ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

КВАКЕРИ, НЛО, НПО, НЗО, ИЗВЪНЗЕМНИ И Т.Н.

ИМА ЛИ ЗАГАДКИ, КЪДЕ СА,
НЯМА ЛИ ЗАЩО ….!?!?

Малко уточнение за всеки и за всички тук. НЛО,НПО,НЗО са измислени съкращения от СМИ. Истинската същност на нещата всъщност трябва да се разбират като загадки около нас и с нас. Загадъчни непознати летящи обекти. Загадъчни движещи се подводни обекти. Загадъчни звукогенериращи обекти. Иначе казано около нас има стотици и дори хиляди регистрирани загадки, които до ден днешен нямат рационален отговор от т.нар. официална наука.
И така започва веселбата. НеЛеО /НЛО/ били неземни летящи и пристигащи от безкрая на Вселената обекти,машини и устройства за които до ден днешен никой никога, никъде не е предожил обяснение. НПО,т.е. неизвестни движещи се с огромна скорост подводни обекти без да може някой и никой до сега не е успял да ги обясни и идентифицира. НЗО, изключително интересни, документирани неизвестни звукогенериращи обекти, преди всичко в дълбоки планински пещери и в ужасните океонски дълбини. Ето тук е смехорията и веселбата.
Защото тъжно-смешно е твърдението на т.нар. наука че НеЛеО /НЛО/ и подобните изредени по-горе нямат сериозна научна стойност, ала в същото време уж сериозните научни формации и институции като НАСА и
Съветската космическа програма, сега, след разпадането на СССР преименувана в Роскосмос, винаги , по повод и без повод изразяват становища, мнения и оптимизъм, че все някога Космосът ще бъде овладян и всички свързано с „извънземните” ще стане достояние на Човечеството.
Да, ама не, казваше наш журналист през 1992 г.
Аз съм съгласен с неговата кратка реплика. Защото и аз по онова време казвах неуверено, а сега категорично, че едно нещо е НеЛеО /НЛО/, друго нещо са летящите чинии , а съвсем друга е материята Извънземни и извънземие, тук трябва да се разбире, че тази материя е мирогледна, тя е обект и предмет на философията.
Да, ама не, никой не пожела да разбере казваното от мен и всички СМИ продължават да си пълнят информационните обеми със манипулативни уж актуални информации, без да предлагат анализи, сведения за източника, без да се свенят да изопачават всичко свързано със загадките около нас и с нас.
Почти истерично и със заловещ мисловен апломб мярнах в Интернет сайт-писание на някой си Майкъл Б. Шърмър. Бил основател на американското дружество „Скептици” и главен редактор на списание „Скептик”. Бил тотален уфоскептик.Това преля чашата на търпението ми. Той може да бъде какъвто си пожелае. Нали янките са известни с прословутата си свобода на избор относно начин на живот, религиозно битие, социообществени прояви и прочие…Но, не приемам техните менторски уфонапътствия и указания, какво, как, и защо да допускам в дейнистта си като изследвач на загадките около нас и с нас. Все пак това е методология. Всеки трябва да се съобразява. А той, нашият герой Майкъл бил фундаменталистки християнин, но престава да вярва в съществуването на Бог по време на следването си, и не приема етикетите агностик, атеист и други. Изразявал резерви за тези определения затова предпочитал просто да бъде наричан скептик.
Е, добре !!! Така пожелал, така и се СЛУЧИЛО !
Скептичното дружество имало над 55 000 членове само в САЩ. А по света колко са се присламчили към тях, някой знае ли…!?!?! Ето тук е кошмарът. Тук е скрито всичко относно търсене на отговорът за НеЛеО. Именно тези скептици, които сменят, променат религиозните си и въобще концептуалните си /ако ги имат/ разбирания за света и загадките около нас и с нас, те са в основата, във фундамената на тоталната обезвереност на банално-мислещите люде по света, а най-много у нас, когато стане реч за загадки и специално за НеЛеО.
