно съобщение” незабавно попадна в дъното на архивът ни, но сега изплува с цялата си тежест. Защото наистина, според нас не съществува уважаващ се уфоизследовател, който да започне изследване на нещо без никакви данни за конкретни кординати и пояснения. Но…, „прикрепения файл”, т.е. снимката провокира нашия БУМ- интерес. Кой знае!? Оказа се , че специфичното изображение има подобни по света, а те наистина са признати от уфолозите за автентични, еднозначни и необясними. Но на нашият изпращач на снимката , явно му се искало всички да възкликнем и да кажем: Браво, ти си документирал истинско НЛО!!! Но ние се въздържаме…причини много! Може и да грешим.

  1-оригиналната снимка

    2 – След направения негативен образ на оригинала

              стана ясно, че възникват разни и различни     

              уфовъпроси. Следващите ни дирения веднага

              подсказаха, че вероятно тази снимка е или умел

              професионален фотошоп, или е пореден много

              сериозен фотодокумент за НЛО!? Защото следва

              и друг уфоанализ.

3 -       Зад това изображение стой и спец-комппрограма

              даваща ни възможност да видим „оригинала” в

              съвсем друг аспект. И така всичко се обърка до

              неузнаваемост, но ние знаем, че в основата е

              оригиналът на фото-1. Всичко това го показваме и

              артикулираме тук единствено и само за да се

              тушират всевъзможните анти-БУМ истерии и

              производните им манипулации и диви Бг

              НЛО-спекулации. Защото искаме веднъж-завинаги

              да стане прозрачно ясно на всички българи, че

              истината за НЛО не е скрита в кабинетите на

              БАН, нито в суетните артикулации на разните там

              „феодални старци” облечени в титли, чин,сан, 

              пост още по-пищни звания.

Допускаме, а може и да се окаже че нашият изпращач  на снимката,  която той определя като „извънземните идват” е именно обект, който да  е нещо повече от баналните, стотици и дори хиляди подобни уж фотодокументи  за НЛО по света.   За сравнение накрая прилагаме и фотоси на НЛО от САЩ и Франция. Иска ни се да се доверим на тези снимки, но в никакъв случай не се предоверяваме….защото опитът ни научи на това. Да внимаваме- фошопът е весдесъщ….! Защото се наситихме на спекулации. Ала за случая издирихме и намерихме подобни аналогични изображения у нас през 1989 г. Навярно уфолозите ще направят своите специални анализи, но има и нещо повече, нещо което някой умишлено подминават или целенасочено игнорират. На 22.12.1989 г. в небето над България случайно е  документиран подобен обект, които беше публикуван, оповестен и предложен за системен анализ от наличните в Бг скептици, неверници и платени клакьори на т.н наука. Но и до ден днешен всичко е в небитието. Точно поради това отново им предагаме да видят и се запознаят с безпардонния, но и уникален първи български опит за компютърен анализ на НЛО :  http://bufonet.org/?p=3243 . Тук и сега отново искаме да изразим искрената  си и с нищо незаменима благодарност към смелостта и дръзновението на компспециалиста, бивш активист на русенския уфоклуб „Мъдромер” инж. Орлин Малинов, /сега по социално-битови и професионални причини не е в нашите редици/,  който тогава бързо и с разбиране реализира идеята на Ив.Лазаров за дигитално визуализиране на „нещото” което начинаещия тогава, един от пионерите на БГуфологията И.Л. беше фотодокументирал. Вижте внимателно формата , ореола и другите  специфики от тези автентични фотографии.

                4-    22.12.1989

Преценихме, че следващият заслужаващ вниманието ни е :

„Подател:      Георги Генов

До:  vorazal46@abv.bg  

Относно: Странен обект на снимка от Соколския манастир

Дата:Вторник, 2013, Юли 9 12:06:00 EEST 

Файлове: (3) Прикрепени файла

 ….Направих доста снимки на мястото, основно с мобилния си телефон. След като се прибрах и разгледах снимките, забелязах странен обект на една от тях в горния ляв ъгъл. Не мога да го оприлича на нещо, а и нямам познания в тази област, затова реших да ви изпратя материала, ако е възможно да изкажете вашето компетентно мнение.

