ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

КОЛОВОЗИ, КОЛОВОЗИ, КОЛОВОЗИ !!! ПРОКЛЯТИЕТО НА НАУКАТА !

НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КОЙ, КОГА, КАК, ЗАЩО ГИ Е НАПРАВИЛ !?

Навсякъде по снагата на тъжната ни планета има надежно, еднозначно и неопровежимо  документирани фотофакти за каменни следи т.е. издълбани улеи, канали, ровове, или както ги наричат  изследователите коловози,  върху скалист гранитен материал, удивително приличащи на съвременни жп релси, на снежни коловози и на елементарни селските пътища в ливади и полета. Това е лаконичното въведение от нас тук. Защото имаме желание да поразровим още по-надълбоко в подобната световната фактология. И го правим с желание да покажем нещата в друг аспект. Писна ни от примитивизъм, посредственост, плагиатстване от т.нар. научни хипотези и смешни твърдения относно тази мистериозна загадка. Където и да посетите Нета за тези факти, каквато и книжнина да бъде видяна, каквито и справочници да разгледате, каквото и да прочетете, все едно и също – няма отговор на въпроса кой, кога, как и защо е насътворил тези изумителни коловози!  Баста !!! Ние сме сигурни само в обстоятелството, че всички онези, които желаят да управляват  човешкото мислене и човечеството, целенасочено и качествено създават непрозрачност съчетана с дезинформации и спекулации при сериозно изследване и анализ на фактологията по места. И уточняваме, това са онези фактори, които днес имат власт във всичките и аспекти. Извършват изследвания, правят всевъзможни анализи и ни предлагат ерзац истини. Така както им е поръчано и платено! Безобидно и лаконично това са всевъзможните им навсякъде по днешния свят  научни институти и техните  модерни лаборатории. Ала, забележете, до ден днешен няма нито един отговор на стотиците въпроси произтичащи от също толкова съществуващи загадъчни и мистериозни загадки по Земята, включително и обектите за които ще стане дума тук. Според нас многословието понякога е и пустословие, поради което ние залагаме на онагледяването. Ще го сторим за да може всеки непредубен посетител тук, ако все още не е загубил способността си сам да прави оценки и квалификации, нека види, анализира и си създаде лично обяснение и разгадка за представените фотообекти. Задължени сме да уточним, че някои от фотосите са ни предоставени от наши приятели и колеги от чужбина. Естествено ще уточним  и обстоятелството, че никак, дори въобще не се интересуваме какви публикации има относно странните, удивителните и необясними скални коловози. Разбира се,разбираемо е, че  на първо място заостряме вниманието, съсредоточяваме се върху нашенските, българските коловози, факти или обекти в различни географски точки на Родината ни.

Фото-№  …  начало!, сняг!,  №1,2

Всеки българин който предпочита да пътува из страната знае, виждал е селските пътища, коловози от различни превозни средства. Едва ли някой умник ще  предложи  обяснението, че това са следи от извънземни…..защото както ще стане видно по-долу има и люде с подобно зомбирано мислене……в началото за въведение показваме фотоси на коловози в сняг, кални селски пътища, жп-коловози,  единствено и само за сведение на интернет- поколението придобиващо осакатени знания от компютъра. А  на онези които трябва да направят своите изводи относно скалните коловози по света които следват по-надолу, пожелава им търпение и успешно гледане.

Фото- № 3

Провадийското плато. Тъй наречената крепост Овеч. От първия миг когато съзряхме коловози върху каменното плато ние бяхме запленени до смайваща почуда. От тук започна нашето коловозно дирене у нас и не само. Тези коловози станаха нашата гордост.  Тайно се заклехме да търсим още и нови бг скални коловози и намерихме. А тук, на това скално провадийско плато всякакви изследователи се надпреварваха да създават хипотези за историята му. И никой не изрича дори едно слово за коловозите. Защото според нас изследвача трябва да има очи за да види тези удивителни древни следи, останки,артефакти по нашите земи. А те , нашенските академични спецове са незрящи за подобни факти. Защо е така…всеки си има отговор. Ние можем да покажем тук нагледно какво има по повърхността на това скално плато…Изводите са за вас.