Прочие… в същото време докато се забавлявах със американските уфоскептици и слугите им по нашите географски ширини попаднах и на тъпото мълчание на нашите СМИ или по-скоро неглижиране на безукорно достоверните свидетелства за необичайни, необикновени и непознати на т.нар. наука явления, процеси, състояния от руски висши офицери – адмирали, командири на подводници и други военни функционери по време на СССР. Разбира се това не е новина, но новото според мен е продължаващото глуповото „обгрижване” с липса на внимание на всичко и всякакви сведения относно НеЛеО, които имат съветски характеристики. Русофобия !!!
Сега остава да ме изтипосат и като русофил. Не…еее, не така господа-другари нископоклонници на всичко което идва зад Океана. Много добре знам и познавам средствата им за масова информация. Дълги години следя, чета и анализирам техните информации относно НеЛеО и корелиращите необяснимости. Пълна скръб. Като се започне с лунната мистерия и се завърши с Папа Йоан XXIII се е срещал с извънземни, нищо друго не остава на баналния и жаден за информация нашенец, освен да използава цветисти български псувни.
Аз няма да анатемосвам, не желая да слагам конкретни епитети, не мога и нямам морално право да цитирам бг-колеги които споделят и подкрепят моето становище по долу. Защото освен морал и етика има и факти. Факти неопровержими, факти еднозначни и документални факти относно НеЛеО по света. Кой каквото иска да си мисли. Важното е да мисли с категориите на фактологията в областта на загадките и специално за безспорните и неопровержими факти и свидетелства относно НеЛеО.
Никак не е спонтанно решението ми да поставя в началото на писанието тук името на Владимир Ажажа.
1992 г. българското общество вреше, кипеше и гореше след падането от власт на Тодор Живков, респективно на БКП партията и структурите и по места. Но това е политика… а нещата за които иде реч надолу точно тогава избухнаха, взривиха се спонтанно. Свободата на словото, свободата спокойно да се изразяват мнения и становища, свободата при общуването. Защото по време на болшевизмът у на тези свободи бяха тотално притискани, подтискани, понякога подлагани на духовен терор. Именно тогава у нас свободно, но внимателно се появиха няколко групи авангардно мислещи българи, които публично обявиха приоритетите си в областта на непонятното и необяснимото. Създадоха клубове и реализираха своите мечти за свободно изучаване и изследване на загадките около нас и с нас. Точно тогава /11.05.1990/ в Русе, може би първи в България се роди уфологичен клуб с екзотичното название „Мъдромер”. Точно в тези бурни за страната ни времена през 1992 г. в Русе гост на начинаещите русенски уфолози бе Владимир Ажажа, популярен руско-съветски изследвач на НеЛеО. Нещо повече, бивш военен подводничар имал шанса да види с очите си изумителни прояви на подводно НеЛеО във водите на световните океани…
Владимир Ажажа пристигна в Русе пролетта на 1992 г. Разбира се съпровождаше го бащата на бг-уфологията Димитър Делян. Не е без значение да спомена, че препълнената кинозала /повече от 500 посетители/ посрещнаха В.Ажажа на крака с бурни овации. За целта на тукашното писание задължително трябва да спомена че в лекцията-разговорът му пред гражданите на Русе той деликатно и прекалено внимателно поднесе сведенията от своите и на колегите си наблюдения на подводните НеЛеО. Нямаше небивалици, нямаше иронии и обвинения към т.нар. наука за неспособността и да предложи обяснения за тези подводни чудеса. Той се причисляваше към тази група научни анализатори, ала много изискано и без никакви условности казваше, че вероятно това са подводни НеЛеО. Към днешна дата се разбира че не само той , а всички руско-съветски факти за подводните НеЛеО, подлагат на сериозна градивна критика представителите на т.нар. наука. Те знаят защо !!! Има десетки и повече публикации по този проблем.

