ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

УФОАГНОСТИК ЗВУЧИ ГОРДО !!!

НЛО = НеЛеО =UFO =ПЕСИМИЗЪМ, ОТЧАЯНИЕ, ОБЕЗВЕРЕНИЕ, РАЗОЧАРОВАНИЕ, УНИНИЕ, БЕЗНАДЕЖНОСТ, ОБЕЗСЪРЧЕНИЕ, ТЪЖНО И ЖАЛНО, 2018 !

Почти 50 години /1970-2018/ съм в кочината наречена Уфология. Не се срамувам – гордея се! Защото през ония мътни и тъмни / 1944-1989/ за Бг времена ,та до днес вероятно не съм бил единствения който желаеше да разбере истината относно Великата трилогия „Вселена-Земя-Живот”. Осмелих  се да издирвам единомишленици и попаднах на прекалено интересни личности, вече преселени в неземното. Именно това ме мотивира да започна това писание. Защото, има неща които не трябва да се спестяват. Тогава всичко започна с тайни понякога явни и весели надежди. Имаше периоди със скрити очаквания да се появят някакви внезапни сведения за НЛО /според нас у нас в България правилното произнасяне и писане е НеЛеО/. Но, добре разбирахме, че „желязната завеса” преди всичко информационна, трудно може да бъде превъзмогната, преодоляна и търсехме всички и всякакви други инфоизточници за НеЛеО по света. Всуе…било е мечта.

Уточнявам, това беше време на тотален контрол в живота на всички и всеки българин. Вероятно само аз и неколцина приятели като мен у нас не подчинихме живота и мисленето си на „марксистко-болшевишката система”, респективно на тъпоинформационната „червена мъгла” относно НеЛео и другите загадки по света. Поради тоталното, повсеместното и опасното  „биг брадър” следене. При реализиране  на контактите си трябваше да ги извършвам директно очи в очи с всички мои нови НеЛеО-запознанства и недежни бъдещи приятели. И се започна. Няма, не съществува по-важно нещо от приятели съмишленици. Не бях сам, не само у нас, а и в чужбина. Имаше и други като мен, с изострено усещане за съществуване на загадки за които т.н. наука е безмълвна. Не, не беше безмълвна, често изригваше толкова много и с толкова тъпосмешни глупости, та предизвикваше бурни емоции…та до днес. Но,внезапно някой реши и демонтира  болшевишката политическо-соцална система у нас. Обстоятелство, което позволява сега да пишем и говорим необременени от клишетата на властващите тогава и досега уж научни спецтеории по загадките. Такива са и сега, има предостатъчно самопроизвелите  се уфолози, не само у нас, а и в чужбина. Това е друга тема. Тук намерението ми е да се поровя и разкопая невзрачността на днешната уж напредничава т.нар. наука  и до покажа невероятната и стерилност.

След многогодишни издирвания, справки, анализи и консултации за всичко свързано с НеЛеО, понасъбрах кураж и без нахакани претенции ми се прииска тук и сега да представя някой нещица. Уточнявам, става реч за информации, спекулации, манипулации, откровено тъпи сладникави факти, претенциозни сериозни уж сведения от някакви изтекли държавни сведения за всичко свързано с НеЛеО. Особенно в уж напредналите технологично държави по света. Не желая и нямам никакво желание да предлагам подробна фактология. Тя е толкова очевадна и очебийна, та всеки грамотен човек ако пожелае може да си припомни или да разбере уж новите информации за НеЛеО от тотално всички СМИ. Това правех и аз в продължение на 30-40 г. И какво от това…нищо, или почти нищо. Ала веднага се подсещам, как известния бгфилософ Иван Славов-„кича” ме убеждаваше през 1990-91 г., че вероятността,  по-рано а са ни лъгали за феномена НеЛеО, а сега след т.нар свобода на печата и словото ни предлагали истината, в никакъв случай тази вероятност не е по-висока от вероятността, че сега ни лъжат, а тогава са ни казвали истината. И именно тези философски размисли ме разбиха до състояние в което от откровен оптимист, вярващ тотално и безпрекословно в науката и научните публикации относно НеЛеО, аз бавно, постепенно и необратимо се превърнах в олицитворение на изследвач на НеЛео мистерията. А днес вече заразен от вируса на песимизма, отчаянието, обезвереността, разочарованието, унинието, безнадежност, обезсърчение съм тъжно-жалък самотник в нашенската бг  НеЛео общност. Тотален уфоагностик. Защо…?…нямам отговор.

