ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

НеЛеО инициатива

Против държавното мълчание

Единствено най-тиражния и авторитетен местен русенски вестник „УТРО” събра кураж и прояви впечатляващо сериозно вникване в проблематиката относно смешната секретомания у нас относно НеЛеО /UFO=НЛО/ и публикува отвореното писмо на Българска Уфологична Мрежа /БУМ/ и уфологичен клуб „Мъдромер” до главните държавни органи. Тук по-долу представяме текста за се знае и разбере дали ще има адекватна реакция и отношение на съответните държавни органи.

ОТВОРЕНО ПИСМО

До Президента на Република България

До Министър председателя на Република България

До Министъра на отбраната на Република България

До Министъра на вътрешните работи

До ВВС на България

До „България ер“ ЕАД

До Специализираните ведомства , агенции и служби

в България

До всички средства за масова информация

Навлизаме в ера, в която държавните и правителствените институции, органи и агенции не трябва и не могат повече да криятсведения и класифицирани документи, свързани с НЛО и извънземния живот. Въпреки или точно защото все още се гледа на темата с нездрав скептицизъм,трябва да признаем, че това не са обикновени явления и можем да се доближим до истината, само ако разберем и знаем разсекретените документи относно факти,събития и процеси у нас в България свързани с феномена НЛО.

Мотивирани и провокирани от световните тенденции свързани с разсекретяване и огласяване на реалните факти за НЛО по планетата ни, ви информираме и напомняме, че:

- Държавният департамент в САЩ в това число ЦРУ и Агроминистерството разсекретиха стотици, дори хиляди документи свързани с НЛО

- Държавната комисия GEIPAN към френската комическаагенция CNES регулярно информира обществеността за всички и всякакви НЛО факти и събития

- Русия разсекрети архив свързан с факти за НЛО включително и от периода на СССР

- Украйна публикува разсекретени факти за НЛО;

- Британското министерство на отбраната разсекрет архиви, сързани с НЛО, включващи правителствени доклади и разследвания на сигнали за наблюдения на странни летящи обекти

-Канада разархивира и разсекрети повече от 9500 документа, свързани с НЛО.

Изразявайки силно безпокойство от безпардонните и неадеквтни артикулации на самопроизвелите се и самоназначили се уфолози у нас относно фономена НЛО, ние, скромна група автентични изследователи на тази мистерия у нас, ви призоваваме да проявите загриженост и да информирате българската общественост за всички и всякави факти, събития и процеси свързани с НЛО у нас в България.

На основаниеЧл. 41., алинеи 1 и 2 от конституцията на Република България българските граждани имат право да бъдат информирани за всичко свързано с НЛО в България от архивите на държавните органи. Не само мислим, но и сме убедени, че подобна публична информация не се съотнася до националната сигурност на държавата.

Публично е известно че има, съществуват скептични организации и субекти, които дискредитират, иронизират и омаловажават достоверните и надеждно документира факти, свидетелства и състояния относно обективното съществуване на феномена загадката/ НЛО. Ние мислим, че българските органи и държавни институции имат, притежават архиви с документи, свидетелства и надеждно документирани факти за НЛО в България

Призоваваме ви да огласите всички сведения, свидетелства и документирани факти за НЛО в България. Обратното, мълчанието и безмълвието ви би било неоправдана информационна репресия към българската общественост.

С уважение, респект и надежда:

Българска уфологична мрежа vorazal46@abv.bg

Уфологичен клуб „Мъдромер“ navibalkanski@abv.bg

 ===================================