ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

КАМЕННИ ЗАГАДКИ ПО СВЕТА – ДОКОГА НАУКАТА ЩЕ МЪЛЧИ

КОЙ, КОГА, КАК, ЗАЩО  И НА КОГО ЗАДАВА ВЪПРОСИ

Известно е отдавна, че по тъжната ни планета има множество незавършени и не използвани по предназначение мегалитни обекти. Най-известният е  египетския обелиск, който  и до днес стой в каменоломната до Асуанския язовир. Има стотици фотоси направени от различен ракурс, откъдето се вижда и причината за изоставения каменен блок в каменоломната там. Има и други подобни артефакти от древността. Много са. Ние преценихме, че е интересно да заострим вниманието си върху няколко такива, заради онтологичната си стойност.

Например шумно известния южен Баалбекски мегалит, за който доскоро се твърдеше че е най-големия обработен камък на планетата ни, без да се споменава, че там има още три подобни или  онези все още скандални за т.нар наука колоси на о.Пасха, а и наскоро  разкритите факти за „каменни мегалити в Перу и по-малко известните подобни обекти в Русия. Мислим, че само тези прекалено необясними артефакти са предостатъчни  за да възникнат и въпросите, кой, кога, как  и защо ни е оставил тези гигантски каменни загадки. Вероятно ще е добре да започнем раздумката с египетските каменни сложности въплатени в камък-гранит. Вярно е че има стотици писания и т.н. „научни анализи” но, никой, никога, никъде не е предложил адекватно, неопровержимо становище относно посочените от нас загадки. Поради това обстоятелство ние мислим, че е полезно ако бъде публикувано и нашето разбиране-усещане с директен въпроси към бг-науката и подкрепещите я немислещи индивиди за същността на това, което ще онагледим по-долу.  В този ред на мисли задаваме и въпроси – още в древни ,предисторически времена, кой, кога, как, защо и на кого задава “мегалитни” въпроси, на които днес никой все още не е предложил отговори !? Защо всичко това е така !?

Египет!!! Пешещтия тези редове беше там, посети множество древни непоказвани или пренебрегвани огромни, гигагнтски, исполински паметници. Много е важно да се разбере и да се знае защо самозвани и самоназначени египтолози в т.число и у нас  заобикалят тази очевадна фактология!!! Да, пишещтия тук ги фотодокументира  ,но едва сега ги показва -  причини много! Една от тях ще видите по-долу в началото, без коментар…Тук можете да видите древностите в автентичния им фотодокументален вид, без фотошоп, защото този уродлив “модерен”начин за показване на древности е престъплание!!! Обратното е всичко друго, но не и истината за реално съществуващите  артефакти относно  наличието на древни, предисторически факти на нашата, сегашна земна повърхност. И най- впечатлителното -  всички изследвачи на древностите по Земята са обсебени от пишещото в книги и учебници  от преди 21 век. Всичките им анализи,  теоритизации и предложеиния за обяснения на наличните все още запазени артефакти от древни времена не са нищо повече от  дарвинистко-еволюционни мнения и становища. Ние мислим, че има достатъчно, дори предостатъчно писания относно древния Египет и поради това ще си спестим обстоятелствени глаголствания. Ала в замяна на това, ще онагледим нашето разбиране, нашият „прочит”  за смисъла и същността на мегалитните останки от нещо несъстояло се, нещо започнато и недовършено. Естествено че ще артикулираме и нашето становище, за да  бъде видяно и разбрано какво се премълчава, какво се покрива с мъгла от т.нар. научни експерти за всичко онова което не се вписва в рамките, схемите и догмите на днешната т.нар. наука.

Прочие…само заради тези които проявяват скептичен сарказъм към нас, ще уточним. Пишещия тези редове може да разисква, коментира и влиза във всякакъв словесен дебат по същество, единствено и само с люде посетили египетските древности. Да се влиза в люти спорове с хора, които никога на са виждали реално древностите по Земята е пуста работа. Толкова!!!Останалото е друго нещо, а другото….., то е друга материя.

