ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

ПЕРУ – МЕТРОНОМ ЗА ЗАГАДКИТЕ ПО СВЕТА

МЕГАГРАДЕЖИТЕ В ПЕРУ НОКАУТИРАХА НАУКАТА

Все още няма адекватен отговор на нито един въпрос произтичащ от невероятно впечатлителните и сковаващи човешкото мислене мегалитни градежи, комплекси и странни обекти на територията на днешната държава Перу. Тук и сега нямаме намерение да анализираме който и да е мегалитен обект там. Но като въведение към темата, обект на нашето внимание предлагаме  визуализиране на изказаното ни твърдение, с много лаконично онагледяване. Мислим че така много деликатно ще се усети и разбере подтекста на публикацията ни. Прочие по света има хиляди статии, пътеписи и видео онагледяване на различни, понякога противоречещи си хипотези и теории с претенции за окончателно решение на мегалитния проблем в Перу. Но…така и до днес, никой, никога  не е направил никакво адекватно обяснение на и за каквато и да е мегаструкура в Перу, а и не само там. Ала нека в началото заедно видим част от древното мегалитното богатство в тази държава.

фото-1 „Амара меру“ или „вратата на боговете“…. кой как определи, че това са врати на или към богове…много елементарно !?!?!

фото-2….плато Наска…стряскащо непонятно творение……….

P.S.    Днес вече става ясно, че необяснимите линии и изображения на върху перуанското плато Наска вероятно са най-голямата загадка на повърхността на Земята. И какво от това !? За уродливите печалбари и перачи на пари не е проблем да изявят  вандалските си прояви точно тук. Някакви си активисти на „Greenpease“ от Аржентина, Бразилия, Чили и Германия са извършили безумно престъпление към паметта и историята на човечеството, като са написали „TIME FOR CHANGE !
The future is renewable Greenpease“, в свободен превод /Време е за промяна! Бъдещето е във възобновяемите източници на енергия/  Позор!!!

фото-3… Геоглифи плато Палпа…аналог на Наска

фото-4…..“Паракас“ или тризъбец на брега на Тихи океан , без аналог и без обяснение

фото-5…Мачу-Пикчу…само екзотични и езотерични хипотези…

фото- 6….. “ Олайнтамбо“ …кой кога,как и защо е положил тези грамадни камъни, тежащи стотици тонове….няма отговор…

фато-7…Саксайуман…по света няма аналог и пак кой,кога,как и защо е съградил тези мегалитни обекти- няма отговор

фото-8…“Куско“….пак и отново мегалитни градежи… като е приложен полигоналния строеж….антиземетръсна техника или нещо друго…

фото-9 ….обект „Кенко“ останки от древна каменоломна…или нещо друго, няма отговор….някой знае ли..или пак и отново….въпроси…..без отговор….докога…??!?!?!?

фото-10….обект „Тамбомачай“ няма обяснение кой,кога,как и защо е сътворил тези мащабни градежи

фото 11….обект“Писак“….от незапомнени времена водоснабден мегалитен обект…никой не знае, кой,кога,как и защо го е сътворил

фото-12… обект „Чавин-де-Унтар“ типичен пример за невъзможност да се надгради мегалитно и поради това следва  скромно съвременно надграждане…..моля, моля…доказано е …..

Според нас никакви словестни еквилибистики, никакви нафукани, наперени и претенциозни научни артикулации не са в състояние да се приближат до адекватно обяснение за истината  относно викотехнологичните  древни цивиизации.  Всичко това е видно и разбираемо за всеки образован, четящ и мислещ човек по света. Защото преди всичко мегалитните градежи и  обекти стигнали до нас задават въпроси на които никой, никога, никъде не е предложил приемлив и разбираем отговор. Наши колеги и приятели по света дори са направили карта на географията на мегалитните обекти. Има стотици книги, статии, видео и  документални фотографии за най-известните и популярни мегалитни градежи. Има огромно количество хипотези, всякакви претенциозни научни теории, множество езотерични твърдения, известни са и сериозните креационистки изследвания за древното минало на човечеството, има и скромни изследователски находки свързани с някой новооткрити предмети и обекти свързани с древните мегалитни строежи по света.