Фото №4

На тази снимка отблизо се вижда , че коловозите стигат, свършват до пропаст. Но преди това се виждат и накакви специфични  дупки, отвори вероятно с особенно предназначение.Може да се гадае и фантазира.

Фото №5

Много добре оформени и изразителни по своята форма са тези кръгли дупки или отвори в скалата между коловозите. Всички и всякакви наши опити да се консултираме с геолози, археолози, историци и пр. наши бг спецове  за целта и смисъла на тези дупки останаха без отговор.

Фото № 6

Преди десетина години, когато организирахме експедиция за документиране на този обект и след като видях точно този формат на коловозите, аз почти онемях. Този вид на коловозите се превърна  в знаме на нашите сетнешни експедиции. Тази снимка-документ е един от любимите ми фотоси. Дай боже всекиму да има такава радост!!! /И.Л./

Фото №7

На тази снимка се вижда някакво каменно стълбище нещо като вход/изход към площадката на платото. Но…също така ние видяхме и разбрахме, че преди да се направи стълбището е имало коловози. Най-смущаващото е , че някакъв пищман археолог лансира преди години тезата, че този обект има библейско-еврейски корени. Тъжно, смешно и чуждопоклоническо становище. А защо не и престъпление към идващите след нас. Ние сме убедени,че коловозите върху платото в Провадия имат предисторическо начало и е жалко, много жалко, че т.нар. академични  проучвания все още не са изразили становище

Фото № 8 , 9

Село Стрелково /Силистренско/. На историци и археолзи е известно със своите останки от скални манастири. Но за нас нещата не свършват дотук. След нашата изследваческа експедиция всичко се преобърна.  Там има поне две съхранили се във времето скални образования върху които има изкуствено направени улеи, за които няма никакво обяснение. Ние мислим, че „улеят” от фото №9 по-скоро прилича на завой от някакъв древен коловоз. А един изпечен скептик ни убеждава, че това е остатък от древен напоителен канал. Въпрос на гледна точка, ала е знайно, че те слугите на т.нар. наука не виждат по-напред и по-далеч от носа си, известно и доказано обстоятелство. Защото…..

№8

№9

Фото №10

….Защото тук откриваме и документираме нещо ,което граничи с абсурд. Коловози в пещерата край с.Стрелково!? Пещера която е послужила за база на някакъв манастир. Добре, няма да гадаем същността на манастира, кой и какво е правил там, но ще кажем по- удивителното. Коловозите започват от дъното на пещерата и свършват в края на скалата. И тук откриваме някакви странни дупки-отвори между коловозите. Пълна загадка.

Фото№11

Тези коловози в пещерата край с.Стрелково са толкова изразителни, че всякакъв коментар се превръща в истинско словоблудство. Ние си го спестяваме. Няма да спестим питането си към т.нар. наука и съответните спецове там какво е това, как и кога е сътворено , от кого, защо и още подобни въпроси?!

Фото № 12

Категорично твърдим, че на територията на Родината ни няма по-мащабен мегалитен обект от Бегликташ в ареала на Приморско. Категорично не сме съгласни с т.нар. научни обяснения и коментари относно функции, цел, възникването му. Имаме надеждна информация и сведения, че т.нар. археологически разкопки там са интерпретирани необосновано примитивно, посредствено и дори спекулативно. Защото същността  и величието на този обект надхвърла знанията и догматите на разкопвачите. А те слугуват на рамките и схемите в археологията, поради което не могат да преодолеят границата на предисторическите артефакти и учебникарските си познания.  Категорично роптаем и изричаме груби слова срещу разни природозащитници, автотуристи и прочие самоназначили се експерти и популяризатори на мегалита и подобните му, които съвкупом говорят и пишат смешно-тъжни неща и така манипулират обществото за произхода и същността на този обект. Примитивизъм, посредственост и някаква първичност лъха от инфото за обекта, особено в Нета. В друга наша публикация ще отделим време и съответно онагледяване, за да изчистим боклука около ореола му. Тук и сега  ще представим частен случай от мегалита Бегликташ. Коловози в централната част на каменния комплекс !Коловози върху гранитна скала?! Коловози, които никой не вижда или не иска да види. Ала тези коловози обръщат „надолу с главата” всички и всякакви писания, твърдения и уж анализи за това изумително и  впечатляващо място върху  територията на Родината ни. От тази панорамна снимка не може да се  добие ясна представа за каменните коловози. Но… ако нещата бъдат погледнати от дуг ъгъл, друг ракурс Тогава всичко става елементарно ясно и разбираемо….