№ 1

Вероятно на фона на сегашния политически климат,

никак, ама никак не е добре да се пише и говори  за

отношението към християните  посетители на

древните паметнници по земята и специално

Египетските пирамиди идруги древности.Но, когато

хотела в който  отседне посетителя  и бива любезно

поканен в  определената за него хотелска стая, всеки

който  вижда  показаната тук снимка от интериора на

стаята, тогава всичко се обръща “нагоре с краката” –

казано и  написано на разбираем бгжаргон. Гледайте,

наслаждавайте се и внимавайте кога, как и защо

отсядате именно в хотели, където посрещат по този

начин. Прочие снимката е направена в хотел “Ле Руа”

в гр.Хургада.

№ 2

Никак, ама никак и никой не забелязва, че такава

снимка може да направи всеки случаен турист. Няма

лоши снимки. Има туристически, панорамни, портретни,

….има невероятно много епитети за снимки. И е добре

че е така. Но…тук с този обект нещата вече са

сериозни и не търпят никакви копромиси. Защото става

реч за спекулации, дезинформации и манипулации.

Тук се вижда Сфинксът и ограда пред него. Огромна

каменна ограда. Някакви исполински, гигантски,

великански градежи. Като че ли някакъв “неземен”

колос, някакво чудовище, са насътворили тази

околовръстна мегалитна ограда край сфинкса.

Невероятно огромна по размера си

“зидария-стена”  необяснима за “т.н.наука”  и

лакеите им т.н. египтолози. Спецовете са датирали

градежи отпреди  допотоптни времена. Видно е от

водно-ерозийните следи и специфичните улеи. Но….за

нас е важно обстоятелството, че без изключение всеки

и всички уж изследователи на египетските древности

“пеят” и пишат в една тоналност. В интерес на

дарвинизммът и уродливият му еволюционизъм. Само

времето ще бъде категоричен съдник за всичките им

поразии !!!

№ 3

Върви си туристът до ден днешен и гледа, радва се на видяните, оцелели до наши дни останки от древни времена.

Но не обръща внимание на огромните камъни от които е направена оградата пред и около Сфинкса. Представяте ли си, камък с тежина 1000 т. някой да го постави на зид!? Защо това е така, как са го правили, нямаме отговор. Туристите внимателно слушат празнодумците-екскурзоводи, вярват им и не се интересуват какъв шанс имат да видят невероятните гигантски каменни градежи. Те гледат и виждат Сфинска.

И пият хладини напитки, жегата е непоносима!. Но…никой досега не предлага правилен отговор на въпроса, как са можели древните ни предци да обработват огромни, с невероятни размери камъни /според спецовете , а и според нашите бг инженери, всеки от тези “камъни-тухли” от зидът виден от тук тежи около и над 800-1000 тона.

№4

За размерът, мащабът и гигантизмът на градежа-зидария пред и около също толкова непонятен до сега Сфинкс на платото Гиза около гр.Кайро, може да се направи извода, като се види и съпостави човешкия ръст на средния европеец-турист спрямо изгледа на камъните в градежа.

Изумително, непонятно, необяснимо е как в древни уж  непросветни и нецивилизани времена строителите на мегалитната ограда са успели и сътворили това което днешните технологии и орг. системи не са в състояние да сътворят тези исполински обекти !?  Извънземните, хайде стига с тези смехории…Отговорът н ее скрит зад тъпия дарвинизъм и подсистемата му еволюционизъм….а в авангардните, нетрадиционни идеи и изследвания на непредубедените изследвачи.

№ 5

Е….тук правим интересно уточнение.Тези огромни гигантски каменни градежи, пред и около Сфинкса са имали   основа от специален гранит за да издържи на тежестта, климата, времето и предназначението си. Издържали, виждаме ги.  И сега виждаме, че проектантите, инженерите и изпълнителите на тези грандиозни градежи са си свършили перфектно и  правилно  заданието. Независимо чия е била идеята, кой е бил изпълнителя, кога е сътворено това чудо на строителството!? Имаме, налице е факт от възможностите на живялите в онези древни времена….някой спецове мислят, че това е било 11000 г. преди новата ера….Тук също има много питания, но….засега нека помълчим и продължим напред…..