      ….Нещото, което събуди още по-голям интерес в мен, бе това, че съм направил 3 почти еднакви снимки последователно, а само на средната от тях се вижда обекта……”

Сега ситуацията е по-различна. Анонимността е почти туширана. Но, след потребните аналитични и изследвачески процедури, разбираме, че не е нужно да  се създава излишно недоверие към изпращащия тези фотоси и желаещ „компетентно мнение”. Ала нищо друго не можем да сторим тук, освен да покажем какво показва автентичната снимка и какъв е резултатът след комп.  намесата ни. Добре е да се разбере, че най-лесно и бързо се идентифицират  и анализират цифрови фотоснимки. Особенно и специално когато става реч за уж НЛО. Разбира се , ако „изпращачът” на фотоси е коректен, честен и обективен. Това не е проблем за нас. Обратното създава напрежения и губене на време.  Такава ни е орисията, длъжни сме да понасяме и подобни обстоятелства, но за сметка на изпращачите  на снимки за „консултация” от нас.

Но, написаното в края на писмото от Георги Генов :

„….надявам се да обърнете внимание на материала и да

       ми отговорите, защото ми е много любопитно какъв е

       обекта. Предварително ви благодаря за отделеното  

       за отделеното време …”

е прекалено задължаващо ни и поради това беше потребно да му изпратим адекватен отговор. Информирахме го, че „нещото” от снимката му не може да бъде надеждно идентифицирано.  Ала споменахме и  че всеки може да го оприличи на каквото му хрумне, всичко е въпрос на фантазия, предположение, допускане , разсъждение.

 

5 – оригинал от Г.Генов

6 – НЕЩОТО от снимката на Г.Генов….увеличено 300%

 

Съвсем логически показваме нещо подобно или почти идентично с преднопоказаното, защо ще разберете.

         Подател:     Emili andreeva

         Относно: За връзка с екипа на БУМ

         До: vorazal46@abv.bg

         Изпратено на: Неделя, 2013, Август 18 21:15:13 EEST        

         Здравейте, искам да ви попитам дали е възможно да   

         да анализирате една снимка на непознат летящ

         който заснехме в небето, докато бяхме на балкан?

         Благодаря предварително.

         Снимката е направена докато бяхме на почивка.

         За съжаление е само една,

         защото обектът летеше много бързо и в хоризонтална 

         посока. Затова не успях да заснема

         повече снимки или клип.

        Снимана е на 15.08.2013 на

         остров Кефалоня, Гърция град Сами в 22.55 вечерта.”

7 – Оригиналът на Е,Андреева

8-….с малко помощ от нетпрограмите разбира се виждаме оригинала в негатив, успяхме да видим повече подробности…

9 -….но, когато фотосът се разгледа и като черно-бяло изображение видът на нещото от фотоса придобива друго измерение и  не можем да приемем нещото за НЛО

Изводът ни – добре написано писмо, интелигентен изказ, възпитано питане. Ала трябва да споделим и нашето усещане и разбиране за НЛО-снимки и прочие….Написано е „снимката е само една”. Ала и ние питаме, дали ще се намери уфолог, който да прави анализ само на една снимка, защото „…дали е възможно да анализирате една снимка на непознат летящ обект „…? Всуе!!! Не е допустимо точно ние от БУМ да внушаваме на любознателните, интересуващите се и желаещите да разберат истината за НЛО и корелиращите обстоятелства с този безкрайно интересен обект, че всичко е ясно, известно и любимата на мнозинството хора т.н. наука, едва ли не всеки момент ще разкрие истината. Глупости !, точно тази ужасно консервативна система за знания и познание се е превърнала нещо повече от религиозна догматика.

Поредната интересна „НЛО” фотоистория е  свързана с нещо изумително притеснително. За пореден път отродилите се българи не зачитат нашите Бг-уфолози и хукват в MUFON-USA да показват уникалните си НЛО-фотодокументи. Но, и ние за поред път ще припомним, че в България има официален представител на този най-голяма световна институция за изучаване и изследване на НЛО. Това е Българска Уфологична Мрежа /БУМ/ в лицето на главния кординатор на организацията Иван Лазаров. Но, вижте повечко от тази тъжна история.