отляво надясно: Д.Делян,Ц.Кардашев, В.Ажажа, И.Лазаров, Ст.Стаменов

Владимир Ажажа – завършил военно-морско училище, к.т.н специализирал аспирантура подводна хидроакустика, ветеран подводничар, доктор на философските науки:

„ В Каспийско море през 1968 г. нещо на вид на чиния излетя из под водата и след това отново се гмурна във водата като визуално се видя как това става- „като падащ лист”. В СССР по това време има цензура и подобни факти се игнориат. Ала на Запад тези непонятни и непознати факти все повече затрудняват тамошните експерти да определят какво е , защо е и залагат на версията че това са СССР подводни военни технологии, за което нямат никаква информация. Но, е факт и че през 1968 г. са изчезнали подводниците: „Дакар”- Израел, „Минерва” – Франция, и гордостта на янките подводницата „Скорпион”, безследно изчезна. …Характерното е , че в близост до тези необясними случаи са документирани мистериозни движещи се обекти под водата и над водата. Знайно е че през 70-те години има отявлена и открита конфронтация между СССР и САЩ. Точно тогава в НАТО се формулира проблемът – да се сложи край на провокациите на съветският подводен флот в териториалните води на страните на НАТО. И започват своите си разузнавателни дейности, които завръшват катастрофално….без никакъв резултат, загадката остава, до ден днешен.
Моето лично становище тук е същото като на Аристотел преди ХХIII века „Най-много се боя от равенството на неравните сили”. Янките се боят и страхуват от все още новите атомни съветски подводници. И какво от това…
В средата на 60-те години тайнствени подводници се появяват на най-неочакваните места. Очевидци подводничари разказват странни неща – често, когато тези подводници се движат ни оставят никакви следи Западната преса пиши и вдига идеологически шум:“Това са най-тайни руски оръжия. Свидетлите разказват в своите доклади : ”Изгледът им е изненадващ – те са метални структури с идеално опростена форма, подобни на елипси, дълги около 30 метра. Няма издатини, няма люкове. В някои случаи – в горната част на корпуса се виждаха отвори”.
През тези години конкуренцията между водещите сили е във всички сфери – от космоса до дълбочините на морето. Съветският съюз ускорява своя флот в океана. Един след друг се пускат в експлоатация подводници от ново поколение – ядрени подводници. Те не се появяват месеци и могат да изстрелват балистични ракети от всяка точка на световните океани. Американското разузнаване съобщава за медиите: „Има слухове, че руснаците в Каспийския море пртежавават някакъв специален таен самолет, който може да се движи както под водата, така и във въздуха“. Пентагонът сериозно обсъжда възможността за създаване на такова или подобно супер оръжие.
…В морето и океаните нееднократно са виждани „светещи колела”. Размерите им понякога са огромни, достигащи до няколка километра. Те могат да се видят дори от космоса. Де преместват, движат се много бързо.Яркостта, осветеността им на повърхността на водата е особенно и може да се види дори през облачността. Какво е това ? Светене на биологични микроорганизми във водата!? Но как да се обясни удивителната симетричност и огромната скорост при въртенето н тези свотлинни „колелета”, чиийто подводни лъчи пълзят по водната повърхност със непонятна и необяснима скорост! Микроорганизмите не могат да се движат с такава скорост. Нещо повече, пробите от молската вода показват че там няма никакви следи от светещ планктон. Беше направена историческа ретроспекция на загадката. Изясни се, че да се приписват загадъчните светещи колела на съвременните тахнологии, просто е невъзможно. Защото се оказва че светещите подводни колела-фигури в океана, както и излитащите изпод водата обекти се наблюдавани много столетия преди нас. Но… загадката остава!!!

Алексей Коржев, – командир на ядрена подводница

„През 70-те и 80-те години в западните страни премина серия от истерични публикации по темата, че съветските подводници идват от фиордите на Норвегия, там те се опитват да направят нещо или дори да инсталират подводни мини … „В крайна сметка се стигна до пряка противопаставяне. През есента на 1972 норвежците заедно с военни кораби на НАТО бомбардираха в дълбочина туристическа перла 200 км дълъгия Sognefjord. Четири дузини кораби и авиацията се опитват да изтласкат подводни нарушители на повърхността. Понякога тайни предмети се издигат под водата. Това е светлинна елипса, след което от дълбочината с невероятна скорост се появява дълъг тесен черен корпус. Скоро събитията имат изцяло нов обрат – над планините изведнъж се появяват жълти и зелени неидентифицирани летящи обекти, както и над фиорда – загадъчни „хеликоптери”. При най-високи скорости те правят немислими маневри, електронното оборудване на анти-подводни кораби е извънстроя. В резултат на това неизвестните и непонятни подводни предмети-обекти се измъкват незабелязано от залива.
През 80-те години писанията в скандинавските вестници приличат на военни доклади. Само за два месеца през 1986 г. непознатите подводници нахлуват в териториалните води на Швеция 15 пъти….”
Владимир Чернавин, адмирал на флота, през 1985-92. – Главен командир на съветския флот