№ 6

Тук се вижда и разбира, че и гранитът, уж най-издържливия материал на ерозийните процеси, също  както и другите скалисти материали имат определено време на трайност.Т.Е.. според нас, гранитните  компоненти в някъкъв градеж   или някакво друго творение на древните ни предци върху планета ни преди много векове,  не е и не може да бъде критерий или “репер”за оценка и квалификация. Защото е пълна смехория да се вярва на “т.н. научни” квалификации относно датировка, методи на градеж, причини,цел и вероятна технология! Навярно бъдещите ни последователи и изследователи в областта на загадките и непонятностите около нас и с нас ще намерят правилния отговор на въпроса кой, кога, как, на кого и защо  задава тези каменни въпроси!? Ние не знаем и не можем да предложим адекватни отговори. Това е честното и откровеното ни отношение. Никому не потребно да се възпроизвеждаме на пенкилери…Защото загадките по повърхността на днешната планета Земя са ужасно много, а тук предлагаме само част от известните, а никой не знае, колко и кои са неизвестните!

№ 7

Мъртвороден паметник в гранитна кариера край асуанския язовир в Египет. Огромен, колосален исполински по своите размери монолитен, гранитен обелиск. Всички изследователи имат еднозначно становище – работата върху гранитния  гигант е приключила преждевременно заради появата на напречна пукнатина. Ние не подкрепяме подобно схващане, защото тази пукнатина може да се появи и векове след като обелискът е бил изоставен в кариерата. Прочие този 42-метров монолитен обелиск с приблизителна тежина около 1200 тона е вероятно най-тежкия изкуствено обработен каменен обект, който ние знаем, въпреки че има конкурент, за който ще стане реч по-нататък. Тук е уместно да споменем и тъжно-смешното  относно този древен паметник. Някой днешни македонски културтрегери решили и предложили на египетски “фактори” неизвестна, но голяма сума подкуп за да направят ходотайство и този недовършен обелиск да бъде транспортиран до македонката столица. Разбира се там в самия център ще бъде въздигнат и така ще увековечат името на Александър Велики. Защото уж той поръчал да се изработи този монумент, но съдбата решила друго!!! Не само че е тъжно и смешно , но е кошунство! Добре е че има и мислещи хора в Египет.

№ 8

Радостно-успокоителното е , че преди т.нар. “Арабска пролет” и случилото се в Египет, все още има, съществуват автентични, документални фотоси на този гигантски паметник-артефакт в Египет. Защото сега има нелицеприятни сведения, че туристите решили да видят  чудесата на древните човешки предци, никак, ама никак не са застраховани от всякакви премеждия. Поради това е добре да покажем известен на уфолозите фотос от който се вижда и разбира мащабът на незавършения в древни времена чудовищен паметник-обелиск. Ала и ще продължим да артикулираме и становието си, че е не само пагубно за начинаещите изследвачи на древностите да продължават да вярват и се впечатляват от казано-написаното от платени скептици за  египетските древности.Това  е и тотално опасно заради изкривяване , деформиране на фактологията свързана с анализ и квалификация на атефакти от древни времена. И отново ще повторя вече написаното, който не е бил в Египет, не е вървял по стъпките на фараоните, не е  видял със собствените си очи всичко онова което е оцеляло до наши дни, не го е докуменирал сам, без условонсти, няма свои лични впечатления от видяното….този който не е имал шанс да го стори, моля, никога да не вярва на т.нар. академични дрънканици, които имат задача да утвърждават дарвинизмът, респективно еволюционизмът и т.н…….

Остров ПАСХА /Великденски остров/

Възможно, вероятно, във всеки случай на наш бг език казано, “чудесата” съществуващи по повърхността на планетата ни и специално върху остров Пасха известен и като Великденския остров са ужасно впечатлителни. Уточняваме -    този нищожен парцел  от сухоземието на Земята има  163,6 км? площ /нека всеки си направи сметката, колко е площта на България, съответно и други анализи/и населението 5806!?!? души, които никой не успя да каже и напише, що за раса и народ са! Има хипотези. Прочие островът е открит за днешните хора от някакъв уж холандец Якоб Рогевен през 1722 г.в навечерието на Великден. Вероятно и поради това мнозина възприемат названието Великденски остров….