От САЩ  получаваме официално съобщение:

                      „…..Уважаеми Иван Лазаров,

имаме нов доклад за наблюдение  на НЛО в България. Информацията е  представена днес (12 октомври, 2014). Информаторът е избрал кратката форма. Докладът за наблюдение може да се разгледа в рамките на „Моите доклади за наблюдението“. Като директор на МУФОН ЗА България, моля да направите вашите проучвания за верификация на съобщението…..”

Направихме потребната комуникация с авторът  Любомира Вълчева и тя любезно ни предостави оригиналните фотоси. Но в отговорът и пролича своеобразен телеграфен маниер, от който нищо не може да се разбере, камо ли да се правят генерални анализи и изводи. Прочие в днешно време, в ерата на цифровата фотография уфоизследователя без да усеща се превръща в криминален спец за да се добере до истината.

Подател:Lubomira Valcheva

              До:<vorazal46@abv.bg>

             Относно: Re: муфон-сащ

             Дата:Неделя, 2014, Октомври 12 19:42:49 EEST

            Здравейте,

            Благодаря за емайла Ви. Аз не живея в България,

           но бях там септември месец.Не зная какво повече

           да Ви разкажа, всичко написах в сайта на mufon…..”

Разбира се показахме и специалните нло-регистрации на Л. В. за поредното НЛО в небето над Българя. С разбиране и благодарност за комуникацията. За сравнителни анализи.

10 – оригинал

11- фото любомира….увеличение 500 пъти

                            

                         12 -   …но, за този американски аналог

                          трябва да кажем, че не е категорично

                          доказано че е  нло…ние мислим,

                          че изображението прилича повече на

                          инверсна следа от модерен самолет днес

                          или по-скоро е следа от мигът когато

                          самолет преминава звуковата бариера

13 – този фотос е за всички- след преминаване на звуковата бариера,  съвременните модерни реактивни самолети произвеждат тази картинка, но проблемът тук е , че самолетът никой не вижда, а облака се вижда, защото скоростта на самолета е  1235 км/ч.

Ще бъде тотално нарушение на моралността ни, ако обвиним тук и сега в нечестност, грубост и некадърност всички, които ни изпращат фотоснимки за консултации, съвет и квалифицирано становище. Не! Точно обратното, благодарни сме за писмата на всички читави наши приятели, съратници и ползватели на информация от нашия сайт. Ала в същото време сме длъжни да споделим и че по света, не само у нас в инфопространството се е настанила като кукувица следната света НЛО-троица: НеЛеОНЕЗНАНИЕ, НеЛеОНЕРАЗБИРАНЕ, НеЛеОНЕКОРЕКТНОСТ. Идеална храна за медийните хиени!

Безпардонно удобна и неангажираща никого и никога тематика. Вероятно това е и причината да има хиляди в милионни тиражи книги, вестници, списания и всякаква медийна бълвоч на тема НЛО. Допускаме, засега, че само тематиката по религиозните проблеми държи първенството и е влагман на писателските, издателските  и читателските печатни и електронни медии. Бизнес! Факт !!!

Искрено се надяваме тази констатация да се промени в посока на сериозните, адекватните и еднозначно предлаганите сведения и информации относно все още загадъчните, необяснимите и ужасно трудните за анализиране информации, фотоси и свидетелски факти  свързани или имащи връзка с ЧУДОВИЩЕТО приело гражданственост като НЛО, артикулирано от нас като НеЛеО= НЛО!!!