Фото №13

Този фотос ясно, категорично и безпардонно визуализира коловозите в Бегликташ Особенно след обилни дъждове, когато скалата е „почистена”, измита или някой родолюбиви българи са проявили странно усещане за принос към загадките по нашите днешни земи и са „хигиенизирали” скалните загадки!?

Фото №14

Когато направихме тази снимка при наша уфоекспедиция преди няколко години, никой от екипа ни не се впечатли от коловозите.  Въпреки или точно поради това, Аз  си направих знак за тази снимка и сега връщайки се назад във времето разбирам, че несъзнателно, но и подозрително  съм положил много висока оценка за обекта-коловози в Беликташ. Защото там коловози има! Единствено и само накичилите се с прозвището скептици не могат да видят и да проумеят ужасно-очевадните факти. Това не отменя наличието им. Обратното може да се случи, когото някой или някои групи люде взривят площадката където са ситуирани коловозите, за да оправдаят училищно-учебникарските  и посредствените си знания. Всуе!

Фото № 15

Тотално респектираща снимка на коловозите в Бегликташ.Едва ли има потребност от какъвто и да е коментар. Само консервативните, ортодоксалните наукофили и апологетите им, само незрящите /нека подобни люде ме извинят/ не могат или не искат да видят, проумеят и разберат, че в Родината ни има древни, от незапомнени времена каменни коловози. Но, коловози има по цял свят. Факт!!! Жалко , че у нас все още има смешници-скептици, недознайващи историци и археолози, наперени и посредствени геолози,  които поради ограниченстта си дискредитират богатото  наследство на артефакти от древни времена по нашите земи. По-добра от тази илюстрация за български коловози едва ли има и може да се намери.

Фото №16

Коловози на друго място у нас, с подобно звучащо  име. Белинташ, скален рид или малко плато в Родопите в близост до Асеновград.  За този интересен и загадъчен обект има написани много весели, смешни, но и тъжни информации с претенции за уникален анализ. Никой никъде не желае да вникне по-задълбочено в ясно изразените коловози върху скалата. Дори уж справочното „уики” не споменава нищо за коловозите, заобикаля ги защото каменните коловози като че ли са проклятието на т.нар. наука. А те коловозите са видни. Какво има тук да се  коментира и анализира!?

                           Фото №17

При наша уфоукспедиция направихме задоволителна фоторегистрация на  Белинташ и ето един непреднамерен фотофакт. Популярния добрички уфолог Веселин Боянов  е застанал в края на коловозът на това място и със впечатлителната си мъдра осанка иронично ни демонстрира пълното безхаберие на самозваните уж изследователи, които виждат и знаят всичко за този обект, но заобикалят очевадните коловози. Искаме да заострим вниманието ви върху подобен скален коловоз  върху платото Овеч край Провадия, където коловозите съща така свършват в края на скалата, за което стана реч в предишните ни фотоси. Тогава!?…какъв коментар трябва да има или може ли някой да прави коментар на фотофакт за каменни коловзи , който имат аналози и то у нас в България! Според нас само категорично бетонираното мислене  може да пренебрегне бгколовозите върху скалистите възвишения-плата у нас, защото има и още…

                             Фото № 18

Перперикон! Толкова шум се вдигна за този археологичен обект, а никой никъде нищо не показа или спомена за наличието  там на коловози. Защо!? Нима не се вижда, нима не се подразбира когато се посети обектът, че на това място отново и пак има каменни коловози !? Разбира се на нас ни е пределно понятно, че кошмарът на науката – каменнитите коловози – не трябва да тревожат битието и сънищата на т.нар.учени, за да могат спокойно да усвояват държавни и не само,  средства и пари. Ако на някой,  гледайки този фотос му се привиждат дъждовни улеи а не коловози, нека да бъде спокоен.  Такива коловози-улеи има и по широкия свят.