Добре , спираме дотук с географията…

Друго нещо има, друг е главният въпрос свързан със супер загадката ситуирана върху този остров. Гигантски, непонятни, впечалителни и стряскащи всеки мислещ човек  с размерите си и необяснимата техника и технология с които са изработени  в подножието на вулканичната скала и преместестени на стотици метри. Изправени, вкопани във вулканичната почва и ориентирани навътре към острова. Откъде по дяволите някой там непознати ни древни предци са имали техника и технология да дълбаят, скулптират, извайват и транспортират от вулканичните скали невероятно абстрактни човешки фигури!? Как така на запад от Чили навътре 3514 км. в Тихия океан и 2075 км разстояние  източно от островите Пинкерин, място което  е най-изолирано от познатия ни сега и тогава свят, как е било възможно  и каква е била  техпотенция им за да  създадат  удивително стряскащи скулптори на човекоподобни фигури!? Никой, никъде, никога не предлага еднозначен и неопровержим отговор на тези и още много подобни въпроси! Според нас най-стряскащото е когато тези безпардонно непонятни гиганти бъдат визуализирани и видяни, а после да се обсъжда какво и да е! Особенно когато документалните фотоси показват изрязан,”издялан” в подножието на гранитната вулканична скала и готова за употреба нова човекоподобна скулптура, така и застинала, останало на мястото си! Защо се е случило това!? Никой, никъде, никога не предлага еднозначен и неопровержим отговор! Има размисли, разсъждения и смях!

 

Класическа фотоилюстраци от о.Пасха. Световно известна скулпторна композиция от 15 човекоподобни каменни паметници от незапомнени времена. Всичките ориентирани към вътрешността на острова!? Кой, как, защо и как е ги е насътворил, няма никакъв приемлив отговор от когото и да бъде… Естествено че има разни научни интерпретации, размисли и прочие смехории. Самозвани и самоназначили се уфолози също са в една крачка с ададемичните родилки на празнословието. Но, никъде , никой, никога не е предлагал адекватно, еднозначно, неопровержимо становище и доказтелство за сътворението на тези изумителни гранитни каменни скулптори!

№ 1

Класическа фотоилюстраци от о.Пасха. Световно известна скулпторна композиция от 15 човекоподобни каменни паметници от незапомнени времена. Всичките ориентирани към вътрешността на острова!? Кой, как, защо и как е ги е насътворил, няма никакъв приемлив отговор от когото и да бъде… Естествено че има разни научни интерпретации, размисли и прочие смехории. Самозвани и самоназначили се уфолози също са в една крачка с ададемичните родилки на празнословието. Но, никъде , никой, никога не е предлагал адекватно, еднозначно, неопровержимо становище и доказтелство за сътворението на тези изумителни гранитни каменни скулптори!

№ 2

Изумително, почти фантастично, дори невероятно изглежда изображението от този документален фотос. Нещо наподобяващо човешка фигура застинало лежи, недовършено или изоставено в магмената, вулканична скала на о.Пасха. Кой, кога и важното е защо е изоставил работата си недовършена!? Имало ли е някаква сериозна причина да бъде изоставен този гигант в това състояние? Това е главното питане!? Навярно ще се намерят множество полуотговори, но истината едва ли ще се узнае докато ни заливат със дарвинстко-еволюционистки смехории!

№ 3

Когато нормалномислещ човек видял директно с очите си тези два истукана, недовършени и изоставени в подножието на гранитнтния склон на о. Пасха, при всички случаи ще си зададе въпроса…кой, кога, защо е издълбал скалата, оформил накакво подобие на човешки фигури, но така и ги изоставил на мястото им !? Какво е било предназначението им? Къде е адекватния отговор? Ние не го знаем. Ние задаваме риторични въпроси и очакваме някой да отправи неопровержими и еднозначни отговори. Защото….

 

№ 4

….Да защото има още подобни. Изработени, скулптурно оформени, но застинало лежат без да бъдат употребени. Защо !? Сегашната, днешната човешка логика е безсилна за подобни питания. Има ли обективна причина за това  състояние се пита уж вече цивилизования човек…. Ние се дистанцираме от всякакви окултни, мистични и парапсихологични размисли и съждения. Но също така намаме отговор на подобен въпрос. Наивно вярваме, че когато се появят млади хора с научно-необременено от  догми мислене, вероятно, по-скоро възможно е да бъде намерен и отговорът, защо на о. Посха се е случило това което е видно от документалните фотоси.