Прочие…имам и ще го напиша без свян и съображения. Когато човек се потопи в мътните води на НеЛеО сведенията не само е у нас, а и по света, някак си незабелязано и неизбежно с течение на времето започва да се гневи на себе си, да анализира ентусиазмът си, надеждите си, очакванията си и натрупаните сложни взаимно изключващи се и противоречиви  информации за всичко свързано с НеЛео по света и у нас. Така е и сега!

Нищо ново вече повече от 40 г. откакто съм в това блато. Блато в което сам неусетно затънах и потънах. Първо- през 1990 г. съдадох русенския уфологичен клуб„Мъдромер”. Истинска радост на духа. Ентусиазъм, приятели, съмишленици, сбирки, срещи, експедиции, международни комуникации, обмяна на опит. Общуването с малцината нашенски изследвачи на НеЛеО и всички корелиращи с този феномен факти, събития и състояния мотивира нова инициатива. През 2001 г. след многобройни разговори със съмишленици, умувания и оценка на нашенската бгуфоситуация относно не само тоталната липса на класически научни становища, позиция и отношение въобще към всички и всякакви загадки около нас и с нас, но специално към НеЛеО, закономерно и спонтанно реших че е потребно да има и някаква Бг организирана система за изучаване и изследване на феномена НеЛеО у нас. Така с общото съгласие и оценка на обстоятелствата, от представители на 11 поместни клубове в големите Бг градове за изучаване на НеЛео на 11.05.2001 г. в Русе бе учредена и надежно протоколирана организацията „Българска Уфологична Мрежа”. И уж нещата потръгнаха, но се появи извечния егоизъм и мнителност всред нашенци, та поради това след 2010 г. реших да се оттегля встрани от това национално „уфообразувание” за чието създаване положих неимоверни усилия, но не би, та до днес. Пак и отново ще повторя казаното в началото и по-горе, И какво от това!? Нищо!!! Някой прави клубове, организации, изхабява нерви и надежди да създаде нещо полезно в България и изведнъж се появяват самоназначени бгуфолози  накичени с научни титли, които разрушават всичко и навсякъде когато и където се появат, особено в бг СМИ. Тук сега и веднага желая да илюстрирам това си твърдение:

Някой си проф. Лъчезар Филипов /31.05.2016/казва в интервю: http://retro.bg/prof-lchezar-filipov-barak-obama-krie-strong15-izvnzemnistrong_7241.html

„…В Италия дойде физикът Стив Басет, който оглавява световноизвестната организация „Муфон“…”

Най-мекото и лекото нещо, което не желая да произнасям високогласно, е срам, позор, потрес и уфологичен отврат от подобна неинформираност, от откровено незнание, от опасна НеЛеО простотия,  все неща които имат една цел – манипулация и  дезинформация. Защото аз като избран от САЩ  за представител на MUFON в България, категорично и информирано знам, че Стив Басет НЕ оглавява тази най-голяма и авторитетна световна  НеЛеО изследователска организация.  Той е някакъв уфоактивист и изпълнителен директор на Paradigm Research Group –САЩ. Вероятно за тамошните мащаби той е уважавана и авторитетна персона, но някак си не е адекватно тук по нашите геоширини някой си бгпрофесор да го обявява за такъв какъвто не е. Жално и тъжно за такива „професори”. А иначе си е доста смешно и весело.

         Уточнявам…шеф и изпълнителен директор  MUFON-САЩ е  Жан Харзан, /Jan C. Harzan – Executive Director Mutual UFO Network/. Ще е голям грях и почти уфоманипулация ако не направя това пояснение.