                           Фото № 19

Ето ни на картата на коловозите по света. Италия, Помпей Този трагично загинал, унищожен римски град  от изригването на вулкана Везувий  /79г./, оставил за нас днешните поколения не само исторически, но и праисторически сведения  и артефакти за едно мистериозно минало по снагата на планетата ни. Коловози в Помпей! Опасно е ако някой наукофил започне да манипулира обществеността, че това са ерозийни улеи….защото от Италия отиваме по други географски места. Там също има съхранени от времето коловози, но явно не са ерозийни.

                     Фото № 20 -23

Остров Малта! Най-известните, най-внушителните, най-впечатлителните и запазени от ерозията на времето каменни коловози. Дори сателитните снимки ги показват -№20. Но… когато тук на земнатната повъхност и от погледа на фотографа  се документират смразяващи кравта каменни кололовози потъващи в морето, тогава ние питаме…г-жо Наука, къде си?! Защо спекулирате със същността и манипулирате  онези които се надяват да получат приемливи отговори за всичко свързано с тези смайващи артефакти. Известно е ,че никой никъде, никога не е предложил еднозначен и категоричен отговор за произхода, целта и създаването на каменните коловози. А коловози които навлизат в морето!?, е това вече се превръща в истински кошмар и проклятие за т.нар.учени.

Фотоси  № 21-23 са класика! Добре  и коректно ще бъде да споменем, че недолюбвания и саркастично иронизиран от т.нар. наука  световно известен изследвач на загадките по света Ерих фон Деникен , за първи път направи обществено достояние тези влизащи в морето коловози. Тези „ужасни” за наукофилите  докснимки  спират кръвообращинието на всички и всякакви еволюционисти и дарвинисти и въпреки това те си имат инструмент за защита. Ерозия !!! Ние се чудим и се надяваме някога нормалните люде  по планетата ни да имат късмет и радостта, да се свършат глупостите и смехориите относно древните загадки. Защото коловози които свършват или влизат в морето, не е никак лесно да бъдат разгадани. Точно обратното, ние мислим че т.нар. спецове, представители на т.нар. наука не желаят и никога не влизат в диспут и спорове с  напредничавите, авангардни  мислители и анализатори относно древните предисторически артефакти еднинствено и само защото позициите им губят почва под краката им и ще се сринат, а е възможно и да им отнемат титли, чин, сан и пост в днешната световна и бгнаучна система.

№20

№21

№22

№23

                           Фото №24-28

Най-масово тиражираните снимки на малтийските каменни коловози. Интернет е пълен, претъпкан със снимки направени от хора с най-различни мирогледни убеждения, но всички са единодушни, че тези следи не са естествени обазувания, не са проява и плод на ерозийни процеси. Всички повдигат рамене, повдигат вежди и с недомлъвки пишат че много приличат на съвременни Жп линии и коловози. Ние от клуб „Мъдромер” с чувство на хумор казваме, че тези каменни форми приличат повече на раетата на шапката на дядо ми. На всеки, който му хрумне идеята, че това са каменни коловози, нека не забравя, че сериозните твърдения трябва бъдат подкрепени и от сериозни доказателства. А по–сериозното ни отношение клони към становището, че това са много, много древни, праисторически коловози, оставено от превозни средства за които дори нямаме идея как са изглеждали. Каменните коловози съвсем естествено заемат своето място в графата за световно неразгадаеми загадки, като „линиите на платото Наска”, „мегалитните градежи в Баалбек”, „пирамидите по света”, „каменните колоси на о. Пасха” и тъй нататък, много са и спираме тук. За да продължим с още световни коловози.