№ 5

Почти кошмарно впечатление прави разглеждането на този фотос. Като че ли присъстваме в скулптурно ателие, промишлен цех за изработване на човекоподобни фигури. Видно е, че има гигантски, исполински, но и  малки фигури.  Изоставени и застинало лежат в скалата. Възможно ли е някаква непонятна за нас причина да е принудила създателите им да ги изоставят преди да ги използват по предназначението им? Има множество хипотези, но никоя от тях не предлага окончателен и еднозначно-неопровержим отговор. Глобална космическа катастрофа, прословутия потоп изменил лицето на Земята, дори извънземна намеса в земните дела и всякакви екзотични допускания, мнения, становища, размисли…..”И какво от това, както винаги артикулира досега, тук  отново ще повторим казано-написаното от известния български изследовател на загадките около нас и с нас Ив.Лазаров, който категорично вече не желае да го наричат уфолог”.

Няма загадка по света на която да е намерен отговор твърди той. Главната причина е спотаена в стерилността на съвременната т.н. наука. Нещо повече, трябва да се знае и запомни, в днешния смисъл  думата наука съществува не повече от 300 г. насам, а думата “учен” за първи път се появява едва през  1840 г. в съчиненията на Уйлял Уевел / 1794-1886 /, знаменит английски историк  на науката, автор на прочутата книга “История на индуктивните науки”. Той е автор и на понятията “анион” и “катион”, както и на всекидневно употребяванете термини анод и катод. В този порядък И.Л. продължава : „Някой си В.Хавел в средата на миналия век пише дословно „Съвременната наука убива Бог и заема неговото място на трона. Науката е единствения легитимен арбитър на всички истини”……

Какво има тук да се разисква…имат парите на света, имат властта на медиите, има купени и продажни  специалисти  областта на съвременното човешко познание, имат и голям, многовековен опит в създаването на тотални религии. Нищо, ама никой не е в състояние да им попречи да създадат нова религия – наука!!! А вие които вярвате в новата религия “наука”…вярвайте и знайте , че една религия се създава и без вашето вярване, важното е да сте немислещи, безкритични…доверяващи се в системата “н а у к а” …”

№ 6

Чудовищно впечатлителна снимка на вкопана базалтова човекоподобна скуптура на о.Пасха. Всеки е свободен сам да направи своите си изчисления, колко е висок обектът, колко тежи, как е превозен от подножието на вулканичната скала /разстояние около и над 500 м./, как е повдигнат  за да бъде ситуиран вертикално, каква техника и технология е била използвана при изработването и поставянето  на този и другите гиганти /някой ги определят като дългоухи извънземни?!/ на точно  определени  места, както споделят някой изследователи. Ние можем само да подскажем, че днешния всеизвестен бетон  има относително тегло около 2.400 кг/на кубик. Пълна спекулация и манипулация ще бъде, ако тук и сега предложим нашите изчисления относно истуканите на Пасха. По-възпитаното и по-елегантното е вие да направите своите  си изчисления, анализи и квалификации. Защото в Интернет е пълно с безумно смешни опити и предложения за тотално обянение относно все още  съществуващи и разхвърляни по разни краища на планетата ни невъобразимо число гигантски  каменни обекти , но застинали в работно-изоставен стадий обекти. Остров Пасха е класически пример.

Баалбек

№ 1

Стана известно, че баалбекския каменен гигант т.нар. “южен камък” вече не е световен шампион. Въпреки че отдавна има данни за размерите му :височина – 4,32 м. ширина – 4,05 м. Дължина -21 м. Тежина около 1000 тона.

Но, това не отменя хилядите въпроси свързани с най-големите обработени камъни. Тук  показваме класическата снимка на т.н. ”гигант в Баалбект-Ливан”. Ала  ние нямаме желание да разискваме, как така се случи, че много дълго време този обект-камък се представяше като най-големия обработен камък в света. И никой не желае, да отговори, защо беше така. Но ние мислим, че това е заради мощните уж научни пропагандно-медийни  публикации. Останалото е нещо друго, а другото е нещо друго !!! Вижте класическата снимка.

