ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЛО И ДРУГИТЕ ЗАГАДКИ

СЕНЗАЦИОННИ АФРИКАНСКИ ЧУДЕСА, НЛО – ПАЛЕОФАКТИ, ФЕНОМЕНИ, МИСТЕРИИ, ЗАГАДКИ ИЛИ НАУЧНА ИМПОТЕНТНОСТ

Оказа се, че изследваческия екип на уфологичния русенски клуб “МЪДРОМЕР”, освен приоритетните си занимания с извечната необяснимост за непонятните обекти, тела, състояния и процеси, които стават в небето над главите ни, отскоро прояви и здрав интерес към един още по–мистериозен феномен, но този път той е на земята. Кой знае, кой, кога и защо са го кръстили с името “струкура Ричат”  /на английски се пише  “ Earth’s Richat Structure/ , но е факт, че тази загадка се намира в пустинята Сахара в близост до град Удан, Мавритания. Първата снимка е направена от американски сателит в космоса и е публикувана на 22 октомври 2002 г. според насасъобщението – “Earth’s Richat Structure – Landsat 7, USGS, NASA”. Прочие, не се разбира защо руснаците употребяват и наименованието “Гуэль–Эр–Ричат”, като пояснение в някой публикации.

Но ние мислим, че е важно да се знае какво мислят и пишат хората от НАСА, поради това тук представяме краткият им коментар, който може да бъде видян в интернет пространството. Според тях, Ричат структурата е лесно видима и забележима от космоса, тъй като представлява непонятно кръгово образование в пустинята и е с диаметър 50 км. В началото са мислили, че това е някакво древно вулканично образование, но поради това, че повърхността е равна и липсват характерните куполовидни или кратерообразни пластове, предлагат   обяснението, че вероятно няколкото концентрични кръгове на структурата са резултат от ерозийни процеси, а възрастта на образованието вероятно е 500-600 мил. години. А защо Ричат-структурата има идеална кръгова форма си остава загадка, мислят и пишат запознатите с феноменалната мистерия! Е, разбира се, че е по-приемливо да признаеш загадка, отколкото да проявяваш твърдоглавие и патологичен скептицизъм към алтернативни становища, защото вече мислещите хора се наситиха на отрицатели, всезнайковци и “експерти” които винаги имат готов отговор за каквато и да е загадка. Спътниковите снимки са на базата на т.н. “ефект на топлинните емисии и са направени с радиометър ASTER “. В топографската реконструкция на спътниковите снимки, цветовете  са: кафяво-скала, жълто/бяло-пясък, зелено-растителност, синьо-утаечен материал. И така с това приключват официалните научни информации. За сега.

Ала има и коментари, има и категорични мнения и квалификации, които са областта на свободните съчинения и научно-словестни гимнастики. Поради което ние мислим, че сме изправени пред една голяма загадка, африканска мистерия и Сахарски феномени, защото изнамерихме и  открихме още и  неизвестни обекти, като избродихме с помощта на Google earth цялата пустинна Африка. Тук ще приложим снимки на някой от тях, които не отстъпват по импозантност и загадъчност, като тези от съседните на Мавритания държави Мали и Алжир.         Но….остава да виси във въздуха един голям въпрос, къде е весдесъщата “т.н.наука”, как е възможно да ни облъчва с всевъзможни обяснения, пояснения и тълкувания за сателитни снимки на Луната, на Марс и на Венера, а тук на родната ни Земя, има някакви си кръгове и тя мълчи като недокосната мома и се задоволява с инфантилни догадки? Къде е мощният научен метод и небезизвестния научен инструментариум, къде е интердисциплинарния научен подход, къде са научните изследвания и анализи, а и защо онези с титли, сан, пост и власт над нашето мислене са оставили нещата в ръцете на лаиците и дилетантите? Защо “т.н. наука” мълчи?, а може би е по-добре , защото ни спестява лицемерие и арогантност, ако изрече пак някоя велика и тъжно-смешно-глупава истина!? Но, трябва да се знае, че истината не е субстанционална и поради това никой не може да си я присвоява и манипулира.

Мислещите хора вероятно имат право да изказват подозрението, че днешната “т.н. наука” е изпаднала в своеобразна импотентност, а ние пък мислим, че това съждение  е обаятелна и качествена интуитивна догадка. Надяваме се , след публикуването особенно на снимките, да се намерят хора, които ще се позамислят, дали имаме право да изказваме публично размислите си във връзка тази загадка , а и не само за нея. Защото находките на нашите уфолози наистина са смайващи, което става видно от приложените тук илюстрации и поради това сега и тук му е мястото да кажем, че са абсолютно вярни хипотезите за съществуването на високотехнологично развити цивилизации в древното минало по земното кълбо и нещо повече, все повече са фактите в това число и тези които показваме за първи път у нас като аргумент и доказателство, че НЛО съпътства човечеството откакто то съществува. Защото какво друго са десетките и стотици изображения на НЛО в една от класическите си форми подобни на медуза в дивата и девствена африканска пустош, наречена пустиня Сахара, освен  автентични артефакти и доказателство за древните НЛО –реалности, а по наши изчисления някой от изображенията са  с размер около 300 и повече метра от връх до връх. Според нас пълна смехория и признак на мисловно безсилие са някой подхвърлени от африканските археолози обяснения за безпардонните НЛО-изображениия, че били символи на мюсулманската религия, т.е. месечината-луната или още по тъжното допускане, че било изображение на волски рога, а човек се стъжава още повече, като като прочете допускането им, че всичко приличало на обикновен боен лък.