Професор от БАН /пак същия смешник/хвърли бомбата: Над 80 вида извънземни щъкат между нас София, България 25 Март 2018:https://www.blitz.bg/lyubopitno/nauka-i-tekhnologii/profesor-ot-ban-khvrli-bombata-nad-80-vida-izvnzemni-shchkat-mezhdu-nas_news588516.html

„На земята сред нас бродят между 60 и 80 типа извънземни същества, заяви пред „Телеграф“ проф. Лъчезар Филипов от БАН, позовавайки се на сведения на очевидци. Някои от съществата са малки, други големи – с ръст около 2 метра и половина. Това обяснява и голямото разнообразие на НЛС, смята проф. Филипов. Според него е възможно да се крият във водата и да имат бази на дъното на океана. Филипов подчерта, че не е виждал НЛО, но вярва в тях /И.Л.уточнявам че вярването  е приоритет на религиозните доктрини/. Преди време той имал среща със свой колеги в Мексико. „Донесе снимки на една мумия, която е в музей“, разказа Филипов. Тя била висока около 60 см, а анализът на ДНК-то показал, че то не е човешко. Съществото нямало лакти, било с по-малко ребра, а главата му била прекалено голяма.“

Ето това последното извади от равновесие много  мои приятели, колеги тотално любящи науката и отявлени скептици. Питат ме, възможно ли е в БАН да има човек , който да пропагандира заради финикийски знаци НЕЩО , за което в цял има много читави изследователи, които все още не могат да представят автентични, надеждни и взаимно непротиворечащи си документи. Изпадам в безтегловност, когато не мога да предложа конкретен отговор на тези хора ! Защото опитността ме научи да „спра топката посред игрището” и  да разбера възможно ли е да се вкара гол сега във врата отсреща!….Но….тук и сега ние не играем „еврофутбол”. Налице е една огромна и опасно платена спекулация, манипулация и дезинформация с непонятна уж , но съвсем прозрачна цел – да се внуши на света всичко което е възможно за „летящите чинии” и свързаните с тези кухненски пособия някакви извънземни. Извънземни !!!

Имах възможност да кажа и дори да напиша какво знаят и могат да покажат оправните уфолози у нас и по света. Ала СМИ не се интересуват от читавите изследвачи. Залагат на увеличаването на тираж и посещение в сайта.

Това е положението. Тъжна работа. Факт !!!

 

Именно такива псевдо информации и псевдо уфолози не само у нас – като цитирания по-горе, а и по широкия свят- именно тези смешници,които никога не са излизали от шефкабинетите си, никога не са ходили „на терен”, никога на са общували с автентични свидетели на НеЛеО, те никога няма да опознаят и разберат истината за тази извечна загадка пред човечеството, единствено и само защото са оплетени от паяжината на т.нар. наука днес.Това ми твърдение е облечено във автентични факти. Публикувал съм ги. Нещо повече, имал съм късмет и съм ги изричал в бгТВефир. И какво от това….!?!?! Нищо…!?

Баналния бг консуматор на НеЛеО новини и  истини за всичко свързано с тази извечна загадка продължава да вярва на артикулациите на разни измислени и самоназначени уфопрофесори, не само у нас, а и по широкия свят, които едновременно с материята свързана с НеЛео са и спецове по „извънземните”, въпреки че този проблем е философски и мирогледен. Не е лъжица за всяка уста – казвам и твърдя това – защото имам многогодишен поглед, наблюдения, анализ и оценка за всичко относно НеЛеО.

По моя преценка и оценка, а и анализирайки днешните ужасни и зловещи публикации, „факти” и умни фото-видео „автентични” обекти относно всичко свързано с НеЛео и някак си задължително имащо иманетно отношение с Извънземието, реших че е добре да покажа нещата от гледна точка на човек имащ опитност и имащ какво да сподели.Уточнение…, категорично отказвам да цитирам имена и етнически произход на узурпиралите истинската уфология.Няма извинение за това ми отношение.Аргументът е скрит единствено в тайнствените, мистериозни изчезвания на истински и автентични уфолози. Ала що се отнася да нашенските, местните прояви на пенкилерство в областта на уфологията, няма да се посвеня да спомена и конкретика.

Вероятно ще бъде добре в началото да заостря вниманието към първото в страната ни добре организирано със съдействието СМИ посрещане на Извънземни на русенското летище край с. Щтръклево –  11.09.1995 г. Искам да внеса леко пояснение. Аз и моите съмишленици занимаващи с НеЛеО у нас не бяхме допуснати до СМИ. Защато добре знаеха нашите находки, анализи и квалификация за рецепиентите, които внушаваха повсеместно че информацията им за кацане на извънземни е уникална и неразбираема за баналния българин -защото тя информацията им била ментална…!? Какво и как артикулираха, беше публикувано в СМИ. Никой, абсолютно никой не пожела да се позове на уфоизследвачите. И така масовия човек беше подготвен – манипулиран и заблуден до състояние да бъде тотално безкритичен към това което му внушаваха медиите. И на уречената дата тогава на русенското летище пристигнаха  около 3-5 хил. българи в очакване да бъдат първите видели и посрещнали извънземни. Всичката годна за сайта информация съм я публикувал :    http://bufonet.org/?p=2784…, а особено внимание заслужава внимателното и прецизно гледане на професионално направения видеоклип от русненски уфолог от клуб „Мъдромер”