Това е другия  баалбекски гигант. Също с внушителни , умопомрачителни размери:височина – 4,64 м.ширина 4,65 м.

дължина – 20,75 м. Тежина – повече от 1100 тона.

В каменоломната, стои там неизползван, но обработен и готов за употреба, но нещо се е случило, някаква много сериозна причина е попречила на строителите. Различните посегателства върху него са с късна дата, може би съвременни. Няма никакви сведения. Вероятно и това е причината за бъде в забвение. Със сигурност се знае, че това е “западния камък”.  И какво от това !? Храна за окултно-мистично-езотеричните писаници, драсканици и манипулации. А това е и една от причините досега да няма нито един качествен и правдоподобен, еднозначен и неопровержим отговор на въпросите произтичащи от множеството мегалитни загадки по света. Защото….

Защото напук на всички консервативни, ортодоксални и егоцентрични изследвачи на древностите, през лятото на 2014 г. екип на археаложката Джанин Абдел Масих от Ливанския унивеситет прави сензацонни разкопки  и откритие. Под световно известния “южен гигант” в  Баалбек, след прецизно и педантично проучване от германски експерти, при разкопките там, в подножието на “южния гигант” се разкрива негов брат, но не близнак, защото има още по внушителни гигантски размери: дължина 19,6 м. ширина 6 м. височина 5,5 м. И така, в Баалбек има три гигантски прецизно обработени камъни, но никога не използвани по предназначението си. Тук желаем да напишем-кажем, никакви академично-научни писания, интепретациии, разсъждения , хипотези и артикулации по безбройните ТВ-програми не са адекватни на мегалитната фактология  и са пълна смехория. Нека всеки който има компютър се порови в Интернета и ще разбере същността на безсмислеността и кухотията на великите научни дърдорения по отношение на баалбекските гиганти. Ние оценки не правим. Ние желаем всеки посетител тук да си направи труда-удоволствието и се запознае със смешките им, за да бъде “в час”. Защото, убедени сме в огромното разочарование от научните словестни еквилибристики  у всеки непредубен човек, относно възможностите на древните ни предци и нашата недорасла цивилизация. Прочие, тези смразаващи мисленето ни артефакти никак, ама никак не се вписват в натрапвания ни еволюционизъм и дарвинизъм. А ние, ние продължаваме по- долу с още малко онагледяване.  Защото…защото има какво да се види и каже…Не е за пренебрегване…вижте.

                                 Русия –Алтай

Според нас никак не е изненадващо, че в Русия /Алтай/ вече са докуметирали останки от невероятно гигантски градежи. На височина около 2000 м. Има останки от обект с характеристики на гигантски строеж. И особенното е , че са използвани обработени  камъни с чудовищни размери. Някак си природата ни е пощадила един такъв гигант. И какво от това, питат русофобите-скептици? Нищо, отговаряме ние! Нашето категорично становище относно този обект е: етно-политическите, научно-стерилните и еволюционистко-дарвинистките становища никога не са били продуктивни, поради което до ден днешен няма нито един отговор на хилядите въпроси свързани с мащобните мегалитни артефакти от древни времена. Особенно и специално в Русия. Но, проблема не е само руски, русофобски или русофилски. Главното според нас е скрито в  инерцията на днешните уж изследователи, които някой определят като научно-академични и прочие епитети. Именно поради това ние предлагами тук да видите, да разгледате, да анализирате руските мегалити-гиганти. Фотосите са документални и никой не може да допуска фотошоп. Всичко е проверено и автентичността доказана. Единствено и само никой никъде не предлага отговор на въпроса, как така на височина 2000 м са били построени гигантски строителни съоръжения с обработени камъни, тежащи повече от 1000 тона!? Някак си не може да бъде проумяно твърдението на еволюционистите-дарвинисти, че човечеството е вървяло и върви по някаква измислена еволюционна пътека!? Добре, но как така нашите уж първобитни предци са имали техника и технология  за създаване, за съграждане но мегалитни обекти, а ние сега уж еволюирали и мозъчночерепно и технически и технологически, не можем, не знаем, не сме в състояние да предложим елементарен отговор, как нашите първобитни предшественици са градили и създавали неща за които дори нямаме идея как да обясним!? Фотофактите за безкомпромистни, затова трябва да се видят. Вероятно трябва да припомним на посетителите тук, че Българска Уфологична Мрежа /БУМ/ вече има публикация за този руски обект, за сведение : http://bufonet.org/?p=3906