Прекалено интересно, озадачаващо и дори повече от любопитно е ,че точно година преди въпросната дама Любомира да изпрати своите нло-свидетелски снимки в САЩ, друга бг-дама

„Name: Ina Yaneva Country: BULGARIA Date: 2013-04-11 15:36:00”

по същия нихилистичен начин направо, директно изпраща забележителните си снимки  в MUFON-USA за консултация, анализ и квалификация. Както се досещате, експертите там няма да трошат пари да идват тук в България за да проучват информацията. Отдавна са натрупали уфоопитност и никога не си „хабят патроните” за банални и класически – там също имат разбиране заНеЛеОнезнание, НеЛеОнеразбиране, НеЛеОвнушения, НеЛеОфобии, НеЛеОфилии по света. Измислили са, внедрили са и оптимизирали това което по нашите геоширини наричаме изследване, изучаване “ин ситу” / в превод означава на място/. Т.е. в Родината ни има техен представител и хората там са му гласували доверие. Именно това Иван Лазаров, шефът БУМ и техен представител в Бг, постоянно е затрупван от всевъзможни и всякакви по калибър информации от САЩ-МУФОН за  НЛО фотосвидетлства в България. Ужас!. Но и орисия. Всуе!!!

Предлагаме да видите уфофотосвидетелството на Ива Ванева. Изводите, анализите и оценките са ваши. Защото в случая като този имаме работа с човек, който умее да работи с фотошоп. Това вече е многовъпросно обстоятелство, това е много деликатен опит за внушение.

Защото именно тя пише отговор до БУМ:

      …..Ето изпращам и на вас същите 2 снимки,

              едната е оригиналната а на другата съм го

             приближила с Photoshop, за да се види без zoom..”

14 – оригиналът

15 – оригиналът фотошопиран

                   16 -…БУМ – 1000 % увеличение …

                       ние запазваме

                      деликатно мълчание, защото бгдамите са

                       колкото емоционални, толкова и

                       несговорчиви, а тези фотофакти са и

                       мнооооого, мноооогооооо трудни за анализ

                      въпреки че на „фотодокументалистите” им се

                      иска да са автори на уникални НЛО-фотоси.

 

         17 -  ……Ние от БУМ с приложената тук и  

                     сега снимка искаме да покажем на всички

                     които са „в час в момента”, че анализ на

                     предварително „фотошопирани” уфоснимки

                     никой уфолог никога няма да прави

                    какъвто и да е фотоанализ и квалификации

                    Защото от нашия фотошоп тук е видно и

                    трябва да се разбере, че всеки компграмотник

                   може да сътвори НЛО и всякакво друга

                   загадка. Уточняваме, нашата илюстрация  е от

                    банална пейзажна облачна снимка от

                    Интернет и почти елегантното „НЛО” е

                    извадено на преден план………Всуе!!!

В Кординационния съвет на БУМ с гласуване 5:4 приехме да бъде огласен поредният „уфофакт-свидетелство” за НЛО в Бг  със желание и претенции за автентичност от авторът. Защото  в комуникацията ни пише:

                  ——– Оригинално писмо ——–

                   От: Valentin Nestorov Относно: Снимка на възможен НЛО

                    До: Изпратено на: Петък, 2012, Май 11 15:00:08 EEST

                  „Имате съгласието ми да публикувате снимката на сайта

                  на   БУМ. Моля да ми дадете линк, за да влизам в 

                  него.Определено би ми било много интересно и интересно.”

 

Добре…! Това и правим. Уважаеми г-н В.Несторов, откровено казано наистина опасно сериозно провокирахте нашите комп. спецове за анализ на изпратените до нас „фотофакти” за НЛО и прочие. Поради тази причина , вероятно и трябваше да отделим повече време и накрая на тази публикация да завършим с вашите умни, възпитани и накрая възмутителни слова към нас в БУМ. Няма да ги цитираме, все пак владеем емоциите си.

Но…следва  онова, което ни изпратихте да се види помни,  знае  и разбере. Защото отдавна е знайно, че онагледяването носи хиляди пъти повече информация, отколкото и най-елегантните словесни артикулации. Точно поради това преценихме, че би било интересно за четящите тези редове да проследят нашата кореспонденция, но надделя становището да  спестим личностните  писания до нас, придружаващи фотографиите които получихме.