Ала тук мисля ще трябва отново и пак да спомена тотално психарските и неадекватни сведения от хора информиращи ни за извънземно посещение, които пък услужливите медии тиражираха без капка професионалност и срам от бъдещето. А то това „бъдеще” е тук и сега. Тук ще цитирам само двама „велики” български уфолози и  какво са родили техните мислителници. Изборът ми не е случаен. Така е защото именно те имат най-голям принос при спекулирането, неадекватно информиране и манипулиране на днешните българи, жадни за информация относно НеЛеО, извънземни всичко свързано с тази тематика.

Единия, някой си Кубрат Томов беше завладял националните телефири, поучаваше старо и младо как е написал книги с ужасно велики прозрения, но т.нар. наука не го признала. Дори ако имал пари, можел да кандидатства за нобелова награда и признание !?. А ние мислим, че съдбата е пожалила бгавторитета ни. Този „велик бгмислител” сам каза в едно тв-интервю и призна  че бил отвличан от извънземни 2-3 пъти. Та в случая е интересно да поразсъждаваме дали е потребно да бъде занимавана целокупната ни малка държавица с психобълнувания на подобен екземпляр. Отвлечен, отвлечен !? Добре!? И какво от това…!? Питам се защо всички ние допуснахме  вирусът на уфолудостта да  обсеби нормалните люде у нас. Нищо друго. И досега никой не е доказал отвличания и подобни извънземни екзотики… Ала нали, да не изоставаме от откачените, психарите, и лудостите на Запада. Нещо наподобяващо отпушване бутилката на духът ни, който беше капсулиран  и смачкан от юдоболшевишкия режим у нас почти половин век. Резултатът бе нулев и извънземното отвличане на този бгпсихар единствено и само провокира още повече тоталния присмех и ирония към автентичните уфоизследвачи у нас. Тогава  хората казваха, ето този К.Т.  е истинския авторитет по тези въпроси. Ужас ! Нещо повече, създаде се ситуация в която зараждащата се уфология у нас и малцината всеотдайни и читави уфоизследвачи да бъдат дискредитирани и недопускани до трибуните на СМИ. Тъжна, вярна, но и зловещо смешна ситуация. Ала роди  тотално ялови плодове в упознанието.

Другият случай е с по-сложна конструкция.Известния тв-водещ днес проф. Стамен Стаменов  е главният движещ механизъм в популярната у нас одисея „царичинска дупка”. Но, въпреки катастрофалната за военните история, той е изумително откровен :”Изкопаната дупка край Царичина е абсолютна грешка. Това е просто една дупка. Аз дадох на военните картината /картата-И.Л./, която ми даде екстрасенсът Димитър Кекеменов”.

В интервю от 13.10.2005 г. той артикулира и следните историческо-важните  анализи: „Твърдя, че съм единственият на Балканите, който се занимава професионално с паранормални явления. Случвало ми се е няколко пъти да вадя дух от деца./И.Л.!? Близките ни изчезват, на година около 400 човека у нас безследно изчезват. Сто от тях, да кажем, са отвлечени за донорство, други сто са убити, а останалите двеста къде са? Истината е, че извънземни цивилизации черпят от нас генетичен материал и би трябвало полицията и следствените отдели да имат специална графа “отвлечени от НЛО”, както на Запад съществуват прословутите “Досиета X”. На земята се води война за овладяване съзнанието на хората с ултрамодерни технологии, за които човечеството дори не подозира, че съществуват и си мисли, че са само фантастика. Целта е човечеството да се постави под пълен контрол. Тайни общества на земята служат на сили от Космоса, които само ни вредят. Причина за тежките болести много често са енергийни вмешателства в биополето. 80 процента от българите са отчаяни от традиционната медицина и търсят помощта на екстрасенси и знахари.”