И какво от това !?

Нищо ново !!!

Всичко се върти в своеобразен ялов кръг.

Едно единствено нещо е еднозначно и неопровержимо на днешния цивилизационен етап. Наличието на останки от древни, предпотопни мегалитни обекти навсякъде по земното кълбо! Някой от тях са популярни туристобекти. Други са известни на малцина изследователи. Има и не особенно популярни и шумно известни мегаградежи. Именно те са в постоянния дневен ред на скромните изследвачи на необяснимостите и непонятностите от древните праисторически времена.

Една такава загадка се намира в Перу. Терасите в околностите на планинския гръд Морай. Твърди се че трите съседни терасовидни  обекта имат вид на древногръцки амфитеатър. Ала и повсеместно се папагалства,че били дело на инките. Ние мислим ,че това не е еднозначно доказано. Още по несериозно е мнението на мнозина , че това било обект със земеделско предназначение и там се се извършвали специални агрокултурни изследвания. Тъжно, смешно и стерилно мислене. Познаваме го, известно ни е.

Ще се съгласим и приемем всякакви екзотични хипотези ако бъде представено категорично становище каква е целта, предназначението, за какво са били използвани терасите. За сега идеята ни е да представим и популяризираме този необясним мегалитен по замисъла и предназначението си обект. Добре е мислещите люде да знаят, че това мегалитно съоръжение е съградено на 3600 метра надморска височина. Толкова удачно и добре планирано строителство, че мястото никога на се пълни и залива с вода. За настоящия момент изследователите така и не могат да обяснят защо температурната разлика от най-горната тераса и най-долната е точна 15 градуса. Наистина впечатлителна температурна особенност. И нещо любопитно, но и необяснимо, предложено от изследвачи с привкус към точностите и математиката. Например чехът Любомир Чермак мисли че триъгълника образуван от осите на трите центъра на терасите е правоъгълен и напомня питагоровата теорема с отношения 3:4:5….за което не са се досетили други изследвачи. Твърдим, че всичката тази фактология  с характеристиката на мегалитен градеж-структура е без рационално обяснение. Защото освен необикновената форма на обекта, мнозина изследвачи  споменават за наличието на някаква странна енергия, също така са установили особенна акустика. Иначе казано освен известните мегаградежите в Перу ,терасите  Морай вероятно ще се превърнат в своеобразен метроном за загадките по света и ако това е така т.н. официална наука отново и пак е нокауирана.

фото-1….терасата „Морай“….затревена….за туристите или ????

фото-2…терасата „Морай“….затревена съвременно….защо ли ???

фото-3…терасата „Морай

фото-4…терасата „Морай“…добре затревена….пак питаме кой и защо…?

фото-5….терасата „Морай“…затревена с обикновена ливадна трева….???

фото-6…терасата „Морай“….абсолютно идеален градеж на терасите, но съвременно затревен….кой и защо…????

фото-7….терасата „Морай“….векове, може би хилядолетия градежа не е помръднал….но сега е затревен….защо ?????

фото-8…терасата „Морай“…стълбищна система…невероятна инженерна находка

фото-9….терасата „Морай“…тук снимката е направена, когато терасите не са затревени и е добре…..че ги има тези снимки

фото-10…терасите „Морай“….все още незатревени….

фото-11….терасите  „Морай“.. все още незатревени, виждат се идеални форми на градежа…никой не знае кой,кога, защо ги е съградил…

фото-12…терасите „Морай“….виждат се жалките съвременни останки от предишно затревяване….тъжна работа

фото-13…трите тераси „Морай“ ,удивително качествена космическа снимка и е добре че я има, като антиспекулация и манипулация

фото-14….педантичните любители на изчисленията предлагат любопитни проекти и размишления,като постулират твърдението за „питагоров проект“, и какво от това !?!?!?!?!?!

Истинска радост за нашия екип ще бъде , ако получим друго становище, мнение и дори адекватно обяснение за фотоонагледните обекти на далечното от нас Перу. Моля да изпращате вашите коментари на предложените от нас  пощенски адреси за комуникация.

…….Иван Лазаров, екип БУМ, клуб „Мъдромер” 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 Комантари с латински букви се изтриват автоматично