№ 1

Само отявлените скептици, неверници и незрящи могат да отрекат съществуването на мегалитан градеж в Русия-Алтай. Аткривателят уж се казвал Георгий Сидоров – професионален геолог На този фотос се вижда и мащабът. Всеки читав анализатор добре знае как се измерва височината на някакъв обект, когато има за репер височината на човек със осреднен човешки ръст. Тъй като няма публикувани данни за височината на мегалитния каменен градеж, всичко е в ръцете на необременените анализатори. Ние само показваме и предлагаме на вашето внимание древения артефакт. А може би вече някъде има и квалифицирани оценки и категорични еднозначни и неопровержими становища!?  Дотогава, докато не разберем за това, показваме и друг руски артефакт, вероятно от същото географско място и със същите кординати.

№ 2

Мнозина скептици не вярват в съществуването на този мегалит в Русия-Алтай, но има и авангардни изследователи, които твърдят, че този огромен камък /гранит/ около и повече от /1200 т./ е изкуствено обработен и е част от високопланинския мегалитния градеж „горна шория”-Алтай. Дали е бил използван или е изоставен без да го употребят в градежа, може само да са правят догадки. По-интересното е, че самото му реално съществуване поставя множество въпроси. А досега няма никакви отговори от никого. Ние мислим, че предстоят сериозни изследвания „in sito” и може да се очакват еднозначни, неопровержими категорични квалификации.

№ 3

За този гранитен гигант се твърди че се намира някъде в необятната руска пустош, вероятно в района на Камчатка. Никъде не намерихме адрес и местоположение. Не допускаме,че това е обусловено от прочутата руска секретомания. Ала мислим, че фотосът е убедителен и не може да става реч за фотошоп. Обратното на това становище може да подскаже също така известния руски майсторлък „деза”, което на свободен превод означава дезинформация. Но,  пък защо и кому е нужна подобна „деза” !? Ние не желаем да правим догадки. Защото…..

№ 4

След няколко консултации , наши приятели и колеги от чужбина ни изпратиха фотос на същия гранитен гигант, но също безадресно. Интересно защо има люде по света, които не посочват кординати на обекти които са фотодокументирали. По наши сведения този гранитен колос много прилича на подобни в Перу, видно от специфичната форма. Но това е само наше мнение и нищо повече. Знае се само че гигантът е от червеникъв гранит или базалт. Според уфолози-ентусиасти, тежината му е около  или повече от 1000 тона. Прекалено любопитно е да се разбере къде се намира този каменен гигонт. Ако наистина  е на руска територия, множеството въпроси ще усложнят  ситуацията, защото нали сме привикнали както са ни учили, че мегалитните култури са известни и досега никой не е споменавал за руски такива.

Каменни колоси, гиганти с циклопски размери, огромни обработени камъни но неизползвани стоят в каменни кариери, каменни мегалитни загадки навсякъде по света. Безпардонно качествено и прецизно обработени каменни блокове, но изоставени и неизползвани! Защо!?  А т.нар. наука и учени мълчат. Артикулират разни смешно-тъжни хипотези и версии за обяснение. И никой не им вярва. Дори предизвикват насмешки. Нашето скромно становище е скрито във възможните отговори  на въпросите кой, кога, защо и на кого задава въпроси  произтичащи от непонятните за нас мащаби на каменните гиганти по света!? Убедени сме че наближава времето, когато образовани и необременени от научните догми млади хора ще намерят отговор на всички въпроси произтичащи от наличността на грамадните, колосалните мегалитни градежи по света.

 

ИванЛазаров  със съдействието на Българска Уфологична Мрежа /БУМ/ и клуб „Мъдромер”

 

                         Комантари с латински букви се изтриват автоматично