Има и още фундаментални неща изречени от негопак в някакво интервю:http://bradva.bg/bg/article/article-63869#.WqqYIbiurLs :…„Проф. Стамен Стаменов беше първият българин, който ни запозна с двата вида извънземни.Едните са добронамерени, а вторите – не. Земята векове наред била управлявана от лошите извънземни, наречени рептили, които са победени от Галактическата федерация на светлината и сега влияние върху нашия живот оказват само добрите.” /И.Л. !?/https://astroartis.com/forum/index.php?topic=348.0Стамен Стаменов: Земята бъка от извънземни, опитват се да я превземат…/И.Л.!?/ „Прочие искам да поясня, че нямам намерение да правя преглед на всички и всякаккви световни в това число и на български СМИ-извънземни смехории. Който има изследвачески дух и желание може да стори това. Има предостатъчно информация, кой, къде, кога, как е видял, документирал и прочие извънземни ужасии. Който иска да „яде предъвкана извънземна СМИ-храна” няма да му преча,но препоръчвам и подсказвам, къде, кой, как и защо тиражира тези смехории и прочие….Но, българската извънземна следа преди повече от 25 г., не мога, дори не знам как може да се пропусне в тази публикация. Без никакви  угризения , съображения и местно-патриотични щения ще предложа още една извънземна еквилибристика. СРАМЪТ, ПОЗОРЪТ И ПАДЕНИЕТО НА РУСЕ11.09.1995 : посрещане на извънземни село щръклево-русенско оригиналът тук:http://bufonet.org/?p=2784

„Гостите от бъдещето идват с обич и мир с обич и мир трябва да ги посрещне и България. Според последната информация, получена от „звозд-линията Риверсу-Сеуейн, Радка Трифонова“ на 23 август 1995г. в 11 часа българско време преди обяд, от космодрума на Междугалактическия център АДИМИ (република Вестуми, планета Криси, съзвездие Цефей) излитат 8 космически планериса, изпълняващи научна родова мисия „Венерата“. И още: …”Целта на мисията е да се изчисти и запои атомното изригване между Стара планина и Средна гора в обсега на селищата Крижава, Сенар, Любица и Царичина дупка. Космическите планериси ще изминат разстоянието от Криси до Земята, измерено с галактична мярка „34 светлома хилом в Кария“ в продължение на 19 денонощия. На русенското гражданско летище Щръклево те ще пристигнат на вече обявената дата – 11 септември в 11:00 часа българско време, преди обяд, 1995 г. Планерисите с които пътува 140-членна делегация, включително и 40 деца са пътнически от типа „АУМ“-кораби предназначени за приземяване. (За разлика от типа АУА, които са изследователски и не кацат на земята, неправилно наричани НЛО!) Корабите от типа „АУМ“ имат форма на чинии, използват протонно (кум) гориво и се движат със средна скорост 7,666 км/сек….”

Убеден съм че дори непосветения във всички и всякакви извънземни „фактологии”, научно-професорски    и апокалиптични идиотизми, последното цитирано тук трябва окончателно и завинаги да реши :

-  кои са лудите, тези, които имат целенасочено предоставена СМИ-трибуна откъдето свободно артикулират извънземни кретенизми

-  или онези които безвъзмезно, оттдадено, от много години изследват, изучават и квалифицират неясното, необяснимото и непонятното около нас и с нас без никой да им предоставя трибуна – автентичните уфолози

-  а може би лудите за връзване са онези, които чрез своите ялови професорски теории и още по-стерилни си наследници изпълват интернет с идоитизма, че уфология няма и уфолозите са откачалки……..

Добре…дори да се опитам да коментирам всички уж „факти за извънземни” произведени от НеЛеО –  негодници у нас и по света, какво ще се получи. Нищо!!! Вероятно бих написал колко страшно пагубно за уфологията е, че в инфопространството не само у нас все още има хлевоусти изследвачи на НеЛеО, респективно на Извъземието и извънземните.Факт !!!