Ала смайващото в случая е, че структурите Ришат и НЛО-изображенията се намират в съседство и са ситуирани в западната част на пустинята Сахара, където се продполага , че преди 8-10 хил. години е било гъстозаселен зелен район,където е кипял цивилизован живот, вероятно прототип на описаното от Платон за Атлантида и  загиването на тази цивилизация.

Забележителното, а и  най-впечатлителното е , че всички НЛО изображения са в каменно-пустинната област и поради това са останали векове и хилядолетия запазени, въпреки че и тук ерозийните процеси са си свършили работата, ала наистина има оцелели артефакти и то в смайваща графична образност.

Естествено, че сега се очаква да се появят пенкилери, които ще отричат, заклеймяват и анетемосват уфологичната находка и със сигурност ще се избълват писания, че това прилича на старата шапка на дядо ми или на чадъра на Робинзон Крузо.

Проблемът е, че със сигурност спецовете от Google earth знаят, виждали са и е невъзможно да не са направили анализ на фактологията, която ние сега публикуваме за първи път и затова питаме, защо и кому е нужен този информационен  филтър и докога ще го има. Прочие… друга наша находка е нещо прелюбопитно и се намира в монголската пустиня. Ние засега нямаме никакъв коментар, защото може би вече платото Наска има конкуренция или е нещо още по-загадъчно.  Поради това, убедено твърдим,че докато филтровото  обстоятелство не се промени ще ама мистерии, загадки и всякакви феномени.

Главен кординатор на “Българска уфологична мрежа”

Иван Лазаров – председател на КГПА “МЪДРОМЕР” – Русе

първата публикувана снимка на  “структура Ришат” от НАСА

първата публикувана снимка на “структура Ришат” от НАСА

снимка на “структура Ришат” с Гугъл Ърт

снимка на “структура Ришат” с Гугъл Ърт

втора Гугъл-снимка на “Ришат структурата”

втора Гугъл-снимка на “Ришат структурата”

топографска обработка на снимка “структура Ришат”

топографска обработка на снимка “структура Ришат”

панорама на “Ришат структурата”

“ASTER” обработка на “Ришат снимките” -1

“ASTER” обработка на “Ришат снимките” -1

....обработка - 2

....обработка - 2

....обработка - 3

....обработка - 3

.....обработка – 4

.....обработка – 4

самолетна снимка на “структура Ришат”

самолетна снимка на “структура Ришат”

вулканично образование в Африка - за сравнителен анализ

вулканично образование в Африка - за сравнителен анализ

линкове за показаните дотук снимки :

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap021028.html

http://earthobservatory.nasa.gov/IOTD/view.php?id=2861

http://publications.spo.ua/facts/name_zagadochnie_krugi_v_pustyne_saharahttp://dver-v-detstvo.livejournal.com/4473.html

http://sites.google.com/site/obektpriselecnlo/slidi-

снимките по-долу са находки на

русенските уфолози и се показват

за първи път у нас

2-ра “структура Ришат” –Мавритания в съседство с известната вече /публикува се за първи път/

2-ра “структура Ришат” –Мавритания в съседство с известната вече /публикува се за първи път/

алжирска структура “Ришат” –  публикува се за първи път

алжирска структура “Ришат” – публикува се за първи път

втора алжирска структура “Ришат” – публикува се  за първи път

втора алжирска структура “Ришат” – публикува се за първи път

сегмент от непонятна структура-Алжир  /сравни със снимка “Ришат” №3 горе/

сегмент от непонятна структура-Алжир /сравни със снимка “Ришат” №3 горе/

непонятна структура в пустинята-Алжир

непонятна структура в пустинята-Алжир

структура в Мали-сравни с Ришат

структура в Мали-сравни с Ришат

непонятна структура и коловози – Алжир

непонятна структура и коловози – Алжир

какви са тези коловози- питат и от Гугъл

какви са тези коловози- питат и от Гугъл

структура НЛО-Алжир 1

структура НЛО-Алжир 1

структура НЛО-Алжир 2

структура НЛО-Алжир 2

структура НЛО-Алжир 3

структура НЛО-Алжир 3

структура НЛО-Алжир 4

структура НЛО-Алжир 4

структура НЛО-Алжир 5

структура НЛО-Алжир 5

структура НЛО-Мали 1

структура НЛО-Мали 1

структура НЛО-Мали 2

структура НЛО-Мали 2

структура НЛО-Мали 3

структура НЛО-Мали 3

структура НЛО-Мали 4

структура НЛО-Мали 4

структура НЛО-Мали 5

структура НЛО-Мали 5

непонятни изображения в пустинята  на Монголия, виждат се от космоса и  никъде, никой не е обяснил какво е това!?

непонятни изображения в пустинята на Монголия, виждат се от космоса и никъде, никой не е обяснил какво е това!?

хаджи ал джибутев ибн фараон пирамиденбълг



Комантари с латински букви се изтриват автоматично