Веднага и още в началото сме длъжни да представим сведение за фотоснимачната ви техника. Това има огромно значение за уфоизследвачите- „NICON model COOLPIX S3100”. Защото вече, т.е отдавна има инфо за фототехнологии вградени във фотоапаратите, в които има възможност за „Реално вмъкване на обекти в съществуващите фотографии”…

Прочие…в случая с фотосите които получихме в БУМ за анализ и квалификация едва ли влизат в категорията на тези нови технологии относно фототехническото пособие на изпращащия ни фотосите , които ще видите по-долу. Ала трябва да кажем и че нашите компспецове добре направиха със забавянето на специалните квалификации и дефиниции. Вероятно тук проблемът не е в човекът изпращащ  ни фото-нло-документация за „възможен НЛО”. Защото вижте какво става видно от изображенията , които „зумирахме”, т.е. увеличихме от 100 до 1000 пъти. Нещото от снимките провокира доста веселост и усмивки. Вижте ги и преценете, колко сериозно трябва да бъде отношението ни към подобни нло-фото-факти или не е нужно повече от добро и ведро настроение при наличието на подобни снимки. Или има някъде някой, който може да ни предложи препоръка, съвет или направо да изкаже друго становище!? Всичко това може а бъде направено в публичните адреси, които сме предоставили в нашия сайт.

18 – оригиналът

19-…100 пъти увеличение на „нещото“ от снимката

 

20 – 1000 пъти увеличение -Варна -Несторов

21 -      втора снимка, друга география,  оригинал

 

           22-…….  наш фотоанализ …това

                              изображение подсказва, че има или

                              нещо пред обектива, или…..

                              десетки са възможностите за да се

                              получи това петно. С всичките рискове

                              за дискридиране на БУМ, приехме и

                              дори вече сме убедени, че това е супер

                              гаф  в компютъра на изпращача или

                              още по-лошото, фотоапаратът „забива”,

                              казано на компезик.

Добре, до тук добре, мислим че ни разбрахте. Но има и още неща които преценихме, че тук им е мястото да ги представим за ваше сведение. Моля вижте ги, заслужава си да отделите 1-2 минутки…. няма да съжалявате. Няколко оригинални фотографии на НЛО по света. Доказано автентични и прецизно, педантично  изследвани и анализирани от водещи и заслужаващи доверие уфоизледователи по света. Правим това единствено и само   защото масовият потребител на НЛО-сайтове е длъжен да знае, познава и разбере тези класически НЛО-фотоси. А може би на някой любопитни и любознателни люде ще им се прииска да направят своите сравнителни анализи и изводи. Вижте това което ни предоставиха наши колеги и приятели уфоизследователи по света. Допускаме, че така ще се бъде разбрано това което ние вече определихме като,  НеЛеОнезнание, НеЛеОнеразбиране, НеЛеОвнушения, НеЛеОфобии, НеЛеОфилии и прочие…

                            23 -  2008 г. пубикувана от  GEIPAN (Groupe d ’Etudes et d ’

                              Information sur les Phenomenes Aerospatiaux Non identifies)-   

                           Франция

24 – 2014 -САЩ-Тексас

 

      25 -   2014 -Ню Мексико-САЩ

           изключително интересно  изображение на НЛО

 

 

 

             26 – …..към горепоказаното -

            но с компомощ и визуализация в неагатив

          имаме възможност да  видим образ, който не

         може да се фотошопира

      27…..Канада 2014 – Торонто

         по отношение на тази снимка имаше много дебати, но  

        накрая надделя мнението на тамошните уфолози след

        дълги компанализи, че това е НЛО

………………..

   с тези фотоси искаме да демонстрираме и да се разбере от                         снимачите на НЛО, че голям процент от снимките   които ни изпращат са именно подобни – т.е. бликове от някакво осветление

 

………надяваме се, че накрая след като видите анонимно писмо,  подобно на това което показваме тук, а то е  едно от десетките писма до БУМ, респективно до И.Лазаров препоръчваме на  всички  скептици и подобните им, които нямат смелостта и доблестта да си поставят името в писанията си,   спешно да посетят терапевт.  Защото  имат  вопиюща потребност от  хигиена на мисленето. 

 

        И.Лазаров с благодарност към сътрудниците, приятелите, доброжелателите и не само на тях…..

 

 

 

 

 Комантари с латински букви се изтриват автоматично