Поради предложения тук знаменателен русенски случай ала и поради тотален отказ от коментари в Нета за него , аз мисля, че ще е по-изискано и непретенциозно, ако  предложа на всички посетители тук да направят свой анализ на нещо, което засега няма коментар никъде. Априори допускам,че може да се появят подмятания, че става реч за фотошоп и прочие…. Казвам отдавна и твърдя, че да се отрича нещо, може всеки, ала да се опровергава е нещо съвсем друго. Така ще могат да разберат всички, къде са самите те,  има ли ги, къде са извънземните!? Къде са автентичните изследвачи на НеЛеО, Извънземните, Извънземието и прочие неизвестности по света и у нас. Това не е тест. Това  мое предложение е с идеята да провокирам всички консуматори на готови „факти” дали не е време да се замислят относно това което им предлат от СМИ относно НеЛеО и всички и всякакви „факти” за извънземни отвличания и прочие глупотевини. Тук в края на тази предлаганата от мен внушително-пленяващата публикация има видеоклип в края…:http://www.news.com.au/technology/science/space/theyre-real-and-contain-hidden-messages-scientist-says/news-story/05f450e958f71dac46a2a61f47968f16

Иначе казано….всеки и всички вие  имате право и дори притеснително задължение да анализирате видоклипа. Едва и след това можете да правите оценки  и квалификации кой, кога, как, защо и трябва ли да влудява, да ошантавява любознателния, любопитния човек !!! И вероятно е добре след това да си отговорите на въпроса, дали някой няма мръснишката идея да опростачва масовия човек.  И къде е мястото тук на автентичния, доказан и адекватен на уфофактологията изследвач у нас и по света. Моят отговор е еднозначен и категоричен…всичко свързано с НеЛеО, респективно с уфологията и уфоизследвачите е политизирано и поради тази причина всичко свързано с неясното, необяснимото, непонятното и загадъчното е обсебено от т.нар. учени, сериозно и финансово  обгрижвани от властниците. Така си улесняват безпроблемно управление на обществото.

Това е матрицата. Това усетих, разбрах и проумях след дълго пребиваване в света на уфологията. Това е нещото, които с днешна дата породи у мен непреодолим песимизъм, непонятно уфоотчаяние, обезверение относно уфологичните истини, тотално разочарование от личния ми уфоентусиазъм отпреди мноооого години, някакво неообяснимо униние и безнадежност съпроводени с изследователско обезсърчение относно всички и всякакви „сензационни” новини, съобщения и факти свързани с НиЛеО. Тъжно и жалко, но истина !!! Спонтанно реших да илюстрирам уфоотчаянието си с изображение  в Сикстинската капела /Ватикана/ /5011 г./ наричано стенопис на Микеланжело. Прекрасно зная, че автентичните и заслужаващи доверие уфолози знаят този факт, но мълчат, спотайват се и кротуват без да изкажат своите си становища и конкретни анализи.Причината?!…не желаят да им бъде спряна дотацията за „уфоизследванията”. Та се питам…уфоизследванията само „пари” ли са…има ли и къде са иновациите…има ли неортодоксални, невписващи се в научните догми хипотези, предложения, анализи и квалификации които могат и ще решат тази извечна загадка приела гражданственост като НЛО, а според нас трябва да се изрича и изписва като НеЛеО.Тук веднага ще направя важно уточнение. Светът е вървял и върви напред единствено и само на базата на фундаментални открития и изобретения. Естествено направени не от академичните т.нар. учени, а от дилетанти. Тотално всички и всякакви открития и изобретения от най-древни времена та до днес са дело почти винаги на анонимни изследвачи откакто свят светува. Естествено че днешната т.нар. наука си измисля  на кого от техните мекерета да припише някака новост изобретена и открита от някакъв „дилетатнт” според тяхната смъртоносна терминология. Бгфилософът И.Славов е написал блестящо изследване /книга/ с още по крещящо заглавие „Дилетантизмът”. Нищо не може да се притури към негови безпардонни квалификации и диагнози. Лично аз се осмелявам да препоръчам на всички нашенски уфоизследвачи, преди да артикулират по твпредаванията различните си смехории, да се запознаят с творбата на този знаменит наш изследовател. Вероятно ако прочетат повечко сериозни книги и уфологията ще спечели.

Главно уфоскептиците, нездравомислещите и антиуфонастроените медии отдавна водят унищижителна война срещу уфоизследвачите, всички сериозни изледователи на непонятното, неизвестното и необяснимото. Особенно враждебни и нелицеприятни са  днешната уж сериозна т.нар. наука, която винаги и повсеместно тиражира тезата си, че уфологията е нещо несериозно, незаслужаващо научен интерес, а уфоизследвачите са едва ли не луди за връзване. Това е фактологията. Това е констатацията. Това състояние е валидно с днешна дата. Именно поради това няма да навлизам в дебрите на конкретиката на анти уфологията.