„Те направиха така, че искаха да открият подводница в някакъв залив, да блокират този залив с вериги, да поставят мрежи, дори бомба … Поставиха последното модерно торпедо произведено от тях – за да унищожат тази подводна цел. Това торпедо пропусна и не удари никаква цел, но потъна. След това се организира цяла операция – това е най-тайно им торпедо. Извънземното нахлуване беше добре документирано – появи се сериозен международен конфликт. В резултат на тази истерия имаше някои ленти, записи на различни звуци, подобни на шума на подводницата. Тези шумове бяха анализирани, след което се оказа, че тези шумове нямат нищо общо с подводницата …Но западната преса продължава да играе със „съветската карта“. Норвежците и шведите, обсъждащи нарушителите на морските им граници, постоянно повтарят за“подводната ръка на Москва“.Пресата публикува снимки на странни звуци намиращи се на дъното на брега на Швеция. Те подозират, че са оставени от някои супер малки съветски подводници – танкове. Всички опити на съветски моряци да докажат своята невинност на загадъчните подводни предмети се спъваха в стената на неразбиране и подозрение. Пресата продължава да се огъва – те са руснаци, няма друг.И аз някак си събрах чуждестранни журналисти, отговорих на всякакви въпроси. Казах това пред журналисти – че аз, като командир на съветските ВМС имам призив към вас и чрез вас, към вашите правителство, така че ако можете хванете нашата подводница и я разруште, аз ще ви благодаря за това, Аз ще ви благодаря за факта, че ни унищожихте … Единственият изход за Запада е да унищожи, или дори по-добре, да улови поне една тайна подводница. Американските военни научни усилия тогава бяха насочени към подобряване на системата за откриване на подводници. И ситуациите придобиват напълно друг характер. Защото руските донесения вече изясняват проблема.
Игор Костев, капитан от 1-ви ранг, през 80-те. – командир на ядрена подводница

„По принцип, тя се появяват някъде след 70-тата, когато, като част от флота се появиха по-модерни подводници, оборудвани с по-модерни звукови средства. Когато ги слушаш, те, подводните звуци приличат на крякаща жаба или нещо подобно. Затова ги нарекоха „Quaker“, т.е., като жаба – .. която кряка, а след това изведнъж спират, а след това започва отново, насечено, без да се променя честота,период и прочие…”
Евгений Литвинов, капитан, председател на Комисията за проучване на аномалните явления RGS:

„Тези звуци – те имаха не само формата на дрезгави сигнали, но те бяха разнообразни по своя характер. Просто „кавакитата” по онова време, тия характерни звуци, се оказа, може би са били малко повече от останалите. Отначало това бяха единични наблюдения, но с времето се появяваха все повече и повече.
Комисията по изучаване на аномалните авления успя да събере хиляди случаи които се отнасят само до аномални явления в моретата и океаните и е интересно че 7% от тях ни препращат в дълбока древност и те могат да се намерят и видят в древни капитански рапорти, в корабните журнали, в морските архиви.В някой от тях се споменава за странни светлини в дълбините на водата.
Владимир Монастиршин, контраадмирал, ръководител на Международната асоциация на
ветераните-подводничари

Студената война – такова беше времето тогава. Нашата задача бе да се изправим срещу вероятния враг и да бъдем готови за бойна стрелба. Тя можеше да бъде под леда, може да бъде в Атлантическия океан, в Средиземно море, в Индийския океан – навсякъде по света. Западът търсеше навсякъде съветски подводници, но военните специалисти са изумени – откритите подводници понякога показват невероятни характеристики.
Лятото на 1967 година. Под Аржентинския кораб „Naviero“ безшумно и без да оставя следи под водата за четвърт час под водата имало светлина „пура“ над 30 метра. Нямало перископ, парапети, кули, надстройки – никакви изпъкнали части. От „пурата“ дошла мощна синьо-бяла светлина. Тогава обектът изведнъж се гмурнал, отишел под кораба и бързо изчезна в дълбините, излъчвайки ярка светлина под водата.
Американското военноморско разузнаване съобщава за привидно немислими неща: например, че неизвестните обекти имат качествата не само на подводници, но и на самолети! Те излитат изпод водата буквално под носа на анти-подводни кораби и се пренасят на свръхзвукова скорост в небето. Снимките на военни моряци се класифицират и отиват в графата „секретно” но граждански моряци от време на време споделят такива образи в СМИ.