№24

№25

№26

№27

№28

Фото № 29

Каменни коловози в Боливия!? Да. Има нещо такова. Отново и пак Е.ф.Деникен за първи път  направи този факт достояние за нас  людете в Европа-България. Сега турфирмите са надпреварват да огласяват този изумителен каменен артефакт, и какво от това !? Интересното е, че на територията на Боливия, /Санта Крус /мястото, известно днес като Ел Фуерте = Крепостта / дали превода е адекватен ние не знаем, но този обект, е толкова впечатлителен, главозамайващ и многовъпросен, че дори известни изследвачи на древностите по света са внимателни и артикулират много деликатно същността и целта на тези странни, но и внушителни знаци от древността. Защо?! Вероятно единствено защото т.нар.  каменни улеи, траншеи, успоредни „канали”  тук, изкуствено издълбани каменни следи върху скалата, те тези непонятни за нас каменни артефакти имат корелация с някой други , също толкова неясни и необясними различни форми върху това гранинто плато /скала/.  Никой, никъде, никога до сега не е предложил адекватна и заслужаваща доверие хипотеза, теория или категорично обяснение, какво е това, коловозен факт или невъобразимо техсъоръжение от происторически времена върху платото „Ел Фуерте” !?…..При нашите консултации с геолози, археолози и прочие научни спецове получавахме почти класически отговор на въпроса ни какво е това – нямаме  научни изследвания и не може да се правят анализи и изводи само от наличието на фотодокументи, разсъждават те. Добре, ами направети си научните изследвания и предложете отговор на загадката…Ама не би!…..тъжно, почти скръбно за вас г-да  представители на най-новото религозно направление! Някак си тук е мястото да споменем за първобитните коментари на т.нар. научни спецове относно това което е направил Е.фон Деникен досега. Обвиниха го, че е жалък фантазьор, алчен печелбар от книгите които пише, от филмите които е направил, че е с научно необосновани хипотези, че е някакъв особен егоцентик търсещ световна публичност и още две дузини подобни епитети и определения. Уточняваме и казваме, че когато Е.фон Деникен  мина на път за „замъка на на „граф Дракула в Румъния” през Русе, ние имахме кратка и изключително интересна среща. Той за пореден път и пред нас каза, че никога, никъде не е написал , че ужасните и необясними за науката линии на платото Наска са летищни писти за извънземнеи. Относно коловозите в Боливия, той също уточни, че наистина приличат на коловози и нищо повече. Ала ние също мислим, че боливийските скални артефакти по-скаро приличат на коловози, отколкото на изкоп, ров или на нещо подобно на фундамент на техсъоръжение. Тъжната истина е, че засега има само допускания, работни хипотези, предположения и какви ли още не писания, артикулации и прочие смехории при опитите за даване отгово на загадката ЕлФуерте-Боливия.

Фото №30

Снимката с № 30 е от една от десетките книги на  Е. фон Деникен преведени у нас. Тук той за първи показа коловозите  в Боливия. Правим му поклон за будителската дейност. Ние като мислещи хора имаме и някой несъгласия с някой неговите тези, но има бг мъдрост…”не изхвърляй юргана заради една въшка…” Поради това той като пионер в разкриването  и показването на древните загадки и автентичните артефакти за тези очевадни обекти от предисторически времена , възможно е за т.нар. наука  това обстоятелство да е научнонеугодно и неприемливо, но ние оценяваме по достойнсто дейността на този пионер в изследването и популяризирането  на скриваните от обществеността на тайни и загадки по света. Благодарност и нисък поклон!!! Отиваме напред…има още….`

Фото №31

Коловози в Азърбейджан!? Почти планинска страна и именно на едно планинско каменно плато там са открити, и фотодокументирани каменни коловози. Възможно е поради постоянните военни конфрикти да не  са посочени точните кординати, но това не е беда. Главното е, че този артефакт е известен на всички изследвачи на древностите. Очевадно е обстоятелството, че всички каменни коловози по света са ситуирани върху скала или каменно плато. Интересно е , че именно тук уважаемите от нас геолози изглеждат като маловажни пешки на шахматаната карта на загадките по света. Категорично нулева е оценката ни за техните обяснения, хипотези и артикулирани смехории относно каменните коловози въобще и специално за явно очевадните коловозни форми, размери и ситуирането им в съответните географски места по Земята. Никак , ама никак не сме съгласни и роптаем срещу т.нар. научно становище, което е нещо като дежурен отговор или предпоставено  разбиране – обяснение – твърдение за тези главозамайващи каменни загадки. Почти винаги и навсякъде може да се срещне тяхното уж научно непредубедено  дърдорене , т.е. каменните коловози имали  ритуален характер или са били част от някакво мащабно светилице. Тъжен смях…!!