Но задължително ще покажа два фотоса и вероятно само тези илюстрации трябва да пометат и изпратят антиуфологични „воини” в кошчето на историческия боклук. Защото за да бъде опорочена и обругана картината /стенописа/ „Сътворението на света” сътворена, нарисувана от великия Микеланжело Буанароти в Сикстинската капела /Ватикана/, …да,   наистина  е потребно някой „да ти бръкнал” дълбоко в мозъка, в съзнанието, да скверниш великото изкуство, а защо някой да не е бръкнал в джоба по стария изпитан финикйски обазец на фотошопиралия  идиотизма със „Сътворението…” Гадовете и мръсниците имат дълбоки джобове. Особенно уфоскептиците. Тук всеки нормалномислещ студент по българска филология може да си измисли тема за интерпретация на световната и тъжната нашенска уфология. Защото днес всичко свързано с малцината наши сериозни уфоизследвачи е в категория сарказъм, ирония и тъпи „Стършел”-селски шегички. Тук спирам, защото ми идва на ум притчата, че многословието понякога  става пустословие.

Но…няма да забравя да спомена нещо интересно и важно. Аз и малцината мои приятели и колеги – многогодишни бгуфоизследвачи – вече тотално и необратимо се превърнахме в уфоагностици. Причината е скрита в идиотските и кретенясали информациии относно всички и всякакви съвременни сведения за НеЛеО и корелиращи необяснимости. Което ми дава основание, смелост и убеждението да кажа откровено:УФОАГНОСТИК ЗВУЧИ ГОРДО. РАДВАМ СЕ ДА СЪМ В ТАЗИ КАТЕГОРИЯ.

Едва ли, а вероятно няма друг художник който да е направил по-изискана, по-разбираема и по уникална картина от „Сътворението на Адам” на Микеланжело в Сикстинката капела. Повече от 500 г. вече, историци, критици, художници, скулптори, атеисти, теолози, туристи и случайници пишат, анализират и глаголят всевъзможни впечатления от това изумително и стряскащо творение. Но…никой никога не се осмелява да низвергне изображението и авторът му.

……………………..

Ала ето по-долу една безпардонна кретенска фотошоп-изработка на някакви идиотизирани днешни уфонеграмотници, които ми изпратиха това чудовщно изображение във връзка с моя/наша публикация тук „НЛО, ИЗКУСТВО, ХУДОЖНИЦИ”. Те вярват в извънземни, вярват във второто пришествие, вярват на информацията на СМИ за похищения на човеци от нечовеци, вярват на всякаква сдъвкана информационна храна, която им предлагат всевъзможните жълти инфоиздания и публикации. Но те не желая, не могат, нямат капацитет да погледнат и видят по-напред от носът си, ако и когато има друго стоновище, друга, вероятно по-напредничава концепция. 

Но са усвоили интернет-фотошопа и изпитват неистово злорадство когато направят реплика на вече казано и написано… Прочие аз съм изумен, потресен и почти шокиран от категоричната им липса на интелигентност. Отказвам да правя каквито и да е повече анализи на това чудовищно издевателство върху шедьовъра на Микеленжело. Желая да внеса малко уточнение….уродите фотошопирали „Сътворението на Микеланжело” атакуват главно извънземните и  Извънземието, респективно нашите/моите непопулярни възгледи относно тази материя. Надявам се че ще настъпи ден, време, в което такива и подобните им няма да могат да идевателстват с никого по никакакъв повод.

        Защото Извънземието, Извънземните, многобройните древни изображения на обекти, наподобяващи масово налаганите и кой знае защо възприетите днес „летящи чинии” и особено информациите от митовете и легендите от всички краища на планетата ни. Именно те трябва да се изучават и изследват обективно, без научни и други предубеждения. А всички и всякакви отрицатели, хулители и съставители на фотошоп изображения относно „ летящи чинии и подобна кухненска посуда”, зелени човечета и други подобни смехории никога няма и не могат да бъдат обект на сериозен уфокоментар.

 

Иван Лазаров:

Създател уфологичен клуб „Мъдромер” – Русе  /1990 г./

Създател „Българска Уфологична Мрежа” /2011 г./

 

По независещи от нас причини „опцията“ коментари е блокирана. Всички реплики, критики, отзиви, становища
изпращайте тук :vorazal46@abv.bg