Факт ! През лятото на 1962 г. край бреговете на Бразилия „Kaiba Sikhoro“ екипажът наблюдава странен летящ обект, който за секунди потъва във водата до кораба. Друг обект в същото време излта от водата и изчезва в нощното небе. Какво е това? Дали руснаците са в научно-техническата надпревара са отишли мнооооого напред – това си мислят янките?
Игорь Барклай, капитан 1 ранг, ветеран от разузнаването ВМФ СССР:

Анализите на наблюдаваните подводни аномалии и фантоми провокираха все повече съмнения, че това е военна техника. Скандинавците обяче все още продължаваха да се съмняват в нашите изводи. През 1995 г. шведския парламент създава специална комисия от видни учени със задача да търсят отговор на подводните мистерии. Тяхната статистика съдържа документи за повече от 2000 загадъчни подводни случая.Накрая също правят извода, че това огромно число на поздодници-призраци, тяхната маневреност и неуязвимост изключват дейност на обикновен днешен флот. Нещо повече, те са принудени сериозно да се съмняват в земния произход на тези подводни обекти.
Така с годините архивите се запълват с все повече и нови загадъчни наблюдения на подводни фантоми, но яснота какво е това до ден днешен. Американците също заявяват, че съветските подводници нямат никакво отношение към проблематиката.
Аврелий Никитинский, капитан 1 ранг, специалист по дълбоководни апарати -ВМФ РФ

До сега не са известни и познати подводни апарати които да се движат с такива огромни скорости под водата. Особенно на големи дълбочини. Знайно е , че колкото е по-дълбоко във водата, толкова по-голям трябва да е корпусът на подводния обект, но тогава остава малко място за пространствен капацитет и това е важен компонент за конструкторите. Въобще днес подводниците и подобните им апарати се движат на голяма дълбочина нормално със скорост 2 до 2,5 възела. Това е от порядъка на 5 км. в час. По същия начин стоят нещата и с т.нар. квакери, подводно генериращи непонятни звуци и сигнали. Всичко което са документирали нашите подводничари разрушава представите ни за тези обекти като нещо създадено от човешки ръце
Юрий Квятковский, вице-адмирал, в 1987-92 гг. – началник разузнавателно управление- ГШ ВМФ

Имах шанса и гордостта да бъда на бойна служба в екипажа на дизелова подводница някъде във водите на исландските острови.През деня – в подводно положение. През нощта изплуваме на повърхността освежаване въздуха в подводницата и главното – зареждане на акумулаторите.И тогава докато перископът се повдигаше командирът на подводницата бързо го обърна на 360 градуса, огледа хоризонта. Така също през 1972 г. ние отново изплувахме и аз оглеждах хоризонта. И веднага видях нещо непонятно. Над хоризонта примерно 3-4-5 градуса се виждаше нещо кръгло, по-скоро елипсовидно, но достатъчно голямо прецених аз.Луната беше в точно в обратна посока.А тово „нещо” имаше оранжево-червен цвят и създаваше неприятно потискащо психологическо усещане. Бих казал, че създаваше някакво специално усещане, чувство за страх. Искам да уточня, това не беше нито кораб, нито подводница. Това „нещо” беше някакъв обект на повъхноста на водата. Поради този специален и специфичен надводен обект който ние не можем и не бяхме в състояние да обясним взехме решение – нищо в журнала да не записваме. Потопихме се във водата и продължихме да изпълняваме бойни задачи”- изповед на Вице-адмирал Юрий Квятковский

Анатолий Комарицин, адмирал, начальник ГУ навигация и океанография- МО РФ:

Според мен всички тези явления които са регистрирани в океаните, в атмосферата и на границата между тях, американците също имат своя информация и знаят всичко за което изтича информация относно тези обекти. Те също са потрошили и време и пари да ги изучават и изследват, но засега всичко е засекретено, така както и при нас. Свръхскоростни подводници-призраци, тайнствени и неразбираеми „квакери”, фантастични фигури проектирани на повърхността на водата от дълбините на океанската шир, излитащи изподводата непознати обекти….Може би тези загадъчни обекти имат едно и също обяснение !? Някой знае ли !?Нещо повече, кой знае истината и кога обществеността ще я разбере !
Нито при нас /Русия, респективно СССР/, нито американците и която и да е друга могъща военноморска сила не са имали и нямат подводници развиващи скорост 280-300 км. Дори никой няма такива планове. Такива скорости може да има само при капитан Немо и неговата „Наутилис”. Вероятно това е и причината през 80-те години програмата за изследване на обектите „Квакери” да бъде закрита. Защо ? – това също е загадка свързана с подводните фантоми, заяви Владимир Ажажа в отговор на наше писмо-запитване относно загадката с тайнствените подводните обекти.

Българска Уфологична Мрежа
Уфологичен клуб „Мъдромер”
със съдействието на Иван Лазаров