Фото №32

Невада /САЩ/ – коловози, улеи, отводнителни канали, случайни ерозийни образувания, изкоп или  каменен прокоп за битови цели и още една дузина подобни характеристики могат да бъдат прочетени относно тази задокеанска каменна мистерия. Ние мислим, убедени сме и твърдим че това са оцелели артефакти с характеристика на коловози. Малко пояснение… американски изследвачи на геологически загадки откриват този обект 1927 г.когато  случайно попадат на гигатска стъпка наподбяваща човешка.Спорът за „стъпката” продължава и досега. За коловозите никой не се осмелява да предложи каквото и да е пояснение, коментар, квалификация. Т.нар. наука има страхова невроза от каменните коловози и поради това деликатно, безшумно и винаги заобикаля тези обекти. Но все още има необремено-мислещи изследвачи на загадките около нас и с нас и именно те продължават да мътят водата на научните акули. Защото накрая на нашия кратък обзор за коловозите у нас и по света ще покажем и безумно красноречиви, оцелели, запазени и неподдаващи се на анализ и квалификация каменни коловози. Тук в съседство, в Турция !!!

Фото № т-1….т-6

 Приятелят на БУМ /Българска Уфологична Мрежа/ А.Скляров специално ни изпрати изумителните, изключителните, но и шокиращи автентични фотофакти за каменни коловози в Турция. Екип на ЛАИ чиито шеф и създател е той, са фотодокументирали /!?!?!? защо едва сега ?!/ нещо което поставя на колене т.нар.наука. В Турция, областта древна Фригия или фригийска долина има неизвестни досега  каменни коловози. Ужас, ние тотално преобърнахме Нета и се оказа че това е зловеща новина. Зловеща за т.нар. наука, която до сега има поведение като „ощипана мома” – според нашите фолклорни традиции. Ала шокът от това откритие смрази кръвта и на световните уж т.нар. научни спецове. Никъде, никой не се осмели да изкаже, публикува, дори жалко опровержение да направи и  да оскверни коловозната находка!  Ние сме категорични, в Турция, мястото наречено в древността Фригия е имало, съществувало е знание, технология, техника и превозни средства съответстващи на оставените следи, коловози или все тая как ще ги наречем, важното е че има категорично еднозначно доказателство за високотехнологична цивилизация в праисторически времена . Заостряме вниманието на спецовете лингвисти, историци, археолози и всякакви подобни им експерти да направят своите си анализи и дали след това не трябва да стигнат до извода, че това място е било населено от древни траки-фриги-фраки. Според нас ненадежна е траскрипцията , превода, имена и названия в древността  от източници, които се смятат уж за достоверни. Прочие когато всеки изследвач се поразрови в древни хроники открива и вижда множество несъответствия с това което ни се внушава или се представя за категорична достоверност. Разбира се това е само едно наше становище. Докато не бъде низвергнато и обвито от научни иронии, мъгла и сърказъм, то ще го има и вероятно ще бъде актуално. Дотогава, докато, ….вижте, разгледайте и запомнете тези фотодокументи за коловози в съседство.

Т-1

Т-2

Т-3

Т-4

Т-5

Т-6

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

П.П…..Всички без изключение задават въпроса, защо трябва да бъде обвинявана днешната уж наука за липсата на отговор относно стотиците загадки по света! Ние мислим, че никой не може да я обвинява, но също така мислим, че откакто тя, т.нар. наука си е присвоила правото да бъде първа инстанция за истините относно светът в който живеем, това респективно означава и отговорност, а не шумотевици за гравитационни вълни и прочие бебешки дъвки за зъбки и за зомбиране. Нищо повече!!! Религиозните системи го правят векове наред и ….и какво от това…трябва да свикваме и с раждането на нова религиозна система, така ли….!?

екип БУМ и клуб „Мъдромер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Комантари с латински букви се изтриват автоматично